Top 5 cele mai ciudate diete din istoria omenirii… până în acest moment…

  Există diete minune care te scapă de kilograme cât ai zice „shaorma”… așa cum există și porci care zboară și cotcodăcesc primăvara, prin copacii înfloriți și parfumați. Nu se știe când a apărut termenul de „dietă”, dar se știe, cu siguranță, că omenirea, de când a descoperit arta culinară, a tot cercetat și diverse modalități de a o îmbunătăți cu mii de arome… apoi au venit cei care au constatat că a ne bucura în exces de aceste rezultate uimitoare, înseamnă a ne îngrășa… și totul s-a ruinat. Atunci, mirifica lume culinară perfectă a fost străbătută fulgerător de cuvântul „dietă”.

   În eternul meu periplu prin odiseea strategiilor de topire a kilogramelor în plus, am dat peste sute de diete, unele mai drastice, altele mai permisive, dar întotdeauna promițătoare și aducătoare de miracole. E adevărat… e mult mai ușor să le citești sau să le recomanzi, decât să le ții… mai ales că unele dintre ele sunt de-a dreptul ciudate.

Iată un top al celor mai ciudate metode se slăbit sau diete despre care am citit și pe care le-am judecat fără a le încerca:
 1. Săpunul minune. Trăim într-o perioadă în care strategiile de marketing abundă… dar, nici cu alte perioade istorice nu mi-e rușine. Vedeți voi… în anul 1930 pe când industria cosmetică înregistra ușoare creșteri, câteva minți americane năstrușnice, observând tendința de îngrășare a populației, au intuit că acest lucru poate însemna „profit”… așa că au inventat săpunul „Goodbye Fat” care s-a vândut ca burgerii calzi. Inventatorii acestei minuni au scris pe eticheta produsului faptul că ingredientele erau niște adevărați inamici ai grăsimii, în special a celei abdominale. Desigur, cumpărătorii (și nu au fost puțini) și-au imaginat, probabil, cum clăbucii de săpun au un fel de detector al grăsimii abdominale pe care o anihilează… cu specificația că aceasta nu se va mai reinstala prea curând. Deși America e recunoscută pentru numărul mare de miracole care se întâmplă în fiecare zi, se pare că „Goodbye Fat” nu a dat rezultate. Nu se știe dacă acesta avea vreo eroare de fabricație… sau poate grăsimea, pe vremea aceea, era greu de ucis. Cert este că celebrul săpun, luat la bani mărunți și analizat de către autorități, s-a dovedit a fi o compoziție comună pentru astfel de produse, conținând clorură de potasiu și alte simple ingrediente, tipice pentru fabricarea săpunurilor.

  Eu m-am minunat și am trecut mai departe, cu gândul că metodă mai ciudată decât aceasta n-o să mai găsesc… însă, se vede că m-am înșelat…

 1. Dieta cu somn. Ei… ce poate fi mai ușor?! Mecanismul acestei strategii e cât se poate de simplu! Când ți-e foame, te duci să dormi. În vis, îți este permis să consumi friptură, alături de ce vrei tu: cartofi, orez sau poți să faci chiar și alte combinații fatale… nimeni nu te va judeca! Important e să n-o faci și când te trezești! Dacă vi se pare ciudat… să știți că au fost oameni care au încercat-o… unul din ei a fost Elvis Presley. Inițiatorii acestei strategii uluitoare au susținut că în somn organismul nostru are parte de câteva reacții interne prin care un număr considerabil de calorii se pierd… iar pentru cei care-și doresc scăderea în greutate, asta nu e decât un avantaj. Însă, important este ca somnul să fie lin, și nu agitat… pentru că somnul agitat crește pofta de mâncare.

   Se pare că Elvis Presley nu a reușit cu această dietă, însă specialiștii acelor vremuri recomandau musai un concediu de 7 zile în care să înlocuiești mesele principale cu o repriză bună de somn. Astăzi, specialiștii afirmă cu certitudine că organismul nu consumă calorii atât de multe în timpul somnului… așa că… sărmanul Elvis a fost indus în eroare.

