Parfumul dragostei de Lisa Kleypas-Editura Miron-recenzie

Parfumul dragostei de Lisa Kleypas-Editura Miron-recenzie

Titlu original: Christmas Eve at Friday Harbor
Nr. pagini: 361
Traducerea: Cornelia Cerneţchi Pascu
Editura Miron

  Seria Friday Harbor: 1. Parfumul dragostei-Christmas Eve at Friday Harbor aka Christmas With Holly; 2. Strada iubirii (Rainshadow Road-2012), 3. Dincolo de iubire (Dream Lake-2012), 4. Golful dragostei (Crystal Cove-2013), 5. Lightning Bay (2014)

   Cartea de față conține două povestiri. Prima povestire face parte din seria Friday Harbor, iar a doua povestire-o nuvelă de epocă.

,,O FETIȚĂ ÎȘI CAUTĂ O FAMILIE

  Într-o noapte rece și ploioasă de toamnă, Holly, o fetiță de doar șase ani, își pierde mama. Din acea noapte, Holly refuză să mai vorbească.

UN BURLAC ÎȘI CAUTĂ O SOȚIE

  Mark Nolan recunoaște că ultimul lucru de care ar avea nevoie în viața lui, este o fetiță de șase ani. Totuși, foarte curînd, el va constata că ar fi dispus să facă orice ca viața fetiței să fie din nou așa cum și-o dorește ea. Sora lui Mark i-a lăsat un testament prin care îi încredințează copila și i-a scris : „Ești singurul care poate avea grijă de ea. La început va trebui pur și simplu să o iubești. Restul va veni de la sine.”

CÎTEODATĂ E NEVOIE ȘI DE PUȚINĂ MAGIE…

   Maggie Conroy nu mai are curajul să creadă în iubire, după ce și-a pierdut soțul în urmă cu un an. Totuși, ea crede că imaginația poate face minuni. Proprietară a unui magazin de jucării, Maggie trăiește într-o lume care îi este foarte dragă. Cînd îl cunoaște pe Mark Nolan, care vine în magazinul ei însoțit de o fetiță, ea își dă seama imediat că aceasta are nevoie disperată de puțină magie. Iar magia vine în viețile lor însoțită de dragoste…”

  Când Victoria, sora lui Mark, Sam și Alex a murit în accidentul de mașină, Mark era singurul unchi mai apropiat de fetiță. Cum nu se știa identitatea tatălui lui Holly, responsabilitatea de a avea grijă de fetiță cade în sarcina lui. Acesta trăia pe insula San Juan. Afacerea sa cu cafea prăjită din Friday Harbor mergea bine, dar până a fi un adult responsabil pentru o copilă de șase ani este destul de complicat. Cum apartamentul său era mic, el va apela la Sam pentru a avea un spațiu acceptabil pentru copilă. Sam deține o vie, iar casa, deși dărăpănată, dar totuși mare, va fi foarte bună pentru viitorul apropiat. Poate că Shelby, iubita sa va reuși să îi îndeplinească dorința lui Holly de Crăciun-aceea de a avea o mamă.

,,Dragă Moș Crăciun.
Anul acesta aș dori doar un singur lucru.
O mămică.
Te rog să nu uiți că acum locuiesc în Friday Harbor.
Mulțumesc,
Cu drag,
Holly ”

  Cei doi unchi vor încerca să compenseze lipsa mamei, iar vizitele la pediatru pentru a reuși să o facă pe Holly să vorbească nu vor avea succes, poate cu timpul…
   Provenind dintr-o familie în care certurile și dramele afectau îndeosebi copiii, Mark este reticent în a-şi întemeia o familie. Deși are o iubită, sentimentele sale nu sunt mai mult decât platonice. O relație comodă și atât. Nu crede într-o familie în care să existe afecțiune și înțelegere, iar comportamentul față de Holly este unul realist. Iubește această mogâldeață cu părul blond și ochi albaștri, dar va avea curajul să îi îndeplinească dorința de Crăciun?

 CÂTEODATĂ E NEVOIE ȘI DE PUȚINĂ MAGIE…

   Maggie Conroy este proprietara noului magazin de jucării de pe insulă. După ce și-a pierdut soțul în urma luptei crunte cu cancerul nu mai are curajul să creadă în iubire. Dar, câteodată, ceva neașteptat se poate întâmpla…

,,Clopoțelul agățat deasupra ușii magazinului zornăie, anunțând intrarea bărbatului la care Maggie visa. Sau, mai exact, acest bărbat aparținea realității altei femei, fiindcă ținea de mână o fetiță, care părea să fie fiica lui.
 Soarele palid de Septembrie aruncă raze peste părul lui brunet, tuns în scări, ușor ondulat și ridicat la ceafă. Avea mișcări de atlet, părea relaxat, dar era foarte atent și lasă impresia că dacă arunci brusc ceva spre el, sigur îl va prinde fără ezitare.
Parcă simțind interesul lui Maggie, se uită în direcția ei. Avea o înfățișare plăcută, foarte masculină, o față cu trăsături rectangulare și bine definite, iar ochii erau de un albastru detectabil de la orice distanță din magazin.”

   Maggie se simte atrasă de fetița frumoasă cu privire tristă. Atenția pe care i-o va acorda, sfatul pe care îl cere (deși știe că nu poate vorbi) în privința unui nume pentru zâna care locuiește în căsuța ei de pe perete, povestea pe care i-o citește, lumea de basm pe care ar trebui să nu o piardă nici un copil în copilăria sa o va face pe Holly să vorbească. Deși nu știe nimic de tânăra cu bucle lungi şi roșii ca focul, îi va fi recunoscător pentru atenția pe care o acordă nepoatei sale.

