Salată de ton cu orez – Ciorbă cu tăiței – Pește cu mămăligă – Gogoși
Salată de ton cu orez – Ciorbă cu tăiței – Pește cu mămăligă – Gogoși
1. Aperitiv: salată de ton cu orez
- 2 cutii de ton mărunțit în ulei (cu tot cu ulei)
- 1 cutie de porumb (scurs de zeamă)
- 1 cană de orez fiert în apă cu sare și scurs
- punem în castron orezul (cald), adăugăm porumbul, cele 2 cutii de ton (cu tot cu ulei), sare, piper și zeamă de lămâie după gust
- amestecăm bine și dăm la rece
- dacă vă plac măslinele puteți adăuga feliuțe de măsline
2. Ciorbă cu tăiței:
- o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei punem un pic de boia dulce și apă în care au fiert cartofii și punem la fiert
- potrivim de sare și piper și adăugăm tăiței sau paste că bobul de orez
- când ingredientele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Pește cu mămăligă (Vio):
- feliile de pește le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm să stea puțin până pregătim castronul cu făină albă+boia (opțional)
- pregătim mămăliga și mujdeiul de usturoi
- dăm bucățile de pește prin amestecul de făină și le prăjim în tigaia cu puțin ulei
- servim peștele cu mămăligă și mujdei de usturoi
4. Gogoși (Vero):
- 1 kg făină, 3 plicuri drojdie uscată, 4 ouă întregi, o cană zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 sau 2 esență de vanilie, zeama de la o lămâie, un pachet unt, lapte
- Se amestecă făina cu drojdia apoi se adaugă celelalte ingrediente
- Laptele cald se adaugă treptat pentru a pune cantitatea necesară
- Se frământă bine, până se curăță mâinile de aluat
- Se lasă la crescut, la căldură cam 1 ora apoi se fac mingi rotunde mai mici ca oul și se prăjesc în baie de ulei
- Se servesc cu zahăr pudră, gem sau toping.
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Ce bunătăți! Mulțumim pentru idei!
Super retete ! Mulțumesc!
Ce bine suna! Tonul cu orez, preferatul meu!