Și aici m-am mirat, neștiind că ce aveam să aflu în continuare, era de-a dreptul uluitor…

 1. Când eram mică aveam un coșmar legat de viermi, acum, descopăr cu stupoare că sunt unii care nu văd lucrurile la fel ca mine. Una dintre cele mai frapante (pentru mine) metode de slăbit de care am auzit e tenia… și nu e un nume inovativ de medicament sau o procedură corporală, e tenia… viermele despre care manualele de zoologie spun că „Tenia (genul Taenia) în clasificarea științifică a animalelor este un gen care cuprinde mai multe specii de viermi laţi paraziți. Tenia este alcătuită din scolex, gât și segmente cu ouă. În fiecare segment există 100 000 ouă și sunt 1500 de segmente la număr. Tenia are o lungime de 6-10 m, cât intestinul subțire al omului”. Se pare că în timp ce unii fac detoxifieri periodice, alții își introduc în organism, cu bună știință (evident, mai și plătesc pentru asta), paraziți care să-i scape de grăsime. Una din vedetele care au apelat la această metodă radicală este Maria Callas, despre care presa a vehiculat ideea că a scăpat de 30 de kg cu această tenie… pardon, dietă.

În acest punct, eu am avut impresia că am aflat totul despre cele mai ciudate diete… așa am crezut…

 1. Dieta cu dischete demachiante. Aici, m-am gândit că trebuie să fie un truc al cuvintelor, o strategie lingvistică. Ei bine, nu… dieta cu dischete demachiante, e dieta în care mănânci chestiile acestea. Citind cum renumite fotomodele apelau la această metodă, brusc, cazul „tenia” scade drastic în clasamentul meu. Așadar… nu era cea mai oribilă… Pe site-ul de unde am aflat detalii despre această metodă de slăbire, se spune că nu e tocmai una dintre cele mai comode diete, dar e una populară printre celebrități, mai ales printre cele de la Hollywood. Printre altele, se menționează și faptul că dischetele trebuie să fie din bumbac… și se pot înmuia (uneori… deci nu foarte des, pentru că ar însemna exces alimentar) în apă sau cafea.

Asta chiar că m-a frapat… dar ceva mă îndemna să merg mai departe…

 1. Dieta cu prăjituri. Nu, nu am inventat-o eu, ci un renumit profesor în nutriție de la Kansas State University. Am lăsat această dietă la final, pentru că e preferata mea. În sfârșit, un om cu capul pe umeri, care spune „Dacă tot trăiți, măcar mâncați ceva bun!”… și el recomandă (evident, după studii îndelungate) consumul prăjiturilor… exclusiv al prăjiturilor. Această dietă include un singur tip de prăjituri (eu îmi aleg Ecler, că are, după părerea mea, tot ce-i trebuie unei prăjituri). Ideea e să te ții de dietă… dimineața Ecler, la amiază Ecler, seara Ecler… și tot așa… până ajungi la greutatea ideală.

   Evident, acestea nu sunt toate dietele ciudate elaborate de pământeni… Aș mai aminti și dieta prin fumat, unde se renunță – conform sfatului unui nutriționist rebel – la alimente, în favoarea savurării tutunului.  Mai este și „Dieta Biblică”, inventată de un tip care a interpretat Biblia într-un mod original, concluzionând că noi, oamenii, nu ar trebui să consumăm carne de niciun fel, nici pește, iar legumele cu moderație maximă. În schimb, atunci când ne este foame, ar trebui să ne rugăm. O altă dietă ciudată este „Dieta Rujul”. Aici, așa cum intuiți deja, e vorba de folosirea unui ruj… iar când ne este foame, ne dăm cu ruj. Simplu, nu? Dacă nu vă plac dietele de mai sus, atunci vă mai propun „Dieta Mănânci cât vrei”. Inventatorul acestei metode spune că poți mânca de toate, cât vrei… dar, numai și numai după ce ai băut un pahar de ulei de măsline înainte!