  Chiar dacă are o relație cu Shelby, aceasta nu îl împiedică să interacționeze cu frumoasa roșcată. Ajutorul pe care îl primește de la tânără în privința lui Holly, petrecerea unor momente importante împreună cu familia lui Mark, totul duce spre ceva interzis. Maggie, împotriva voinței sale este atrasă de acest bărbat, dar pierderea suferită o va face reticentă. O piedică va fi și iubita bărbatului. Oare îi va acorda vreo șansă? Va mai avea curajul să iubească din nou sau pierderea persoanei iubite o va înstrăina de o posibilă fericire.

   Prin această poveste tristă găsim și numeroase scene de umor. Dacă vreți să descoperiți cum poate zbura un curcan gătit pentru Ziua Recunoștinței, citiți această carte.

 ATRACȚIE

   ANGLIA, IANUARIE 1820

   De la o poveste contemporană trecem la o poveste de epocă.

  Lidian Acland, o tânără care este nevoită să preia frâiele familiei din care mai face parte și mama sa. După moartea tatălui său situația financiară a celor două femei a devenit precară. Domeniul nu produce mare lucru, iar Lidian tânjește după un bărbat de care s-a îndrăgostit la prima vedere. Retrase la țară, întâlnirea cu Chace și declarațiile acestuia îi vor fura inima tinerei noastre. Când acesta o părăsește pentru a pleca prin Europa, Lidian îl va aștepta cuminte, fără a acorda vreo atenție și altor pretendenți. Mama sa trage speranța că tânăra sa odraslă să facă o partidă reușită.

   După multe stăruințe din partea mamei, Lidian accepta şi vor participa la un bal.
   Lordul Eric De Grey va participa și el la bal împreună cu sora sa Dollie. După ce fratele mai mare, Edward, a murit în urma unui accident de călărie, Eric a devenit partida sezonului! Unele titluri și posesiuni s-au întors în familia sa, averea a devenit impresionantă, iar tinerele au început să îl vânez constant. Acest gen de atenție din partea mamelor cât și a fiicelor îl vor face foarte precaut și distant.
   Singura persoană care nu pare interesată de el și de ce se petrece în jurul ei este Lidian. Totuși, este o persoană așa drăguță…

,,Pe când Eric își elibera puțin cravata, care părea că-l taie la gât, remarcă o tânără care se îndrepta discret spre masa cu băuturi răcoritoare. O privi interesat, devenind foarte atent și absorbit.
Avea părul negru pieptănat spre spate, lăsînd să i se vadă obrajii de un alb absolut pur și delicat. Era slăbuță, rochia lasă să i se vadă umerii doar pe jumătate, iar aceștia străluceau ademenitor la lumina candelabrelor.
Păcat că avea o mină inexpresivă, de parcă ar fi purtat o mască.
Aceasta însă era atît de atrăgătoare, cu pielea fetei ca porțelanul, precum și părul negru, strălucitor, încît îi venea greu să creadă că ea chiar se asemăna cu celelalte.”

   Când Lidian își va oferi singurul accesoriu lui Dollie, o orhidee, care face rochia să nu pară banală și uzată pentru a masca petele mici de pe rochie va câștiga o prietenă, dar și atenția lordului De Grey.
   Lidian îi va tăia elanul tânărului lord cu același răspuns care îl are pe buze de o perioadă bună de timp:

„-Cred că ar fi mai bine dacă invitați pe altcineva, spuse ea brusc.
El o privi întrebător, ridicînd ușor o sprînceană…
-De ce?
-Fiindcă sînt promisă altcuiva.
-Ești logodită?
-Formal nu. Dar mi-am dăruit inima acelui bărbat.”

   În ciuda respingerii, Eric este hotărât să o cucerească, astfel că tânăra împreună cu mama sa vor fi invitate la reședința părinților lui De Grey. Nu își poate închipui cum o tânără așa deșteaptă, bine educată și frumoasă să fie manipulată de sentimente pentru un alt bărbat. Și nu orice bărbat, Chace este un jucător înrăit, plin de datorii care nu ține cont de cine este la brațul său. Acesta este întors în Londra de ceva timp, iar Lidian suspină în continuare.
   La fel cum Eric încearcă să îi deschidă ochii în privința bărbatului care ar trebui să îi stea alături, la fel va face și unchiul său Garrett cu Elizabeth. Vor reuși bărbații De Grey să le cucerească pe femeile din familia Acland?
   Va reuși Lidian să se convingă pe cine iubește și pe cine nu?    

  Două povești, același subiect-dragostea și lupta pentru a obține ce îți dorești! Câteodată, un strop de magie e bine venit!

    Mi-a făcut plăcere sa citesc această, două poveşti frumoase pe care sper să le descoperiţi şi voi. 

    Chiar dacă durerea pentru cineva drag există, speranța moare ultima.

     Nota mea pentru această carte este 9.

Cartea Parfumul dragostei de Lisa Kleypas poate fi comandată de pe site-ul Editurii Miron

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii Editura Miron

Seria Friday Harbor de Lisa Kleypas-magie, pasiuni și suflete pereche

 

7 COMMENTS

  1. Am citit intreaga serie si mi-au placut personajele, dar de Parfumul dragostei inca n-am o parere. Nu sunt incantata de cele doua mini povesti, dar voi vedea curand cand o lecturez.

  2. Mda,sunt usurele aceste doua povesti!Speram sa compenseze urmatoarea carte de aceasta autoare!Mi-au placut totusi povestile de dragoste!

  3. Nicol este o expertă în ceea ce privesc cărțile de la Editura Miron 🙂 Felicitări!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.