Privește partea buna a lucrurilor - Hans - Joachim Funke

Privește partea bună a lucrurilor, de Hans – Joachim Funke, Julia Westermann-recenzie

 

Editura: Univers Enciclopedic

Categoria: LifeStyle

Colecția: Dezvoltare personală

Număr de pagini:160

Anul apariţiei:  2016

    Privește partea buna a lucrurilor,  Hans- Joachim Funke, Julia Westermann este cartea care pune foarte mut accentul pe entuziasm, pozitiv, fericire, bine, bogăție sufletească, înțelegerea și privirea tuturor experiențelor trăite și din perspectivă pozitivă, nu numai negativă. Se merge pe sugestia clară a unui principiu simplu: ” în orice rău există și un bine.

     Cum se poate acest lucru. Simplu. Cu ajutorul psihologiei pozitive – este psihologia care se axează pe resursele esențiale ce dau naștere fericirii, stimei de sine, încrederii, puterii interioare, voinței. Psihologia pozitivă nu evită negativul, ci ajută la enunțarea pozitivului din ceea ce numim mulți negativ, ajută la maximizarea resurselor ce declanșează fericirea pentru a obține o stare generală bună și de lungă durată.

   Psihologia pozitivă ajută la transformarea vieții per-total, la nivel, fizic, mental, emoțional, sufletesc, imunitar, verbal, dar și la nivel de atitudine, reacție, mulțumire. Psihologia pozitivă reușește să schimbe percepția umană de a vedea, de a simți și de a înțelege lucrurile.

   Percepția pe care o avem duce la recunoștință și mulțumire interioară, exterioară și la orice nivel al vieții.  Recunoștința este unul dintre scopurile cele mai importante pe care le are psihologia pozitivă.

   Această lucrare îndeamnă cititorii să se analizeze, să-și cunoască foarte bine punctele forte, căci fără ele, sunt mereu victimele defectelor și ale imperfecțiunilor – pe care le auto-observă sau le sunt observate de către cei din jur.

   Știm cu toții ce este fericirea. Și vrem cu toții să fim mereu fericiți. Și putem fi așa întotdeauna, dar asta nu înseamnă că fericirea este un rol, un rol pe care îl joci și în care musai trebuie să fii zen întotdeauna, în orice moment al vieții tale. Fericirea îți permite să fii uman, îți oferă libertatea aceasta. A fi fericit înseamnă și să accepți negativitatea, starea de temere și nesiguranță, frica, neputința, încordarea. Singura condiție este  să nu transformi o stare de moment, într-o stare de fapt, într-o atitudine permanentă, într-un stil de viață.

   Pentru o fericire durabilă este necesar să lucrezi permanent la starea ta interioară pozitivă, trebuie întotdeauna descoperite alte și alte surse de pozitivitate, de entuziasm, trebui resurse inepuizabile care să-ți dăruiască starea de bine pe termen lung.

   Pentru a vedea, a simți și a adopta o atitudine pozitivă e nevoie de perseverență, de lucru cu sine și răbdare, căci nimic nu se obține simplu. Și cel care renunță din prima nu va reuși niciodată să obțină rezultate.

   Cartea Privește partea bună a lucrurilor, Hans- Joachim Funke, Julia Westermann este structurată pe 7 mari capitole, fiecare capitol este destul de argumentat, ai ce învăța, sunt lucruri esențiale și multe aspecte care atrag atenția și necesită timpul, răbdarea și dorința cititorului.

   Cel mai bine, această carte ar atrage un pasionat de spiritualitate și dezvoltare personală, aflat la început de drum. Aș fi citit cu și mai mult interes această lucrare dacă era pe la începutul lecturilor mele din domeniu.

   Sunt genul de cititoare care a spus ~da~ oricărui gen de carte, de orice autor, pentru că a avut ce învăța din tot ce a citit. Ba mai mult, atunci când am început să citesc carte după carte, am început chiar cu dezvoltare personală. Acum am diversificat  lectura, dar din când în când, revin la dezvoltare personală de dragul amintirilor și uneori, a nevoii de a ieși din cotidian.

   Nu este o carte lipsită de informații sau una rea, dar din punctul meu de vedere e scrisă prea tehnic, prea după  un tipar – pe care îl respectă majoritatea cărților de dezvoltare personală. Cineva care lucrează în domeniu, este atras și asta consumă la orice oră din zi și din noapte da, aceasta este cartea perfectă, cu noțiunile perfecte, cu limbajul perfect, deloc greoi. Dar pentru un cititor obișnui, care citește cam orice și a citit la viața lui și cărți din această sferă, parcă vrea mai mult atunci când vrea să se mai întâlnească cu vechi prietenele literare.

    Pentru mine  care mă delectez și cu lucrări de dezvoltare personală, așteptările au fost mari. Eu una am așteptat ca aceasta carte să fie scrisă altfel, mai puțin după tipar, mai mult după un tipar personalizat care să atragă și mai mult.

   Cărțile de dezvoltare personală au două șanse: să-ți placă sau să nu-și placă. Și modul de scriere poate face de cele mai multe ori diferența. Iată de ce, unii chiar nu citesc acest gen de carte.

Orice ai decide, fă ceea ce simți și dacă simți, dar mai ales dacă ai nevoie. Lectură plăcută!

 

Cartea Priveste partea buna a lucrurilor de Hans- Joachim Funke, Julia Westermann a fost oferita pentru recenzie de Editura Univers Enciclopidic. Poate fi comanda de pe site-ul Editura Univers Enciclopedic.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant şi cărtureşti

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.