Legume la grătar - Salată de ton cu orez - Ciorbă de perisoare - Pișcot cu vișine

Legume la grătar – Salată de ton cu orez – Ciorbă de perisoare – Pișcot cu vișine

1.Aperitiv: salată de ton cu orez

  • 2 cutii de ton mărunțit în ulei (cu tot cu ulei)
  • 1 cutie de porumb (scurs de zeamă)
  • 1 cană de orez fiert în apă cu sare și scurs
  • punem în castron orezul (cald), adăugăm porumbul, cele 2 cutii de ton (cu tot cu ulei),sare, piper și zeamă de lămâie după gust
  • amestecăm bine și dăm la rece
  • dacă vă plac măslinele puteți adăuga feliuțe de măsline

2.Ciorbă de perisoare:

  • 250 gr carne măcinată (pui,curcan,porc) o amestecăm cu 1 ou, puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin
  • punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină, îi călim cu foarte puțin ulei, adăugăm apă,sare,piper și lăsăm să fiarbă
  • dacă vă place cu morcovi puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt
  • când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă
  • se poate servi simplă, cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Legume la grătar (Vero)

  • conopidă și morcov fierte pe jumătate.
  • peste se așează ciuperci champignion, dovlecel, 2 ouă bătute și puțin parmezan ras

4.Pișcot cu vișine:

  • frecăm 4 gălbenușuri cu 300 gr zahăr+10 linguri apă fiartă(punem în 3 tranșe)+8 linguri de ulei+1 zahăr vaniliat+1 praf de copt stins+14-16 linguri de făină = omogenizăm
  • albușurile le batem spumă cu 100 gr zahăr și le amestecăm cu prima compoziție
  • turnăm pișcotul în tava unsă și tapetată
  • vișinele fie că sunt congelate, proaspete sau din compot trebuie scurse fff bine date puțin prin făină și puse pe toată suprafața pișcotului
  • punem tava în cuptor
  • tăiem pișcotul rece,presăram deasupra zahăr praf

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.