Cașcaval pane – Cârnați de porc cu varză și cartofi – Chec cu ciocolată – Meniu
Cașcaval pane – Cârnați de porc cu varză și cartofi – Chec cu ciocolată – Meniu
1. Aperitiv: cașcaval pane
- 200 gr cașcaval îl tăiem felii de grosimea unui deget
- dăm feliile prin ou +făină +ou +pesmet și le prăjim în ulei încins rapid pe ambele părți
- scoatem bucățile pe șervețele să se absoarbă uleiul
- se servesc calde
2. Supă cremă de broccoli
- curățăm broccoli și punem la fiert cu un morcov, un cartof, și o ceapă mică (opțional) în apă cu sare
- când legumele sunt fierte le dăm prin blender
- punem pastă în oală adăugăm apa în care au fiert legumele (cât de densă vrem supa), adăugăm condimentele care ne plac și pătrunjel tăiat ff mărunt și-i mai dăm câteva clocote
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Cârnați de porc cu varză și cartofi
- 3-4 bucăți mari de cârnați tăiate potrivit
- 1/2 kg varză murată măruntă
- 3-4 cartofi tăiați rondele (mai groase)
- se pune în tavă pe lungime: un rând de cârnați +un rând de varză +1 rând rondele de cartofi condimentati puțin (aveți grijă la sare)
- punem apă și punem tava la cuptor
- mai întoarceți pe rând cârnații și cartofii și adăugați câte un pic de apă dacă e nevoie să nu se ardă varza
4.Chec cu ciocolată
- amestecăm 1 ou întreg cu 250 ml lapte+90 ml ulei (sau 200 gr unt topit)+175 gr zahăr tos+1 plic zahăr vaniliat = până se topește zahărul
- adăugăm 250 gr făină+1 plic praf de copt stins+2 linguri cacao = amestecăm ușor și adăugăm 100 gr ciocolată cu lapte tăiată bucățele
- punem compoziția în tava unsă și tapetată și dăm la copt
- se scoate rece din tavă
- se poate presăra rece cu zahăr praf
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumesc pentru rețete Arci
Ce meniu minunat! Mulțumim pentru idei!
Un meniu delicios! Mulțumesc pentru rețete!
Multumesc pentru retete!