Meniul nr. 18

Astăzi reţeta aperitivului şi desertul vine din partea Iliuţei şi a lui Vero!

1.Aperitiv: Pâinici umplute-reţeta Iliuţa

-Pentru aluatul pâinicilor umplute avem nevoie de:
-200 g făină,
-2 ouă,
-1/2 linguriţă zahăr,
-10 g drojdie, aprox. ( o jumătate de pacheţel de drojdie ),
-1/2 pachet praf de copt
-2-3 linguri ulei, puţină sare.
-seminţe ( susan, floarea soarelui, în dovleac, etc )

Maiaua făcută din drojdie, apă şi zahăr se adaugă la restul ingredientelor, se frământă aluatul obţinut până devine elastic. În aluat pun o parte dintre seminţe.
Aluatul astfel obţinut se întinde, după care se taie în dreptunghiuri aproximativ egale.

Pentru umplutură folosesc brânză topită şi crenvuşti de pui sau caşcaval şi cârnaţi.
După ce ai pus umplutura, aluatul trebuie bine împachetat. Pâinicile obţinute se trec prin restul de seminţe! Se pun pe foaia de copt într-o tavă de cuptor şi se dau la foc 15 -20 de minute.

2. Supă cremă de dovleac

-o bucată de dovleac (dovleacul acela galben de copt) curăţat şi tăiat bucăţi, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1  păstârnac, 1 ceapă mică, 1-2 cartofi
-curăţăm legumele, le tăiem bucăţi (nu trebuie tăiate bucăţi mici pentru că le băgăm în blender) şi le punem să fiarbă în apă cu sare şi vegeta.
-le lăsăm puţin să se răcească şi le mixăm în blender până se fac pastă
-le punem în oală, turnăm din apă în care au fiert să fie de densitatea care ne place, punem amestecul de verdeaţă (cel care l-am folosit şi la celelalte ciorbe), adăugăm piper, curry, puţin chimen praf şi lăsăm să dea câteva clocote
-se poate servi cu smântână sau iaurt după preferinţe

3. Friptură de pui la cuptor cu legume

-într-o tavă mai adâncă, cam atât de mare câte pulpe vrem să facem tăiem felii o ceapă potrivită, un ardei roşu, 4-5 ciuperci (curăţate în prealabil) un dovlecel (tăiat rondele sau felii mai groase)
-peste legume punem pulpele de pui, condimentăm cu sare, piper, curry, chimen praf, oregano, cimbru, coriandru praf, lemon gras praf; punem apă cât acoperă carnea şi introducem tava la cuptor
-când pulpele sunt coapte (aveţi grijă să mai puneţi câte un pic de apă să nu se ardă legumele) scoatem tava din cuptor şi putem turna deasupra un mujdei de usturoi, acoperim tava şi lăsăm să stea puţin să se amestece aromele (nu mai punem tava în cuptor)
-puteţi servi friptura cu cartofi piure, orez fiert sau mămăligă

4. Tort diplomat-reţeta Vero

Diplomat

tort diplomat-2 blaturi: fructe, de preferabil ananas compot, portocale, kiwi; 1 litru frișcă; 7 ouă; 14 linguri zahăr; 100 ml lapte; gelatină alimentară 5 lingurițe.

Se bat pe aburi ouăle cu zahărul și laptele, când se îngroașă destul se dă la o parte și se topește gelatina ( 2 linguri de apă rece peste gelatina se pune în aburi cu tot cu cană, se amesteca până devine omogenă), după care se amestecă cu crema și se lasă la răcit. Când e rece se amestecă cu jumătate din frișca bătută și se umplu blaturile + fructe, iar cealaltă jumătate se folosește la ornat.

Rețeta pentru o tavă A4.

                                                                                   Poftă bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

9 COMMENTS

  1. Dupa ce am citit despre tortul ala … s-a dus orice idee de mancare. Vreau doar o portie tripla de desert, va rog! 🙂

  2. Multumesc, Arci ! Noi retete cu care reusesti de fiecare data sa ma tentezi ! Nu am facut pana acum supa crema de dovlecei, trebuie sa o incerc ! Reteta ta de friptura o voi incerca zilele astea cu mamaliguta ! 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.