Păcate ascunse de J.R. Ward -

Păcate ascunse, de J.R. Ward – Editura Litera – recenzie

Păcate ascunse

J.R.Ward

Editura Litera 

The Angels Share

Număr pagini: 394

Păcate ascunse de J.R. Ward romantic suspense.

  Păcate ascunse de J.R. Ward este o nouă carte fascinantă din seria Regii Bourbonului. În Charlemont, Kentucky, familia Bradford reprezintă înalta societate. Sunt cunoscuți pentru bourbonul de calitate pe care-l produc și-l comercializează.
  Faima și banii nu le aduc fericirea. Viețile lor complicate le aduc și mai multe necazuri. La început, moartea capului familiei Bradford, William Baldwine, pare să fie o sinucidere. Curând, păcate ascunse ies la ivealăWilliam a fostde fapt, omorât.
  Suspectul principal este fiul cel mare Edward. Neînțelegerile și ura dintre el și tatăl lui sunt binecunoscute. Așa că este conștient că va fi acuzat. Pe măsură ce investigațiile continuă, el alege să se îmbete în fiecare zi pentru a uita de necazuri. Mai găsește consolarea la fiica fostului lui instructor de călărie. El nu plânge atât dezintegrarea familiei, cât faptul că va fi lipsit de libertate. Dar nimeni nu este deasupra suspiciunii. În acest timp, viitorul financiar al familiei este pus sub semnul întrebării.
Totul are consecințe. Toată lumea are secrete. Și puțini sunt cei în care poți avea încredere. Și deodată, atunci când situația pare să scape de sub control, la moșia familiei apare unul dintre frați, pe care toți îl credeau pierdut pentru totdeauna. Maxwell Bradford s-întors acasă. Daeste un salvatosacel mai păcătos dintre cătoși?
 

,,Domnul William Wyatt Baldwine a trecut în brațele iubitoare ale Domnului și Salvatorul său în urmă cu două zile. Un om de afaceri renumit la nivel mondial, filantrop și lider civil, a fost director general executiv al Bradford Bourbon Company timp de 36 de ani. În acest timp, a deschis o nouă eră a aprecierii burbonului și a adus companiei venituri anuale de peste un miliard de dolari.

Un om de familie iubitor, i-au supraviețuit soția devotată,Virginia Elizabeth Bradford Baldwine, îndrăgiții lui copii, Edward Westfork Bradford Baldwine, Maxwell Prentiss Baldwine, Jonathan Tulane Baldwine și Virginia Elizabeth Baldwin, și iubita lui nepoată, Amelia Franklin Baldwine.”

   Acest necrolog este complet neadevărat. În afară de moartea lui Wyatt, totul este o minciună foarte bine ascunsă. Fiecare ar fi avut motiv să îl ucidă pe capul familiei. Dacă ați citit primul volum din această serie, Dinastia, ați fi asistat oripilați la dezvăluirea treptată a celui care acum este mort. Am crezut că doar sărăcia, nevoile pot duce la astfel de familii disfucționale, dar se pare că m-am înșelat. Un bărbat cu standarde morale joase, aspirații mari și puține scrupule.

   Soția defunctului, mama celor patru copii ai cuplului, s-a retras în singurătate și într-o dependență chimică de pastile, astfel că mai mult este la pat, departe de ororile pe care soțul său le-a făcut copiilor lor.

   Ceea ce nu știe sau poate a dorit să nu îi pese, este relația pe care a avut-o defunctul cu asistenta sa personală din care a rezultat un băiat.

    La fel de incestuos cu viitoarea fostă soție a fiului său Lane, în urma căreia  aceasta așteaptă un copil.

   Edward, cel mai mare dintre frați, dar și cel mai rău tratat dintre toți. Deși, oficial, moștenitorul imperiului Bradford, acum o persoană deformată și singuratică, în urma răpirii aranjată de către tatăl său în care trebuia să își piardă viața. Retras la ferma de cai moștenită de mamă, încearcă să își înece ura și suferința în băutură. Problemele cu care se confruntă familia și iminentul faliment nu îi sunt de nici un ajutor. Sutton este singura rază de lumină la care Edward se va gândi neîntrerupt. Cei doi au unul pentru celălalt o dragoste secretă, iar rivalitatea familiilor în afaceri nu i-a ajutat deloc. Fiecare tânjește după ce ar fi fost dacă, sau ce ar fi putut fi.

   Lane, întors acasă după doi ani departe de tot, încearcă să salveze această companie care este deturnată de fonduri. Principalul vinovat este defunctul tată. Zeci și zeci de milioane vor fi dispărute pentru totdeauna, iar pierderile devin din ce în ce mai mari. Singura lui consolare este adevărata lui iubire, horticultoarea Lizzie King.

   Lane încearcă să își pună ordine în viață, când va intenta divorț de actuala sa soție. Cel care îi va fi alături în depistarea delapidării frauduloase a companiei este prietenul său Jeff, un geniu corporatist.

    Ce poate să meargă mai bine? Nimic, toate sunt în cădere liberă, iar fostul jucător pasionat de pocker, este nevoit să intervină, să mituiască, să amenințe, să implore pentru a încerca evitarea dezastrului total.

  Gin, singura fată din familie nu este de ajutor în această situație. Marea sa dragoste, avocatul Samuel Theodor, nu vrea să formeze un cuplu cu Gin. Din relația lor cu năbădăi, din tinerețe, a rezultat Amelia, secretul nașterii sale nu îi este dezvăluit și tatălui. Pentru a nu fi nevoită să ducă lipsă de nimic, Gin se va arunca cu capul înainte în căsnicia cu Richard Pford. Acesta este o persoană crudă, iar căsătoria i-a adus ceea ce i-a fost refuzat în tinerețe. Va rezista Gin în această căsnicie?

    Max, reîntors acasă nu este de nici un ajutor. Amelia se întoarce și ea acasă de la școală, motivând că a fost dată afară la fel ca mama ei în tinerețe. Relația mamă-fiică este una dezastruoasă.

   Singura relație care se conturează frumos și pe care am urmărit-o cu drag pe parcusul lecturii, este cea dintre Lane și fosta și actuala sa dragoste, Lizzie. Chiar dacă ea este horticultoarea familiei, asta nu afectează sentimentele pe care le nutrește față de un Lane îngrijorat pentru absolut tot. În toată această nebunie, a banilor delapidați, la situația dezastruoasă din companie, la facturile imensei case, la condiția fizică precară a fratelui său, la boala domnișoarei Aurora, a doua mamă pentru cei patru frați, viața încearcă să meargă mai departe pentru fiecare. Ce îi unește cel mai tare – ura față de un tată care a delapidat tot ce se putea în detrimentul copiilor săi. Cine oare este vinovat de moartea cuiva atât de dezapreciat ca om?

   Vă las pe voi să descâlciți aceste ițe foarte încurcate din această dinsfucțională familie. Cine este criminalul și care sunt motivele pentru care a fost ucis Wyatt.

    O saga cu un puternic impact emoțional asupra cititorului. ,,Dinastia,, și ,,Păcate ascunse,, sunt singurele cărți citite de mine ale acestei autoare. Aștept cu nerăbdare următorul volum. Personajele puternic conturate, o dinastie cu multiple probleme, emoții ascunse nespuse la timpul lor care aduc multă durere. Recomand cu căldură această autoare.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Păcate ascunse de J.R. Ward recenzie.

4 COMMENTS

    • Stai.Nopti de patima e scrisa de aceiași autoare!!!yoii,e citită de mult! Magnifică,păcat ca nu a tradus toata seria!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.