„Portretul lui Dorian Gray rămâne o carte otrăvitoare atât pentru vârstnici, cât și pentru tineri, chiar dacă din motive diferite. Luați-o ca pe un avertisment, dar și ca pe o recomandare.” (Jeffrey Eugenides)

portretul lui dorian gray

Portretul lui Dorian Gray,de Oscar Wilde

Editura: Litera

Numar pagini: 304

„Portretul lui Dorian Gray reflectă mult din mine însumi: Basil Hallward este ceea ce cred eu că sunt, lordul Henry – ceea ce crede lumea că sunt, iar Dorian – ceea ce aș vrea să fiu – în alte vremuri, poate.”      (Oscar Wilde)

„Drama lui Wilde este drama lui Dorian Gray, omul care a căzut pentru că s-a izolat de lumea reală, singura sursă a frumosului căutat o viață întreagă cu atâta înfrigurată și dureroasă stăruință.”      (Dan Grigorescu)

„Firește, o mare operă de artă răspunde multor întrebări, dar ridică în mod inevitabil tot atât de multe. De aceea [Portretul lui Dorian Gray ] rămâne o operă clasică, o carte la care se întoarce fiecare generație.”       (Washington Post)

„Portretul lui Dorian Gray rămâne o carte otrăvitoare atât pentru vârstnici, cât și pentru tineri, chiar dacă din motive diferite. Luați-o ca pe un avertisment, dar și ca pe o recomandare.” (Jeffrey Eugenides)

Colecția Clasici moderni Litera adună laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice, dar și autori contemporani a căror valoare literară le prefigurează statutul de „clasici”. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.

Sursa foto şi text: Editura Litera

9 COMMENTS

  1. Nu stiu cum este cartea, dar am vazut filmul.. :)) Era noaptea tarziu si ma uitam singura, mi s-a recomandat de un profesor de psihologie in timpul scolii, iar eu, cum il admir pe profesor, stiam ca se uita la filme faine, asa ca am zis sa-l vizionez.. mai apoi, pe parcursul filmului m-am speriat de nu mai puteam, cum nu sunt fan horror. :)) De atunci regret ca l-am vazut.. Imi imaginam chiar noaptea portretul aluia. Sper ca nu este atat de infricosatoare si cartea.. 😀

  2. Nu am citit cartea si nu am vazut nici filmul. Dar daca este atat de infricosatoare precum se spune, eu spun pas 🙂

    • Si eu i-am spus demult pas la aceasta carte 🙂 Nu esti singura care nu o vrea.

  3. Eu am citit recent cartea si acum stiu de ce e pe lista cartilor de citit intr-o viata. E o carte pe care nu prea ai cum sa o uiti prea usor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.