Omletă – Ciorbă rădăuțeană cu ciuperci pleurotus – Prăjitură cu brânză dulce...

Omletă – Ciorbă rădăuțeană cu ciuperci pleurotus – Prăjitură cu brânză dulce – Sos de ciuperci

by -
1
Omletă - Ciorbă rădăuțeană cu ciuperci pleurotus - Prăjitură cu brânză

Omletă – Ciorbă rădăuțeană cu ciuperci pleurotus – Prăjitură cu brânză dulce – Sos de ciuperci

1. Aperitiv: Omletă (Vero):

  • 3 ouă bătute cu sare și piper.
  • în tavă punem o linguriță de unt.
  • se întoarce pe ambele părți

2.Ciorbă rădăuțeană cu ciuperci pleurotus (Iliuţa):

  • într-un vas punem 5 litri  apă în care adăugăm 4 morcovi tăiați feliuțe, două cepe întregi (ulterior le scoatem), un păstârnac și o țelină tăiate cubulețe, un os de vită pentru gust, sare, piper, boia de ardei dulce sau iute și foi de dafin.
  • lăsăm să fiarbă pentru 30 de minute la foc potrivit.
  • între timp tăiem feliuțe 1 kg de ciuperci pe care îl adăugăm peste restul ingredientelor și le lăsăm să fiarbă pentru încă 35-45 minute.
  • la final punem compoziția rezultată din 5 ouă (doar gălbenuș) amestecate cu 450 ml smântână pentru gătit.
  • se încorporează treptat în zeama de la ciorbă.
  • adăugăm 3-4 căței de usturoi întregi.
  • se mai lasă pentru 3-4 minute la foc mic, după care punem pătrunjel tocat înainte de a o lua de pe foc.

3.Sos de ciuperci (Vero):

  • 1 kg de ciuperci champignon se curăță și se pun în tavă cu o ceapă rasă și o lingură de unt, se dă focul mic.
  • condimentăm cu sare si piper (eventual vegeta in loc de sare) și când sunt fierte adăugăm 3 caţei de usturoi pisat.
  • se pregătește într-un bol 3 linguri făină, 100 ml lapte și 2 linguri de smântână grasă.
  • se amestecă bine apoi îl punem peste ciuperci
  • amestecăm încontinuu la foc mic,  până se îngroașă suficient.
  • oprim focul și mai adăugăm 1 lingură de oțet.
  • se poate servi cu mamaligă
  • sau dacă vreţi cu grătar de porc sau pui

4.Prăjitură cu brânză dulce (Vero):

  • 700 gr făină, 3 linguri untură, 1 praf de copt, 1 cană zăhăr , zăhăr vanilinat și esență de vanilie.
  • se framântă cu apă minerală.
  • se bagă la frigider 30 minute.
  • se împarte în două foi și se umple cu cremă.
  • pentru cremă 1 kg brânză dulce, 1 cană zăhăr, 1 zăhăr vanilinat, 3 linguri griș.
  • se amestecă toate, se umplu foile şi se dă la cuptor la foc mic cam 40 minute
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.