Meniu:(ciorbă de cartofi, friptură de vițel cu legume, budincă de ciocolată)
Meniu:(ciorbă de cartofi, friptură de vițel cu legume, budincă de ciocolată)
1.Aperitiv: bruschete cu roșii
-2-3 roșii le curățăm de coajă, le tăiem bucățele mărunte și le punem într-un castron
-adăugăm rucola și mărar tăiate fff mărunt, un praf de sare, un pic de piper,1 linguriță de ulei și câteva picături de lămâie și amestecăm
-servim compoziția pe feliuțe de pâine prăjită unse cu untură
2.Ciorbă de cartofi:
-3-4 cartofi curățați și tăiați bucățele
-1 morcov,1 păstârnac,1 pătrunjel- curățate și date pe răzătoarea fină le călim cu puțin ulei,
-adăugăm în oală cartofii și apa și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen, praf de nucșoară, boia (opțional)
-când legumele sunt fierte adăugăm pătrunjel și tarhon tăiate fff mărunt și mai lăsăm vreo 2 clocote
-serviți așa sau dreasă cu smântână și ardei iute
3.Friptură de vițel cu legume
-tăiem feliile de carne cam de un deget, le condimentam cu amestecul care ne place și lăsăm câteva ore la frigider
-punem feliile într-o cratiță, acoperim cu apă și lăsăm să fiarbă pe jumătate
-pregătim în tavă bucăți de ceapă verde, felii de ardei roșu și verde, ciuperci întregi sau feliate, felii de roșii, crenguțe de cimbru
-punem carnea pe jumătate fiartă peste legume, turnam și apă deasupra și punem la cuptor
-când friptura este gata scoatem din cuptor, turnam deasupra un mujdei de usturoi și acoperim cu folie de aluminiu să se pătrundă (nu mai puneți în cuptor)
4.Budincă de ciocolată (Vero)
–alegeți ce budincă vreți: de ciocolată simplă, de ciocolată cu rom sau cu brandy
-preparam budincă cum scrie pe verso
-cât este încă fierbinte putem amestecă în ea ciocolată amăruie rasă, apoi o punem în boluri și-o lăsăm să se răcească
-se poate servi așa sau cu frișcă
Poftă Bună!
Mulțumesc pentru retete
Arci, mulțumim pentru rețete! În fiecare weekend fac câte ceva din meniurile tale! Mulțumesc din suflet pentru idei!
Aș mânca și eu o budincă de ciocolată 🙂