Chifteluțe în sos de roșii la cuptor – Supă cremă de legume...

Chifteluțe în sos de roșii la cuptor – Supă cremă de legume – Chec cu mascarpone și nectarine

by -
0
Ciorbă rădăuțeană - Musaca de vinete - Brioșe cu afine, iaurt și scorțișoară

Chifteluțe în sos de roșii la cuptor – Supă cremă de legume – Chec cu mascarpone și nectarine

1.Aperitiv salată de zucchini

  • 2 zuchinii îi curățăm de coajă, îi tăiem fff subțire, îi săram puțin și-i lăsăm să stea puțin
  • preparăm 5-6 linguri de maioneză cu cartof
  • punem în castron zucchini (stors), un cățel de usturoi zdrobit, maioneză, piper multicolor, mărar tăiat fff fin și amestecăm
  • punem în bol la rece până servim

2. Supă cremă de legume:

  • curățăm legumele:morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină,1-2 cartofi, gulie = le tăiem bucăți mari și le punem la fiert în apă cu sare și vegeta
  • când legumele sunt fierte le mixăm în blender
  • punem pastă de legume în oală, adăugăm din zeama în care au fiert, atât cât să fie de consistență dorită și punem la fiert
  • adăugăm verdeața care ne place și potrivim de sare și piper
  • se poate servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Chifteluțe în sos de roșii la cuptor (Iliuța)

  • pregătim pastă pentru chifteluțe din: 500 g carne de vită sau amestec, după preferințe, o ceapă medie tocată mărunt, 1 ou, 2 feliuțe de pâine integrală înmuiate în lapte, 4-5 căței de usturoi zdrobiți, o legătură de mărar tocat, sare, piper, boia de ardei dulce și busuioc tocat.
  • după ce modelăm chifteluțele în forma dorită, le punem într-o tavă pentru cuptor.
  • 3 roșii tocate, fără coajă, 3 ardei gras roșu tocat cubulețe și 100 g pastă de tomate se adaugă peste chifteluțe,
  • acoperim totul cu apă în care adăugăm sare, piper, boia dulce , busuioc și foi de dafin.
  • încălzim cuptorul la 180 grade și le lăsăm pentru  50-60 de minute

4.Chec cu mascarpone și nectarine ( vișine, cireșe, caise, piersici ….. uneori cu cacao) (Iliuţa)

  • gălbenușurile de la 8 ouă se mixează cu 80 g zahăr vanilat.
  • adăugăm 250 g mascarpone amestecată anterior, 50 g iaurt gras, 100 g făină de nuca, 100 g făină de grâu în care am încorporat 10 g praf de copt și amestecăm bine.
  • albușurile se mixează cu puțină sare și se adaugă treptat în compoziție.
  • într-o tavă cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt, adăugăm compoziția rezultată.
  • la final punem feliuțe de nectarine și o lăsăm pentru 50-55 minute la 170 grade în cuptorul încălzit în prealabil.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

  • Chifteluțe în sos de roșii la cuptor – Supă cremă de legume – Chec cu mascarpone și nectarine
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.