Legume la grătar – Salată de ton cu orez – Ciorbă de perisoare – Pișcot cu vișine
1.Aperitiv: salată de ton cu orez
- 2 cutii de ton mărunțit în ulei (cu tot cu ulei)
- 1 cutie de porumb (scurs de zeamă)
- 1 cană de orez fiert în apă cu sare și scurs
- punem în castron orezul (cald), adăugăm porumbul, cele 2 cutii de ton (cu tot cu ulei),sare, piper și zeamă de lămâie după gust
- amestecăm bine și dăm la rece
- dacă vă plac măslinele puteți adăuga feliuțe de măsline
2.Ciorbă de perisoare:
- 250 gr carne măcinată (pui,curcan,porc) o amestecăm cu 1 ou, puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin
- punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină, îi călim cu foarte puțin ulei, adăugăm apă,sare,piper și lăsăm să fiarbă
- dacă vă place cu morcovi puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt
- când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă
- se poate servi simplă, cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt
3.Legume la grătar (Vero)
- conopidă și morcov fierte pe jumătate.
- peste se așează ciuperci champignion, dovlecel, 2 ouă bătute și puțin parmezan ras
4.Pișcot cu vișine:
- frecăm 4 gălbenușuri cu 300 gr zahăr+10 linguri apă fiartă(punem în 3 tranșe)+8 linguri de ulei+1 zahăr vaniliat+1 praf de copt stins+14-16 linguri de făină = omogenizăm
- albușurile le batem spumă cu 100 gr zahăr și le amestecăm cu prima compoziție
- turnăm pișcotul în tava unsă și tapetată
- vișinele fie că sunt congelate, proaspete sau din compot trebuie scurse fff bine date puțin prin făină și puse pe toată suprafața pișcotului
- punem tava în cuptor
- tăiem pișcotul rece,presăram deasupra zahăr praf
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Yumiiii
Mulțumim