Salată eisberg cu telemea pane și sos de măsline, Salată Caesar, Supă...

Salată eisberg cu telemea pane și sos de măsline, Salată Caesar, Supă de pui, Ciuperci la cuptor, Coastă de porc umplută, Chec cu ciocolată

by -
0
Salată eisberg cu telemea pane și sos de măsline, Salată Caesar, Supă de pui, Ciuperci la cuptor, Coastă de porc umplută, Chec cu ciocolată,

Salată eisberg cu telemea pane și sos de măsline, Salată Caesar, Supă de pui, Ciuperci la cuptor, Coastă de porc umplută, Chec cu ciocolată, Foietaj cu mere, Prăjitură cu nucă

1.Aperitive:

A. Salată eisberg cu telemea pane și sos de măsline (Iliuţa):

-pregătim pentru început telemeaua pane;
-două ouă întregi bătute cu puțină sare, piper, busuioc, trei căței de usturoi răzuiți și 30 ml unt topit se amestecă cu făină până obținem o compoziție care să aibă consistenţa aluatului pentru clătite;
-trecem bucățile de telemea tare prin aluat urmând să le lăsăm pentru 30 minute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt în cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius până obținem crusta potrivită;
-într-un bol pentru salată tăiem feliuțe salata, tocăm 4 cepe verzi, 100 g șuncă Praga tăiate feliuțe lungi și telemeaua pane;
-pentru sos punem în blender 150 g măsline, 50 ml maioneză vegetală, 100 ml iaurt, 2 linguri ulei de măsline, o roșie decojită în prealabil (lăsată pentru câteva minute în apă caldă se decojește mai ușor), 5 căței de usturoi, zeamă de la ½ lămâie, sare, piper și busuioc după gust;
-mixăm bine totul și adăugăm peste restul ingredientelor;
-acoperim bolul și îl lăsăm pentru 30 minute la frigider înainte de degustare;
-noi o servim cu lipii făcute în tigaie. Un deliciu !

B. Salată Caesar (Mili):

– salată verde – o legătură;
– piept de pui – 2 bucăţi sau alt tip de carne rămasă de la diferite preparate;
– crutoane;
– dressing.
În cazul în care aveţi pui crud, îl puteţi fierbe şi la final îl adăugaţi într-o tavă împreună cu bucăţi de pâine tăiată mărunt şi le puneți în cuptor până devin crocante. La final se scot din cuptor, se pun cu salata tăiată mărunt şi se adaugă dressingul.
Pentru dressing aveţi nevoie de câteva ingrediente:

-2 linguri de iaurt cremos/maioneză/smântană (ce aveţi la îndemână în frigider sau vă place), 1- 2 linguri lapte, 2-3 bucăţi de usturoi (dacă nu aveţi, folosiţi usturoi granulat), o ceapă mică tăiată mărunt, sare, piper şi puţin pătrunjel;
-acest dressing se amestecă şi poate fi adaptat după gustul fiecăruia, însă când îl veţi îmbina cu restul ingredientelor totul va fi delicios si consistent.

C. Salată:

-carnea de pui şi zarzavatul din supă le tăiem mărunt;
-adăugăm o cutie de ciuperci tăiate mărunt, o cutie de porumb şi 2-3 castraveţi muraţi tăiaţi mărunt şi scurşi;
-amestecăm şi adăugăm maioneza (făcută cu cartof) după gust.

2. Supă de pui (Vero):

-am pus 1 bucată de carne de pui crescut la curte, legume – ceapă, morcov, ardei, țelină, cartof;
-se fierb toate la foc mic cam o oră;
-până fierbe supa se fac găluştele;
-se bat bine ouăle, eu am făcut găluşte din 3 ouă;
-la fiecare ou pun 3 linguri pline de griș cu granulație mare;
-se lasă 20 min să se umfle;
-după ce strecurăm supa adăugăm cu o lingură găluştele și mai fierbem 10 minute la foc mic;
-adăugăm leuștean și acoperim câteva minute înainte să punem în farfurie.

3. Felul doi:

A. Ciuperci la cuptor(Iliuţa):

-500 g ciuperci Champignon decojite, spălate și bine scurse le condimentăm cu sare aromatizată, piper, boia dulce și 4 căței de usturoi răzuiți;
-adăugăm 2 linguri ulei de măsline și amestecăm totul;
-punem ciupercile pe bețișoarele pentru frigărui pe care le așezăm într-o tavă pentru cuptor tapetată cu hârtie de copt;
-se dau la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius pentru 40 minute;
-la final presărăm pătrunjel tocat;
-sosul îl pregătim din următoarele ingrediente: 150 ml iaurt, 3 buc ceapă verde tăiate feliuțe, 5 căței usturoi, sare și piper după gust.

B. Coastă de porc umplută:

-o bucată de coastă de porc cu grăsime pe ea, o spălăm și cu cuțitul bine ascuțit ridicăm ușor carnea de pe oase (lăsăm o gaură prin care vom umple și facem gaura mai mult către șira spinării);
– preparăm umplutura din: carne măcinată amestecată cu o ceapă mică tăiată mărunt+2 ouă crude+2-3 ouă fierte tari și tăiate bucăți+1 legătură verdeață+un pic de pesmet cât să lege umplutura;
-umplem coasta cu compoziția, apoi coasem locul prin care am umplut (ață de culoare închisă);
– condimentăm coasta și o punem în tavă cu apă la copt;
-când e aproape gata ungem coasta cu un amestec de muștar și miere și lăsăm la cuptor să facă crustă;
-serviți cu cartofi, orez sau murături.

4. Prăjituri

A. Chec cu ciocolată (Vero):

-am avut rămase de la maioneză 4 albușuri la care am adăugat 3 oua întregi;
-batem albușurile bine cu 250 gr zahăr, 100 ml apă fierbinte, 2 plicuri zahăr vanilinat, 1 praf de copt stins cu lămâie, adăugăm gălbenușurile şi o cană de făină;
-amestecăm încet, punem în tavă la copt cam 20 min la foc mic;
-pentru glazură am folosit ciocolata de la ouă kinder;
-am topit-o la microunde și am amestecat-o cu puțin lapte cald;
-când am scos din cuptor checul am pus deasupra crema de ciocolată și am lăsat la răcit înainte să tai felii.

B. Foietaj cu mere (Vero):

-am cumpărat foietajul pe care l-am tăiat rotund cu un pahar;

-din margini am făcut frunzulițe, am pus pe fiecare formă felii de mere și am presărat zahăr brun;
-am folosit o reţetă de pe internet, dar la următoarea tură am curățat merele;
-se pun la cuptor cam 10/ 15 minute la foc mediu.

C. Prăjitură cu nucă (Zebra):

-foile:1/2 kg făină+150 gr untură (unt,margarină)+10 gr drojdie (un cub mic) muiată cu puțin lapte călduț+3 gălbenușuri de ou+3 linguri de zahăr+1 vârf de cuțit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie+coajă rasă de la o lămâie=le frământăm cu puțină apă;
-împărțim aluatul în 4 părți egale și lăsăm să stea puțin până facem “crema”;
-“crema”: amestecăm 300 gr nucă măcinată+300 gr zahăr+2-3 plicuri de zahăr vaniliat;
-un gem aromat preferabil de caise;
-foile le întindem și le punem crude;
-montăm prăjitură în tava unsă și tapetată; astfel: foaie+gem+”crema”+foaie+gem+”crema”+foaie+gem+”crema”+foaie
-punem prăjitura la copt;
-o tăiem rece în tavă și presărăm cu zahăr praf;
– sau topim o ciocolată şi turnăm deasupra glazura.

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.