Proiectie si dezbatere: Finding Joe, documentarul inspirat de cartea lui Joseph Campbell – Calatoria eroului | luni, 11 ianuarie 2016, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, Piata Romana)

*eveniment realizat cu sprijinul Institutului Pentru Fericire ( www.ipf.ro)

** Intrare libera la eveniment in limita locurilor disponibile

Eveniment FB: https://www.facebook.com/events/926890437386685/

_____Documentar marca Institutul pentru Fericire

„Finding Joe” este un documentar extraordinar ce recreează teoria lui Joseph Campell referitoare la Călătoria Eroului („Hero’s Journey”) sau drumul către o viață împlinită.

Documentarul însumează interviuri cu oameni excepționali, vizionari dintr-o varietate de domenii, precum Sir Ken Robinson, Deepak Chopra, Gay Hendricks, Tony Hawk sau Mick Fleetwood. Fiecare dintre ei vorbește despre modul în care și-a găsit pasiunea și despre obstacolele și provocările întâmpinate în drumul spre o viață fericită.

Întrețesut cu secvențe din filme artistice renumite și cu momente din povești clasice puse în scenă de un grup de copii pestriți, filmul cuprinde etapele a ceea ce Campbell a numit călătoria eroului: provocările, temerile, dragonii, luptele și întoarcerea „acasă” o persoană schimbată. 

Cuprinzând atât istorisiri profund personale, cât și referințe la povești tradiționale, „Finding Joe” susține munca lui Campbell ca fiind relevantă și esențială în lumea de astăzi, oferind o soluție ideală la ceea ce Campbell ar numi „urmărirea fericirii”. 

Trailer oficial:  https://www.youtube.com/watch?v=QTVKmZZN39I

______Despre Joseph Campbell

Joseph Campbell a fost profesor la Sarah Lawrence College si timp de 38 de ani a studiat miturile în relatie cu natura umana. Lucrarea sa, „Eroul cu o mie de chipuri”, a fost publicata în 1949, inclusa ulterior în TOP 100 cele mai influente carti din lume al revistei TIME, si a influentat artisti si scriitori precum Bob Dylan, Jim Morrison, Stanley Kubrick, George Lucas sau Jerry Garcia. 

În România, cartea a fost publicată de către Editura Herald și se găseste și în colecția bibliotecii IPF, ce poate fi accesată aici: http://www.ipf.ro/biblioteca-ipf

Evenimentul este facilitat de Institutul pentru Fericire (http://www.ipf.ro/). Discuțiile despre documentar vor fi susținute de Mălina Chirea, cofondator al Institutului pentru Fericire, Alina Goanță, trainer în cadrul Institutului și Andreea Tincea din partea Journey Pub. 

Rezervari in limita a 100 de locuri: 0752 285 286

Contact organizare: Andreea Tincea, 0747817938

 Organizatori: Journey Pub si Institutul Pentru Fericire

Parteneri media: Cinemagia.ro, Editura Herald, DocuArt, Filme-carti.ro, Bookuria.info, Bookblog.ro, Literaturapetocuri.ro, LumeaMare.ro, RomaniaPozitiva.ro, UrbanThings.ro, Gratuitor.ro

Review overview
4
Drăgan Milica (Mili) - Membru Fondator / PR / Editor coordonator - Admin. grup Facebook - Literatura pe tocuri

5 COMMENTS

  1. Da. Astept a opta minune a lumii cand va fi ceva asemanator si in Buzau… in viata asta sper.

  2. Institutul pentru Fericire?! cat de bine suna! Eu am ramas blocata acolo! Habar n-aveam de existenta lui… salvat pentru un search mai tarziu… Fain eveniment! De ar fi fost la alta ora… ar fi fost si mai bine 🙁 Sper sa auzim de la cineva despre eveniment!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.