Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean – Ciuperci la tavă –...

Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean – Ciuperci la tavă – Plăcintă cu cremă de iaurt, zmeură și piersici

by -
0
Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean - Ciuperci la tavă

Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean – Ciuperci la tavă – Plăcintă cu cremă de iaurt, zmeură și piersici

1.Aperitiv: bulgăraşi de brânză

  • 300 gr brânză dulce+100  gr unt +sare, piper, praf de chimen, boia (opțional) = se mixează bine și o dăm puțin la rece să se întărească un pic
  • 200-250 gr cașcaval  (dacă vă place puteți folosi și cașcaval afumat) se dă pe răzătoarea fină, se pune într-un castron
  • din pasta de brânză formăm biluțe pe care le dăm prin cașcaval, le așezăm pe un platou, și le dăm la rece până servim

2. Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean (Iliuța)

  • 1 kg urzici, două cepe potrivite ca dimensiune, patru căței usturoi, sare, o țelină, un cartof , sos de roșii 100 ml, leuștean și ulei de măsline.
  • după ce curățăm urzicile, le opărim în trei litri de apă în care adăugăm sare după gust.
  • ceapa, usturoiul, țelina răzuită și cartoful tăiat cubulețe le călim în puțin ulei pentru 2 minute după care adăugăm zeama de la urzici și le lăsăm să fiarbă pentru 15-20 minute.
  • după ce legumele au fiert adăugăm urzicile tocate și sosul de roșii fiert în prealabil.
  • le mai lăsăm 5 minute.
  • la final punem pentru aromă și leușteanul tocat mărunt.

3. Ciuperci la tavă(Vero):

  • se curăță 2 kg ciuperci champignion, condimentăm cu sare și piper.
  • dacă vă plac alte condimente puteți diversifica.
  • ungem tava cu ulei de măsline.
  • nu punem apă.
  • acoperim 10/ 15 min.
  • luăm capacul jos și lasăm la foc mic amestecând continuu încă 10 min
  • la final tăiem câțiva căței de usturoi și mai lăsăm 2 minute.

4.Plăcintă cu cremă de iaurt,zmeură și piersici (Iliuța):

  • un pachet foi de plăcintă, 100 gr, unt de masă, 5 ouă, 950 gr. iaurt 10 % grăsime, 500 gr. zmeură, 2 piersici potrivite ca dimensiune, 250 gr. zahăr și 3 pliculețe zahăr vanilat.
  • mixăm cele 5 ouă cu zahărul, adăugăm iaurtul și la final zmeură și piersicile tăiate feliuțe.
  • foile de plăcintă le rulăm începând cu lateralele tăvii spre mijlocul acesteia.
  • -o lăsăm în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute.
  • când partea de deasupra capătă o culoare aurie presăram zahărul vanilat deasupra pentru un plus de aromă.

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.