Prietenii cei mai loiali

Se spune că oamenii care iubesc animalele au un suflet bun. Mulți dintre noi părinții ne-am confruntat cu ideea copilului nostru de a crește un animăluț de companie, unii copii dorindu-și un cățel alții o pisicuță. Când stai la casă lucrurile sunt puțin mai ușoare, dacă stai într-un apartament trebuie să te gândești înainte de a lua o decizie.
Este important să cunoaștem beneficiile acestei decizii, de aceea ar trebui să spunem da la cererea puișorului nostru, desigur nu înainte de a-i informa că vor avea o responsabilitate. Este un efort de îngrijire, presupune atenție și implicare, mai mult animalele de companie pot micșora nivelul stresului, un atașament fața de o necuvântătoare are o influență pozitivă asupra sănătății.
Dragii noștri copii dacă vor un animăluț vor trebui să-l scoată la plimbare de 3 ori pe zi, ceea ce implică o responsabilitate pentru ei cât și o încredere în sine benefică pentru a se forma ca persoană. Acum rămâne să ne consultăm și să decidem dacă să fie cățel sau pisică. Putem să credem zicala „câinele e cel mai bun prieten al omului”, de obicei legătura ce se formează între cățel și tânărul stăpân este puternică din primele clipe, este o relație bazată pe dragoste și loialitate. Cățelul potrivit pentru un copil este dintre rasele de talie mică, fiind mai ușor de crescut, recomandate fiind rasele: Chihuahua, Bichon sau Terrier.
Pisicile sunt la fel de benefice asemenea cățelușilor diferența fiind una de mărime și de igienă unde dragele feline sunt mai pretențioase, jucăușe din fire vor fi o jucărie minunată aducând un zâmbet și totodată optimism în zilele copilașilor. Spre deosebire de căței nu e necesar o rasă anume de pisici.
Încurajăm adoptarea animăluțului dintr-un centru de animale abandonate, legătura copilului creându-se prin dragostea la prima vedere, compasiune și încântarea propriei alegeri.

Cu siguranță cel mai bun prieten necuvântător nu va dezamăgii piticotul nostru. Iubirea se va răsplăti cu iubire.

Review overview
5
***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

12 COMMENTS

  1. Un articol fain! Eu am un bichon si pot sa-ti spun ca mi-a devenit prietenul cel mai bun. Nici nu mai stiu cum era inainte sa apara el in vietile noastre, mi se pare ca l-am avut dintotdeauna.
    Acum va las, ma duc sa-l scot afara. :)) pup

  2. super articol! e foarte important ca lumea sa cunoasca beneficiile de a avea un animal de companie, fie el caine sau pisica (desi prefer pisica :)) )

  3. Da ai dreptate vero intotdeauna cand luam un sufletel te uiti la conditiile care i le oferi,iar cand ai copil e indicat unul mic,normal ca nu toata lumea e de acord cu cateii de talie mica dar asta depinde de locul unde ii vei tine, de aceea e recomandabil ptr dei ce isi iau caini mari ca si ciobabestii germani,rotwailleri sau husky sa se gandeasca bine daca isi iau marime mare sau marime mica ptr ca si noi la randul nostru luam un suflet pe care il ingrijim il iubim si avem grija de el.

  4. Eu sunt pro-pisici. Multe pisici. Sute de pisici! 🙂 Auzisem ca este o insula cu multe pisici. acolo ar trebui sa locuiesc eu! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.