Paste la tigaie cu sos de ardei copt și usturoi

Paste la tigaie cu sos de ardei copt și usturoi – Salată de crudități – Prăjitură cu fructe – Meniu

1. Aperitiv: salată de crudități (Vero)

-2-3 roșii tăiate felii,1-2 cepe tăiate peștișori, 2 ardei tăiați feliuțe = se pun în castron

-adăugăm sare, piper, puțin ulei și puțin oțet

-amestecăm bine și dăm la rece

-când serviți puteți presăra pe salată brânză telemea sau cașcaval date pe răzătoare

2. Supă cremă de ciuperci

-se curată ciupercile și se pun la fiert în apă cu sare și cu o ceapă tăiată bucăți

-se scurg legumele (zeama asta nu o mai folosim) și se lasă puțin să se răcească

-1 morcov îl dăm pe răzătoarea fină, îl călim în puțin ulei, adăugăm piureul de legume și apă cât considerăm că e necesar (în funcție de ce consistentă vrem la supă)

-punem supa la fiert potrivim de sare, piper, curry, coriandru și chimen praf

-adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

  • se poate servi așa sau dreasă cu smântână, și cu crutoane

3. Paste la tigaie cu sos de ardei copt și usturoi (Iliuța)

-facem sosul pentru paste din 500 gr roșii decojite tăiate cuburi, 5 ardei copți curățați și tocați, 4 căței usturoi, o ceapă, 500 gr carne tocată amestec, sare piper, busuioc, oregano și rosmarin.

-se lasă la foc potrivit pentru 60 de minute.

-pastele se fierb cu sare după gust.

-într-o tigaie antiaderenta tocăm 2 căței de usturoi pe care îl lăsăm 60 de secunde după care adăugăm pastele, sosul și 100 gr parmezan răzuit.

-le amestecăm după care punem 100 gr cășcaval răzuit peste paste.

-acoperim tigaia cu un capac și lăsăm pastele la foc mic pentru 10 minute.

4. Prăjitură cu fructe

-blatul: 250 gr margarină Rama se freacă cu 100 gr zahăr pudră și puțină sare fină = să fie ca o spumă

-se adaugă 4 galbenusuri pe rând, amestecând după fiecare+3-4 linguri de smântână+coajă de lămâie+1 vârf de cuțit de praf de copt stins cu zeamă de lămâie+350 gr făină

-amestecăm aluatul, fără frământare, îl întindem în tava unsă și tapetată

-se coace foaia la foc potrivit, apoi punem peste ea fructele și mai dăm la cuptor 10-15 minute la foc mic

-între timp batem spumă albușurile (4) cu 200-280 gr zahăr tos+1 lingură de zeamă de lămâie

-punem bezeaua egal peste fructe și mai dăm prăjitura la cuptor (cu ușa deschisă) cam o jumătate de oră

-se lasă în tavă să se răcească, apoi se taie

 Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.