Meniu:(salată de fasole verde, pilaf, prăjitură de vară rapidă)
Meniu:(salată de fasole verde, pilaf, prăjitură de vară rapidă)
1.Aperitiv: salată de fasole verde
-1/2 fasole verde fiartă
-1 legătură de ceapă verde tăiată rondele subțiri, lăsată să stea cu sare
-2 roșii curățate de coajă și tăiate felii subțiri
-scurgem fasolea fierbinte, o punem în castron
-adăugăm ceapa (scursă), roșiile tăiate, o legătură de pătrunjel sau mărar tăiat fff fin
-potrivim de sare, piper, un pic de zeamă de lămâie sau oțet de mere și un pic de ulei
-omogenizam și lăsăm la rece
2.Supă de pui:
-fierbem carnea de pui cu 2 morcovi, un pătrunjel, sare și piper
-când carnea e fiartă strecurăm supa
-putem pune în ea tăiței sau tăşcuţe
3.Pilaf
-tăiem mărunt o ceapă mică sau 2-3 buc de ceapă verde, o călim cu puțin ulei
-adăugăm morcovii tăiați mărunt și carnea din supă tăiată bucățele
-punem zeama de carne lăsăm să dea câteva clocote apoi adăugăm orezul (spălat), potrivim de sare, piper, curry și lăsăm să fiarbă
-când e gata puteți servi așa sau cu pătrunjel verde tăiat fff fin
4.Prăjitură de vară rapidă (Alexandra)
–Rețeta în imagini. Biscuiți, ciocolată, preferabil amăruie sau neagră, ceva dulce acrișor, eu am ales vișine, apoi bezele cât încape. 15-20 minute la cuptor. Rece parcă e mai bună
Poftă Bună!
Reţete culinare
Prajitura mi se pare foarte usor de preparat.
Arci, saptamana trecută, pe când mă întorceam de la serviciu, n-am putut să nu observ cât de frumos era cerul la apus, cu soarele care crease o imagine pur și simplu feerică. Primul lucru care mi-a trecut prin minte atunci a fost „Mămăligă în straturi”… o rețetă care – se pare – mi-a rămas în minte și în suflet!
Să știi că nu există meniu de-al tău pe care să nu-l citesc cu interes și chiar să fac unele rețete! Îți mulțumesc pentru ideile minunate pe care mi le-ai dat! Te îmbrățișez!