supă în stil turcesc-Haslama

Meniu:(supă în stil turcesc-Haslama, mămăligă  la cuptor, prăjitură Nina)

1.Aperitiv: salată de fasole verde

-fierbem fasolea verde în apă cu sare, o strecurăm și o lăsăm să se răcească

-punem în castron fasolea, un pic de sare, piper, puțină lămâie și 1 cățel de usturoi zdrobit mărunt  și amestecăm

-adăugăm mărar tăiat fff mărunt și câteva linguri de maioneză (cu cartof) ,omogenizăm și lăsăm la rece până servim

2.Supă în stil turcesc-Haslama (Vio)

-1 coadă de porc sau vită tăiată bucăți o punem să fiarbă până se moaie puțin în apă cu sare

-curățăm și tăiem în bucăți mari morcov, ceapă, gulie, cartofi

-când carnea este moale adăugăm legumele, potrivim de sare și lăsăm să fiarbă bine

3.Mămăligă  la cuptor

-fierbem mămăligă mai tare puțin

-punem în tavă hârtie pergament unsă cu puțin ulei

-întindem mămăliga pe hârtie cam de 1,5-2 degete grosime

-deasupra presăram din belșug brânză telemea sau de vaci

-batem 2 -3 ouă cu 4-5 linguri de smântână și 200 gr cașcaval ras, turn[m deasupra și băgăm la cuptor

4.Prăjitură Nina:

-facem un blat din:18 linguri zahăr+18 linguri lapte+18 linguri ulei =le frecăm bine. Adăugăm 2-3 ouă întregi+1 linguriță bicarbonat stins cu zeamă de la ½ lămâie+coajă rasă de lămâie+22 linguri făină

– ungem și tapetam tava (A4) punem compoziția și coacem blatul, apoi îl lăsăm să se răcească

Crema: se fierbe 1 budincă de vanilie +1 cană lapte+3 linguri făină. Când s-a răcit  o amestecăm cu 1 pachet de margarină frecat spumă cu 200 gr zahăr praf, adăugăm după gust zeamă de lămâie

-punem crema pe blatul rece și deasupra presăram nuca de cocos

Poftă Bună!

Reţete culinare

Tiramisu-cum să nu-ţi placă?

Miel la ceaun

5 COMMENTS

  1. Toate sunt super apetisante, Arci! O să încerc și eu supa în stil turcesc.
    Salata de fasole e o idee minunată!
    Și prăjitura…yami!
    Mulțumim, Arci!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.