„O poveste bună, intensă, violentă.“ Dashiell Hammett

Poştaşul sună întotdeauna de două ori,de James M. Cain

 Editura: Paldin
Traducere din engleză de Gabriel Tudorie
Gen: Crime Noir
 Colectie: Paladin BLACK Pocket
Tematici: clasic, ecranizat, Noir, roman cult
Un clasic al romanului noir, tradus în 18 limbi şi ecranizat de şase ori

   Interzis în Boston la momentul apariţiei din cauza mixului de violenţă şi erotism, Poştaşul sună întotdeauna de două ori este un clasic al romanului noir, care l-a transformat pe James M. Cain într-unul dintre cei mai importanţi scriitori ai literaturii de acest gen. Povestea de dragoste dintre un vagabond şi o femeie căsătorită cu un bărbat pe care nu îl iubeşte ia o turnură neaşteptată în momentul în care cei doi hotărăsc că sunt capabili de orice pentru a fi împreună. Stilul concis, dialogurile vii, personajele puternice şi atmosfera plină de suspans fac din acest thriller psihologic un adevărat page-turner.

„O poveste bună, intensă, violentă.“ Dashiell Hammett

   ,, Nu fac nici un efort să fiu dur, sau cinic, sau înfiorător, sau în vreun alt fel în care se spune că sunt. Eu doar încerc să scriu aşa cum ar scrie personajul, având mereu în minte faptul că omul de rând are o vioiciune a limbajului dincolo de orice aş putea eu inventa.“  James M. Cain

Sursa: Editura Paladin

11 COMMENTS

  1. Nu știu ce sa spun. Am tot auzit de cartea asta, dar niciodata cum m-am gandit sa o citesc

  2. Am tot vazut cartea la pret foarte accesibil pe anticariatele online si pe librarii, si de multe ori am stat pe ganduri daca sa o comand sau nu, dar inca nu m-am lasat convinsa. Ma mai gandesc, poate chiar e o carte buna.

  3. Cartea o am deja in biblioteca, editie din 1970 de la Minerva. Am citit si este superba. De astfel este si cea mai buna dintre operele autorului. S-au facut filme dupa aceasta carte.

  4. Cartea este arhicunoscuta. Din pacate, mereu am ocolit-o. De ce? Nici eu nu stiu. Oricum subiectul este interesant.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.