Meniul nr. 44 (salată de vinete, broccoli pane cu sos tzatzichi, salată de fructe în cupă de pepene galben)

1.Aperitiv: salată de vinete

-2 vinete mai mari, coapte, curăţate, lăsate să se scurgă 13932880_734573993347645_9118074673622388011_nbine, apoi tocate
-vinetele le amestecăm cu puţină zeamă de lămâie şi sare după gust şi lăsăm să stea puţin până preparăm maioneza (cu cartof)
-într-un bol punem vinetele, adăugăm maioneză şi amestecăm bine, apoi punem la rece
-puteţi adăuga ceapă (dată pe răzătoarea fină şi scursă) sau usturoi; eu o fac simplă pentru că nu pot mânca ceapă sau usturoi

2. Ciorbă de legume:

-o conopidă mică curăţată desfăcută buchete şi spălată

-2 morcovi, un pătrunjel, un păstârnac, curăţate, spălate şi tăiate bucăţi mici
-2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi bucăţele
-se pun toate la fiert în apă cu sare după gust
-adăugăm condimente: curry, chimen praf, piper, verdeaţă de care doriţi şi dregem cu smântână
-avantajul este că se poate mânca şi caldă şi rece după preferinţe

3. Broccoli pane cu sos tzatzichi broccoli

– Broccoli pane
Ingrediente:
broccoli
2 ouă
pesmet
sare
mirodenii
ulei pentru prăjit
Preparare:
Spălăm buchetele de broccoli în apă rece, pe care ulterior le fierbem 5 minute în apă cu sare. După fierbere le lăsăm la scurs câteva minute, timp în care pregătim restul ingredientelor. Batem 2 ouă cu puţină sare şi mirodenii. Pesmetul îl punem într-o farfurie întinsă pentru a putea trece uşor buchetele de broccoli prin el. Uleiul în care prăjim paneurile trebuie încins în prealabil. Buchetele de broccoli se trec prin pesmet (sau făină, după preferinţă), apoi prin ou bătut şi se pun la prăjit în uleiul încins.

După ce se scot din ulei se aşează pe şerveţele pentru a se scurge grăsimea. Noi le servim cu caşcaval sau brânză rasă deasupra.

Sosul tzatzichi

Ingrediente:
-200 gr iaurt 20 % grăsime, un castravete, 2-3 căţei de usturoi, sare, o lingură de ulei de măsline

Se amestecă iaurtul cu sarea, uleiul de măsline şi usturoiul măcinat Se răzuie castravetele după care se scurge de zeamă. Se adaugă şi castravetele în compoziţie. Sosul astfel obţinut se lasă la rece câteva minute după care se serveşte.

4. Salată de fructe în cupă de pepene galben:

-alegem pepeni galbeni mai mici (depinde câţi suntem la masă), îi tăiem în 2 părţi, îi curăţăm (sâmburii) şi scobim câteva linguri (aşa ca să lăsăm pe coajă pepene cam de 1 deget bun)
-bucăţile de pepene (ce am scos din jumătăţi) le tăiem mărunt într-un bol, adăugăm bucăţele de piersici, afine, zmeură, coacăze, feliuţe de banană (fructele le puteţi combina cum vreţi) adăugăm puţin zahăr dacă e nevoie şi un pic de coniac sau gin, amestecăm bine
-cu salata de fructe umplem cupele de pepene şi le punem la rece
-când servim putem pune deasupra fructe, sau o cremă de vanilie (e foarte bună crema pentru cremşnit)

Poftă Bună!chef

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

10 COMMENTS

  1. Ador salata de vinete, chiar acum cateva minute am mancat si eu, si sincer, nu stiam ca se pune si maioneza. :)) Ador fructele, mai putin pepenele galben sau ananasul. 😀 Foarte gustos ceea ce ai facut, Arci! Felicitari si multumesc! 🙂

  2. Broccoli my love <3 Deci trebuie neapărat să încerc rețeta aia <3 Îmi place tot meniul în afară de pepenele galben :))

  3. pfuyy,vreau salata de fructe,da fara alcol,ma ia radarul in vizor.vreau si salata de vinete,iamyy!
    multumesc Arci!

  4. Salata de vinete si salata de fructe in pepene galben imi fac cu ochul 😉 . Numai bunatati 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.