Jambon copt în aluat de pâine cu cartofi, Supă de spanac cu...

Jambon copt în aluat de pâine cu cartofi, Supă de spanac cu lapte

by -
0
Jambon copt în aluat de pâine cu cartofi, Supă de spanac cu lapte, Cuş cuș cu carne, Brioșe cu banane și fulgi de ovăz

Jambon copt în aluat de pâine cu cartofi, Supă de spanac cu lapte, Cuş cuș cu carne, Brioșe cu banane și fulgi de ovăz

1.Aperitiv: Jambon copt în aluat de pâine cu cartofi (Iliuţa):

-facem aluatul din 500 g făină de grâu, 200 g cartofi fierți pasați cu putin unt, 30 g drojdie, 10 g zahăr pentru maia, 60 ml lapte și sare după gust;
-în făina de grâu cernută adăugăm maiaua, cartofii pasați și sarea;
-frământăm aluatul cu 100 ml unt topit;
-lăsăm pentru 30 minute la crescut;
-întindem aluatul, îl ungem cu albușul de la un ou (gălbenușul îl vom folosi la final pentru a unge întreaga compoziție), punem în interior jambonul uns în prealabil cu puțin unt cu aromă de usturoi sau mirodenii, după gust;
-rulăm aluatul aducând capetele spre interior;
-la final peste gălbenuș presăram susan;
-îl lăsăm pentru 40-45 minute în cuptorul preîncălzit în prealabil la temperatura de 180 grade Celsius;

2. Supă de spanac cu lapte (Iliuţa):

-3 cartofi tocați cubulețe se fierb în 1.5 l supă de legume și 500 ml lapte;
-lăsăm pentru 15 minute să se răcorească și mixăm;
-adăugăm piper alb, boia dulce și 3 căței de usturoi răzuiți;
-punem supă la foc mic, în momentul în care începe să fiarbă adăugăm 500 g spanac proaspăt și lăsăm pentru 2-3 minute la fiert;
-la final adăugăm 100 ml smântână de gătit;
-se servește cu crutoane.

3. Cuş cuș cu carne (Vero):

-200 gr carne de porc, o ceapă, 1 ardei roșu, se pun în tava cu 300 ml apă;
-se condimentează după gust;
-când carnea este aproape fiartă se adaugă 150 gr cuș cuș și se fierbe la foc mic;
-dacă scade apa prea mult se mai adaugă apa fiartă;
-eu mănânc mai picant și adaug la început un ardei iute sau sos picant.

4. Brioșe cu banane și fulgi de ovăz (Iliuţa):

-într-un vas amestecăm 150 g făină de nuci, 100 fulgi de ovăz, un pliculeț praf de copt și puțină sare;
-într-un alt vas mixăm 2 ouă, 50 g zahăr brun (opțional), 2-3 banane pasate în prealabil, 50 g unt topit și răcit, 150 ml lapte la temperatura camerei și esență de vanilie; încorporăm treptat compoziția din primul vas, amestecând ușor;
-opțional, adăugăm la final scorțișoară sau bucățele de ciocolată neagră;
-cu ajutorul unei linguri punem compoziția în formele de la tava pentru brioșe pe care am tapetat-o în prealabil cu unt;
-se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 20-25 minute;
-sunt pufoase și delicioase!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.