"Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bargaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de albă-neagră în Gran Canaria şi autor de jafuri armate. Am evadat din două închisori europene, dar nu şi din a treia“.- Tibi Uşeriu

27 de paşi de Tibi Uşeriu 

An apariţie: 2017
Editura: AQUA FORTE

   Lumea mă ştie drept alergător de anduranţă. Ce nu ştie, însă, e povestea vieţilor mele paralele. Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bargaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de alba-neagra în Gran Canaria şi autor de jafuri armate. Am evadat din două închisori europene, dar nu şi din a treia.

   Vânat prin Interpol, am devenit client al unei puşcării de maximă securitate. Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria tinereţe, închis complet singur între 4 ziduri albe, foarte groase.

   Cei care au auzit de mine după ce am câştigat 6633 Arctic Ultra vor descoperi în această carte povestea mea aşa cum n-o ştie şi n-a auzit-o nimeni, niciodată. La fel şi cei care, fără să fi întrebat înainte, m-au ales că subiect al examenului de capacitate la limba română.

„cursa asta nebună care am crezut că nu se mai termină”- Tibi Uşeriu

   Bistriţeanul Tiberiu Uşeriu a reuşit să repete victoria de anul trecut şi să treacă primul linia de finiş în Ultramaratonul Arctic.
    Cu toate că această cursa a implicat îndurarea gerului, halucinaţii, dormit în aer liber şi degerături, ce au dus la recomandarea medicilor şi a organizatorilor că Tiberiu Uşeriu să renunţe la maraton, acesta a mers mai departe, spre succes.
    Alte 17 ţări, au fost reprezentate pe lângă România, printre care Japonia, Canada, Scoţia şi Australia.

   Tibi Uşeriu a reuşit nu doar să câştige 6633 Arctic Ultra, ce se desfăşoară pe o distanţă de 566 km, în apropierea Cercului Polar, ci să-şi doboare propriul record, reuşind să termine cursa de 566 Km, la o temperatură de -36 grade Celsius, în doar 159 ore, faţă de 173, cu doar un an în urmă, dar şi să scrie istorie, fiind primul primul care câştigă de două ori la rând cel mai greu ultramaraton din lume.

   Cartea te invită să descoperi omul din spatele performaţei. O poveste care va surprinde şi poate şoca, mulţi cititori, promiţând să fie autentică, dar şi brutală.

   „Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bargaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de albă-neagră în Gran Canaria şi autor de jafuri armate. Am evadat din două închisori europene, dar nu şi din a treia“.- Tibi Uşeriu

   Sursa Libris

10 COMMENTS

  1. Aş citi cu drag această carte, de ce nu? Mi se pare a fi destul de utilă! 🙂

  2. Este o carte pe gustul meu: despre realitatea din spatele performanței, despre emoțiile și trăirile, despre greșelile, reușitele și puterea acestui om de a merge mai departe. Da, am trecut-o pe listă!

  3. Desi biografiile nu sunt pe placul meu, recunosc, as fi tentata sa aflu ce a simtit acest om. Din punct de vedere fizic este peste puterile mele, dar cand vad pe altii care reusesc sunt tentata sa le aflu secretele.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.