Meniul zilei nr. 14

1.Aperitiv-salată de ridiche neagră

 -1 ridiche neagră mai mare sau 2 mai mici se curăţă se dă pe răzătoarea fină, se pune într-un castron, se amestecă cu puţină sare
-într-un castron dăm tot pe răzătoarea fină un morcov, peste care punem puţină lămâie
– stoarcem ridichea şi-o amestecăm cu morcovul, punem piper, sare, şi puţină lămâie după gust
-eu obişnuiesc să pun şi măr, acum depinde de fiecare cum îi place

2. Supă 

 -un morcov mic dat pe răzătoare se căleşte cu puţin ulei, apoi punem apă şi punem la fiert
-putem folosi un mix de legume congelate, sau putem pune ce legume ne place tăiate cubuleţe, punem sare, piper, vegeta
-separat fierbem tăiţei sau facem găluşcuţe de griş
-când legumele sunt fierte punem tăiţeii sau găluşcuţele
-se poate servi cu smântână sau iaurt după preferinţe

 3. Musaca de dovlecel

 -1-2 dovlecei mai mari se curătă, se taie felii pe care le prăjim puţin la foc rapid în tigaie, şi le scoatem pe un platou
-1-2 cartofi îi fierbem, apoi îi tăiem rondele
-1/2 kg de carne măcinată o călim bine cu o ceapă tăiată mărunt, puţin ulei, sare, piper, curry şi puţină apă (opţional puteţi pune mărar tăiat mărunt)
-în cratiţă sau tavă cum preferaţi aşezaţi ingredientele astfel: pe fundul tăvii se pune stratul de cartofi apoi un strat din felii de dovlecel, un strat de carne, apoi repetăm
-deasupra să fie felii de dovlecel
-amestecăm bulion (sau 1-2 linguriţe de pastă de roşii) cu apă turnam peste compoziţie şi o băgăm la cuptor
-când este gata puteţi servi cu smântână

 4. Ştrudel: cu brânză, mere, vişine, prune

 -eu folosesc aluatul foietaj din comerţ (nu foi de plăcintă ci aluat foietaj la 800 gr sau 1 kg)
-brânza de vaci dulce se amestecă cu 1-2 ouă întregi, zahăr după gust şi stafide
– întindem foaia punem umplutură, rulăm şi punem în tavă
-puteţi face mai multe ştrudele cu brânză sau puteţi umple şi cu fructe: merele se dau pe răzătoarea mare şi se storc, iar visinele sau prunele le lăsăm să se scurgă bine
-şi dacă folosim brânză şi la fructe, presăram pe foaie întâi griş şi apoi punem umplutura
-se pune în tavă la copt, când sunt gata le lăsăm puţin să stea şi le pudrăm bine cu zahăr praf cu vanilie.

Poftă bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri*** Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

13 COMMENTS

  1. Arci multu
    Cred ca o sa fac strudelul cu dovleac. Mie pofta de placinta cu dovleac
    Incerc salata de ridichie azi. Am ridichie neagra
    Eu scobedc ridichia neagra pun miere in ea sio dau lui Razvi cand tuseste e super eficienta. O folosesc de cativa ani
    Totul suna yumyyyy

  2. Oh, doamne, strudelul! Il ador! Deja imi
    lasa gura apa! Recunosc ca pana acum nu am mancat decat din comert. Imi dau seama cat de delicios ar fi preparat acasa. Mmmm

  3. Eu vreau musaca si strudel. Si imi mai este si foame pe deasupra! 🙂 Nu stiu cum reusesc sa citesc postari despre mancare numai in momente in care mor de foame!!!! 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.