Platou de primăvară – Supă de țelină cu cașcaval – Spaghete cu...

Platou de primăvară – Supă de țelină cu cașcaval – Spaghete cu chifteluţe şi sos de roşii – Salată de fructe

by -
1
Platou de primăvară - Supă de țelină cu cașcaval - Spaghete cu chifteluţe şi sos de roşii - Salată de fructe

Platou de primăvară – Supă de țelină cu cașcaval – Spaghete cu chifteluţe şi sos de roşii – Salată de fructe

1. Aperitiv: platou de primăvară (Vero)

  • 3-4 oua fierte tari,taiate,
  • felii de cârnat,bucăţele de slănina  crudă şi prăjită
  • felii de ardei,ceapă,roşii
  • opţional măsline

2. Supă de țelină cu cașcaval (Iliuţa)

  • în doi litri de apă se fierb 4 cartofi potriviți, 3 buc. de țelină și un morcov, toate tocate cubulețe.
  • după ce au fiert pasăm legumele în zeama rămasă, adăugăm 200 gr smântână de minim 20% grăsime.
  • facem crutoanele din cubulețe de pâine peste care am presărat usturoi răzuit și puțin ulei de măsline lăsându-le ulterior pentru 8-10 minute la cuptor .
  • înainte de a servi supă caldă, adăugăm cubulețe de cașcaval și crutoanele.

3.Spaghete cu chifteluţe şi sos de roşii (Robert)

  • 1 ceapă 150 g., spaghete 100 ml., suc de roșii, 8 chifteluțe de pui (prăjite),1 linguriță otet ,1 linguriță zahăr, 2 linguri ulei de floarea soarelui sare, piper, caşcaval
  • fierbem pastele, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare.
  • într-o tigaie, punem uleiul si călim ceapa tăiată.
  • după ce s-a călit adăugăm sucul de roşii, oţetul si zahărul.
  • amestecăm.
  • punem si chifteluţele.
  • mai fierbem 5 minute sosul și oprim focul.
  • scurgem pastele şi le punem peste sos, amestecăm bine.
  • condimentăm, răzuim caşcavalul şi servim.

4. Salată de fructe:

  • 2 portocale curățate și tăiate mărunt
  • 2-3 banane tăiate feliuțe le stropim cu puțină lămâie (să nu se oxideze)
  • căpșunile și zmeura congelate le presăram cu puțin zahăr și le lăsăm să se decongeleze în castron
  • când fructele sunt decongelate adăugăm în castron portocalele și bananele, potrivim de zahăr, adăugăm zahăr vaniliat și puțin coniac sau rom, amestecăm și punem la rece
  • se poate servi simplu,cu frișcă, iaurt sau toping de ciocolată sau caramel
  • Dragi prieteni poate aţi remarcat că unele dintre reţetele noastre de mâncare sau prăjituri sunt mai dietetice, dar ne-am gândit că multă lume are probleme de sănătate. Așa că, veţi vedea reţete cu produse fără gluten, cu zahăr mai puţin sau înlocuit cu miere sau îndulcitori, fara prăjeli sau cu lapte, iaurt sau brânză vegetală. Toate reteţele sunt încercate de cei care vi le prezintă şi sperăm să vă placă.

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.