Mihai greșește sau trăiește?

Până când mă voi vindeca de tine, de Corina Ozon

Editura Herg Benet 2016

Pagini – 185

     Despre autoare – „Timișoreancă adoptată cu dragoste de București, Corina Ozon are 10 ani de jurnalism de investigație în presa scrisă (ziarul Ora) și televiziune (Antena 1) și un update de 2 ani în producție TV (Intact Media Group) Convertită la alți 10 ani la PR&Comunicare, pe care le gestionează în prezent la CN Imprimeria Națională SA. Absolventă a Programului MBA IN-DE-CNAM Paris, promoția 2010, și mamă de liceană, Iulia, sunt cele două lucruri cu care se mândrește cel mai mult, alături de reușitele din plan literar. „(fragment prezentare) + multe alte lucruri interesante despre viața Corinei.

      Îmi este imposibil să nu menționez că mi-au plăcut toți trei Amanții 🙂  ( Zilele amanților, Nopțile amanților și Amanții 3.0), am fost bucuroasă să particip la lansarea de la Timișoara la Amanții 3.0, unde autoarea ne vorbea de următoarea carte, ,,Până când mă voi vindeca de tine” și spunea că trebuie să demonstreze că știe să și scrie (ironic pentru comentatorii critici).

     Ei bine Corina Ozon nu trebuie să demonstreze nimic, e de înțeles, cu așa trecut bogat literar și nu numai,  dar „Până când mă voi vindeca de tine” m-a surprins în mod plăcut bineînțeles.

     Această carte este despre viața de zi cu zi, despre viața văzută și nevăzută a fiecăruia, despre lupta interioară și exterioară, despre regăsire, cunoaștere și acceptare. Alături de cuvintele Corinei trăiești tristețe  și fericire, furie și pasiune.

      Mihai este un bărbat căsătorit, cu o căsnicie  pașnică, deși nu tocmai bărbatul fidel o întâlnește pe Adina cu care are o aventură (sau mai mult de o aventură).

„Căsnicia îi era de câțiva ani un simplu parteneriat. Nu mai avea relații intime cu soția lui de câțiva ani buni, dar au rămas împreună, ca doi camarazi. El a avut mai multe legături de-a lungul timpului, iar ea nu a dat niciodată de înțeles că ar ști ceva sau că ar fi deranjată. Îi controla cumva viața, într-un mod tăcut și sigur, iar el nu se împotrivea. „

    De fapt ce este căsnicia? Siguranță, confort, parteneriat? Sau iubire, pasiune, nebunie?  Sau o combinație între toate aceste sentimente.

    Mihai greșește sau trăiește?

    Toți facem greșeli involuntar sau conștient, ne recunoaștem greșelile? Suntem capabili să ne trezim la timp din visare pentru a nu rănii persoanele din jurul nostru? Avem regrete? Îndreptăm greșelile? Ar fi corect să ne trăim viața indiferent de consecințe?  Ar trebui să fim liberi, să fim fericiți, pentru acest lucru trebuie să plătim un preț?

    În această carte sunt mai multe exemple de căsnicii, dar nu numai, Corina aduce în atenție relațiile, viața, iubirea sau lipsa ei.

„ Îi plăceau copiii, dar tocmai acesta fusese motivul divorțului. Fosta soție făcuse un avort fără să se consulte cu el. Clasicul motiv din filmele americane, dar asta era realitatea. Din acea clipă, David nu s-a mai putut apropia de nevastă, iar, după câteva luni, au decis de comun acord să se despartă. Plecarea în străinătate i s-a părut cea mai fericită oportunitate. Evita să revină acasă chiar și de Sărbători. Avea doar un tată și îl suna des. Îi trimitea bani și se îngrijea de el de la distanță. Sofia nu a înțeles niciodată dacă și cât își iubise David fosta soție, dar îi era limpede ce traumă lăsase aceasta în urmă. Pe undeva o ura, pentru că o împovărase pe ea să-i lui repare sufletul, iar asta era uzură într-o relație.”

