O licenţă cu putere HiperX!

Mă apucă toți nervii! Nu mai pot! Mă enervează mașinăria asta de mor! Merge nu ca ochiul mortului, ochiul mortului calcă accelerația pe lângă tâmpenia asta de laptop! Îmi vine să-mi arunc laptopul pe geam, să-l trântesc pe jos! Și tocmai acum, când am proiectul pentru facultate! Și nu e orice proiect, ci lucrarea de licență! Trebuie să mă mișc mai repede, să termin lucrarea pentru a o trimite la xerox, s-o scoată la imprimantă și apoi să aleg coperțile. Și apoi să mă duc repede la facultate s-o înscriu. Tare mi-e frică să nu depășesc termenul! Dacă nu o înscriu în timp util, adio licență!

Dar cum să mă mișc repede când tâmpenia asta nu se mișcă deloc! Merge foarte încet, mă urc pe pereți! Mă gândesc că o fi vreo problemă la laptop, poate trebuie să-l duc la service. Merge foarte încet, până deschizi sau transferi un fișier te apucă toate nebuniile! Acum nu mai ai timp să duc laptopul la service, trebuie să termin proiectul. Și totuși… nu pierd oare mai mult timp chinuindu-mă cu el? Poate are o chestie minoră de reglat, după care va merge strună. Cred că mă duc la service, da. Dacă nu rezolvă pe loc, văd eu ce fac, să sperăm că nu e cazul.mediadot

Vești proaste! L-am dus la service, l-au diagnosticat și cică e de la hard-disk… N-are nici praf în el, nu e de la supraîncălzire, nici RAM-ul (ce Dumnezeu o mai fi și ăla?)… E hard-disk-ul, care trebuie înlocuit. Tipul de la service mi-a recomandat un SSD, care neavând componente mobile, se strică mai greu, crescând rezistența la șocuri, deci și fiabilitatea. Se pare că e cel mai sigur. Se pare că și viteza de acces și transfer a fișierelor și aplicațiilor crește, cu alte cuvinte, laptopul va merge mult mai repede. Nu mai stai 10 ani să deschizi un amărât de fișier. În fine, nu mă pricep eu cine știe la ce aceste aspecte tehnice, dar până la urmă am rezolvat problema. Am găsit un magazin online, de unde mi-am comandat SSD-ul. Deși îmi era teamă că nu voi pricepe nimic de pe site, fiind paralelă cu tehnica, am mers la Oferte SSD, unde am găsit ceea ce mă interesa.  Fel de fel de oferte privind această piesă – minune, care se pare că face laptopul să funcționeze mult mai bine. Cel mai mult m-au atras SSD-urile Hyper X de la Kingston. Nu știu cum, am nimerit la promoții SSD Kingston  și ofertele m-au încântat.HyperX

Acum am înțeles și eu diferența dintre un HHD și un SSD. Laptopul merge mult mai repede, am terminat lucrarea de licență la timp, după ce am mers din nou la service și am montat SSD-ul. Acum fișierele se deschid ca la comandă și  rezistența la șocuri este extraordinară. Asta înseamnă că atunci când mă enervez, pot să dau cu laptop-ul  de pământ, că rezistă! Glumesc, desigur. Dar la cât de bine funcționează cu SSD Kingston, nu cred că voi mai avea vreodată impulsul de a-l trânti de pământ. Și dacă eu spun asta, care am o relație dezastruoasă cu tehnica, vă dați seama!

ssd                   Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016!

3 COMMENTS

  1. In ziua de azi, depindem de aparate pentru orice lucru cat de marunt… nu merge programul, adio reteta de la medicul de familie… se strica laptop-ul, adio toata viata ta… spargi telefonul, intri in cel mai apropiat magazin si l-ai schimbat in secunda 2 :)))

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.