   Și totuși, parcă m-aș apuca și eu de o dietă… dar despre asta, vă povestesc în câteva versuri:

Mâine…

Am să duc o viață sănătoasă, negreșit,

Renunța-voi la nocivul, deliciosul pui prăjit…

Voi include în meniu-mi doar legume,

Ca să fiu în rând cu-această lume…

…dar, desigur, nu de azi… ci voi începe mâine.

Renunța-voi la clătite și sarmale… fără îndoială!

Voi alege zilnic câte-un bob de mazăre în oală,

Negătit… ci crud… c-așa vorbește lumea că-i corect,

Mă voi ține de regimul dur, până în cel mai fin aspect,

Poate că azi nu am ambiția la mine… dar voi începe, evident,

De mâine!

Există un proverb ce spune cu înțelepciune

Că nu e bine să amâni… pe mâine

Așa că… vă anunț pe-această cale…

Că voi începe o dietă strictă

… săptămâna viitoare!

 

***Rodica Pușcașu***Sunt o visătoare și așa am de gând să rămân. Cititul e un privilegiu pe care l-am descoperit pentru a evada în alte lumi, pentru a descoperi poveștile unor oameni pe care nu i-ai cunoscut niciodată. Cărțile sunt lumi fascinante, care te fac să râzi, să plângi, să trăiești. Nu-mi imaginez lumea fără cărți... pentru că nu ar exista. În viața reală sunt un om simplu, care se bucură de aroma cafelei în diminețile de vară, sunt o mamă preocupată (uneori excesiv) de copilul meu și o soție iubită care mai arde din când în când mâncarea... pentru că timpul de preparare nu coincide cu timpul poveștii pe care o citesc. Vedeți voi, în cazul meu, totul se reduce iremediabil la citit... O altă pasiune de-a mea este scrisul. Scriu și ajung să-mi iubesc personajele atât de mult, încât mi le consider prieteni. În 2010 am publicat cartea de povești pentru copii „Maria și fulgii de nea”, iar în 2016 a ieșit de sub tiparul editurii PIM, cartea „Povestea secretă a Cezarei”... și nu mă voi opri aici.

42 COMMENTS

 1. Bravo Rodica!un articol super amuzant!vreau sa tin si eu dieta cu prajituri!!!bine,am sa o incep saptamana viitoare!!!

 2. Aia cu prajituri e preferata mea :))) de dirta cu tenia am auzit, e prostie curata! Trebuie sa fii chiar prost sa apelezi la asa ceva.

 3. Hmm, de dieta cu prajituri nu am auzit pana acum. Este prima oara cand aud de ea. De restul stiam. Cea mai nasoala mi se pare cea cu tenia, evident…

 4. Hahaha…nu am fost niciodata curioasa sa caut pe net care sunt cele mai ciudate diete, insa m-ai facut sa rad!! Eu din fericire nu am avut nevoie, pana acum, sa tin vreo dieta, insa chiar daca as avea nevoie sigur nu le-as incerca pe astea :)))

 5. Chiar sunt ciudate, dar oamenii sunt în stare de orice pentru a realiza ce și-au propus.

 6. Mi se par foarte bizare aceste diete!
  Dintre toate o stiam numai pe cea cu dischete demachiante. De fapt, cu tifoane de vata… Cica inghiteau domnitele tifoane de vata care band apa li se umfla in stomac si le conferea satietate… Dar evident ca nu traiau prea mult…

 7. treaba cu dischetele demachiante o stiam si eu, dar in varianta cu vata. Mare ti-e gradina, Doamne! eu apelez la mult, mult sport. si ceva alimentatie echilibrata, mananc cat sa nu ma satur. si nu noaptea, si nu doaaaar dulciuri 😀 cam multi de nu, stiu

 8. Diete ne diete eu nu pot tine nici una Nu am vointa deloc … si am nevoie neaparata de a slabi cateva kg

 9. As mai adauga la lista asta si dieta cu miros pe care se pare ca a tinut-o Madonna.
  De fiecare data cand ii era foame gatea, insa miroasea mancarea si o arunca in ideea ca mirosul nu ingrasa dar o tine satula.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.