Pasărea cu piept roșu de Jo Nesbø

Pasărea cu piept roșu, de Jo Nesbø – Editura Trei – prezentare

Pasărea cu piept roșu

Jo Nesbø

Editura Trei

Titlul original: Rødstrupe

Traducere de: Lorena Mihăieș

Număr pagini: 624

Anul apariţiei: 2019

Al treilea volum din seria Harry Hole

“Să citești Pasărea cu piept roșu este ca și cum te-ai uita la o superproducție.” – USA Today

   O poveste zguduitoare despre crimă și trădare, care pendulează între câmpurile de luptă din al Doilea Război Mondial și capitala Norvegiei din zilele noastre.
Detectivul Harry Hole a făcut o eroare profesională și, drept pedeapsă, a fost însărcinat cu misiuni monotone de supraveghere. În timp ce monitorizează activitatea grupurilor neonaziste din Oslo, Hole este atras într-o poveste misterioasă, cu rădăcini adânci în trecutul întunecat al Norvegiei, când unii membri ai guvernului au colaborat voluntar cu Germania nazistă.

  Șaizeci de ani mai târziu, această pată neagră nu vrea să se șteargă – iar soldații bătrâni care au supraviețuit cândva unei crâncene ierni rusești încep să fi e omorâți unul câte unul.
Ghidat de propria conștiință încărcată și de sentimentul de vină, celebrul detectiv furios, alcoolic și cu un trecut nu tocmai curat, descifrează plăsmuirile unei minți criminale perverse. În jurul lui Hole începe rapid să se țeasă o conspirație îngrozitoare… iar cea mai întunecată oră din istoria Norvegiei pare că abia urmează.

Un thriller complex și ingenios, care pur și simplu îți taie răsuflarea.” – The New York Time Book Review

O realizare literară de excepție — ambițioasă în intenție și desă vârșită în execuție.” – Los Angeles Times

În al treilea roman din seria Harry Hole, cititorul este pus în fața unei situații inedite: povestea îl acaparează atât de tare, încât simte că se ia la întrecere cu îndrăgitul detectiv într-o cursă amețitoare pentru aflarea adevărului.” – The Guardian

O poveste cu multe ramificații, extrem de captivantă.” – Evening Standard

   Jo Nesbø (n. 1960) este muzician, compozitor și economist, precum și unul dintre cei mai apreciați autori de romane polițiste din întreaga lume.
Romanele lui au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în peste 45 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii internaționale, printre care The Riverton Prize, CWA International Dagger Award, The Glass Key Award.
Pe lângă mai multe romane de sine stătătoare, Jo Nesbø este autorul celebrei serii Harry Hole, precum și al seriei pentru copii Doctor Proctor (Pandora M). După al șaptelea roman al seriei Harry Hole, Snømannen, a fost realizat fi lmul Omul de zăpadă, iar volumul Hodejegerne a stat la baza filmului Vânătorii de capete, lansat în 2011.
De același autor, la Editura Trei au apărut Fiul, Sânge pe zăpadă, Soare în miez de noapte, precum și primele două volume din seria Harry Hole: Liliacul și Cărăbușii.
Pasărea cu piept roșu este considerat unul dintre cele mai bune romane crime nordice din toate timpurile.
Romanul a mai apărut în limba română, în 2007, la Editura RAO, cu titlul Fantoma trecutului.

Editura Trei

Noutăţi editoriale

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărţi thriller

Cărţile thriller. Sunt pline de suspans, adrenalină, conspiraţii şi ne ţin cu sufletul la gură.

Cazurile bine structurate, emoţiile, strategiile şi schimbările de ultim moment transmit un mesaj clar. Sunt cărţi bune de citit, perfecte pentru orice înfocat, iubitor de titluri palpitante.

1 COMMENT

  1. Un thriller pe care mi l-aș dori, mai ales după recomandările pe care le-au făcut publicațiile literare internaționale.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.