     Doar un fragment care spune multe despre relații, aș fi putut scrie multe dar vreau să citiți cartea pentru că te pune pe gânduri. ,,Până când mă voi vindeca de tine” este o  carte psihologică, profundă și amănunțită. Nu știu dacă toate aceste trăiri sunt ale unor persoane sau sunt doar o imaginație bogată ale autoarei dar sunt momente, situații, realități în care te regăsești, iar eu am trăit rând cu rând, pagină cu pagină .

   Poate vă gândiți  că această carte are puține pagini, ei bine are puține pagini în care sunt spune  multe, foarte multe.

    Vă  recomand cu drag să citiți această carte, citiți-o printre rânduri, vizualizați și învățați.

„Oare de ce, atunci când ne regăsim, suntem năpădiți de regrete!? Cum este posibil să ne întâlnim sufletul pereche, să-l lăsăm apoi să plece-n lume? Oare chiar suntem condamnați la eterna reîntoarcere, la Uroboros!? Întrebări clocotitoare de viață, un volum al regăsirii de sine într-o lume a adaptării dificile, a ritmului tot mai alert, în care reperele se estompează. Iubirea și suferința par a fi una și aceeași stare trăită, dar mai ales simțită. Corina Ozon scrie despre oglinzile din noi, despre alegeri dificile și fugi, la capătul cărora de multe ori ne așteaptă fericirea îmbrățișării calde.” CRISTIAN MUNTEANU, PSIHOLOG

      Nu am să pun notă,

     O felicit și spun jos pălăria.

    Recomand cu drag !

Editura_Herg_Benet

Cartea Până când mă voi vindeca de tine, de Corina Ozon a fost oferită pentru recenzie de către Editura Herg Benet. Poate fi comanda de pe site-ul Editura Herg Benet. Pentru a fi la curent cu apariţiile şi reducerile de cărţi, puteţi urmări noutăţile editurii atât pe site, cât şi pe pagina de facebook.

Autor: Vero
Review overview
5
***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

16 COMMENTS

 1. Desi am tot citit despre autoare, si am vazut cartile sale recomandate peste tot, inca nu am citit nici o carte scrisa de ea. Poate urmeaza…

 2. Carte psihologica nu o consider, dar pot spune ca ai dreptate cu restul. Fiecare poveste din aceasta carte reprezinta o relatie din care unul din parteneri (in principiu femeia) iese ori este parasit de iubit(a) ramand cu durerea iubirii neimpartasite, iar timpul este singurul in masura sa ofere alinare.
  Si mie mi-a placut aceasta carte tocmai pentru ca reflecta realitatea in care traim, fiecare poveste reprezinta o relatie asa cum este ea si in viata de zi cu zi unde nu totul este „roz bombon in picatele” cum se spune.
  Cartea are la baza povestile adunate de autoare din discutiile de pe unul dintre site-urile pe care le administreaza, deci cu atat mai mult se poate spune ca se inspira din realitate.
  Sunt de acord cu tine: merita citita si recitita pentru ca aceste relatii sunt ca o lectie de viata.
  Te pup, Vero!
  Multumim pentru articol.

 3. I-as acorda o sansa cartii, pana si titlul este unul care ma atrage. Chiar acum cateva zile ma gandeam ,,Sa-ni cumpar cartea asta sau sa o las sa mai astepte?” . Citind recenzia mi-am zis ca da, merita si aceasta carte o sansa. Din cate reiese de sus pare a fi chiar pe gustul meu, este exact genul meu de carte, iar asta ma incanta. Multumesc pentru recenzie!

 4. Nu am citit nimic de Corina O dar o sa o fac cat de curand. Cartea aceasta este trecuta pe lista deja 🙂 . Pana atunci voi citi seria Amantii.

 5. Mulțumesc pentru recenzie și pentru comentarii. Cartea aceasta e total diferită de seria Amanții, încât nu pot fi comparate. Urmează romanul Tentații 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.