Paste la tigaie cu sos de ardei copt și usturoi – Salată de crudități – Prăjitură cu fructe – Meniu
Paste la tigaie cu sos de ardei copt și usturoi – Salată de crudități – Prăjitură cu fructe – Meniu
1. Aperitiv: salată de crudități (Vero)
-2-3 roșii tăiate felii,1-2 cepe tăiate peștișori, 2 ardei tăiați feliuțe = se pun în castron
-adăugăm sare, piper, puțin ulei și puțin oțet
-amestecăm bine și dăm la rece
-când serviți puteți presăra pe salată brânză telemea sau cașcaval date pe răzătoare
2. Supă cremă de ciuperci
-se curată ciupercile și se pun la fiert în apă cu sare și cu o ceapă tăiată bucăți
-se scurg legumele (zeama asta nu o mai folosim) și se lasă puțin să se răcească
-1 morcov îl dăm pe răzătoarea fină, îl călim în puțin ulei, adăugăm piureul de legume și apă cât considerăm că e necesar (în funcție de ce consistentă vrem la supă)
-punem supa la fiert potrivim de sare, piper, curry, coriandru și chimen praf
-adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
- se poate servi așa sau dreasă cu smântână, și cu crutoane
3. Paste la tigaie cu sos de ardei copt și usturoi (Iliuța)
-facem sosul pentru paste din 500 gr roșii decojite tăiate cuburi, 5 ardei copți curățați și tocați, 4 căței usturoi, o ceapă, 500 gr carne tocată amestec, sare piper, busuioc, oregano și rosmarin.
-se lasă la foc potrivit pentru 60 de minute.
-pastele se fierb cu sare după gust.
-într-o tigaie antiaderenta tocăm 2 căței de usturoi pe care îl lăsăm 60 de secunde după care adăugăm pastele, sosul și 100 gr parmezan răzuit.
-le amestecăm după care punem 100 gr cășcaval răzuit peste paste.
-acoperim tigaia cu un capac și lăsăm pastele la foc mic pentru 10 minute.
4. Prăjitură cu fructe
-blatul: 250 gr margarină Rama se freacă cu 100 gr zahăr pudră și puțină sare fină = să fie ca o spumă
-se adaugă 4 galbenusuri pe rând, amestecând după fiecare+3-4 linguri de smântână+coajă de lămâie+1 vârf de cuțit de praf de copt stins cu zeamă de lămâie+350 gr făină
-amestecăm aluatul, fără frământare, îl întindem în tava unsă și tapetată
-se coace foaia la foc potrivit, apoi punem peste ea fructele și mai dăm la cuptor 10-15 minute la foc mic
-între timp batem spumă albușurile (4) cu 200-280 gr zahăr tos+1 lingură de zeamă de lămâie
-punem bezeaua egal peste fructe și mai dăm prăjitura la cuptor (cu ușa deschisă) cam o jumătate de oră
-se lasă în tavă să se răcească, apoi se taie
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Ador meniurile tale ! Multumesc pentru delicioasele rețete!
Yumiiîii Multumim
Ce rețete minunate! Mulțumim pentru idei, Arci!