Proiectie si dezbatere: Finding Joe, documentarul inspirat de cartea lui Joseph Campbell – Calatoria eroului | luni, 11 ianuarie 2016, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, Piata Romana)

*eveniment realizat cu sprijinul Institutului Pentru Fericire ( www.ipf.ro)

** Intrare libera la eveniment in limita locurilor disponibile

Eveniment FB: https://www.facebook.com/events/926890437386685/

_____Documentar marca Institutul pentru Fericire

„Finding Joe” este un documentar extraordinar ce recreează teoria lui Joseph Campell referitoare la Călătoria Eroului („Hero’s Journey”) sau drumul către o viață împlinită.

Documentarul însumează interviuri cu oameni excepționali, vizionari dintr-o varietate de domenii, precum Sir Ken Robinson, Deepak Chopra, Gay Hendricks, Tony Hawk sau Mick Fleetwood. Fiecare dintre ei vorbește despre modul în care și-a găsit pasiunea și despre obstacolele și provocările întâmpinate în drumul spre o viață fericită.

Întrețesut cu secvențe din filme artistice renumite și cu momente din povești clasice puse în scenă de un grup de copii pestriți, filmul cuprinde etapele a ceea ce Campbell a numit călătoria eroului: provocările, temerile, dragonii, luptele și întoarcerea „acasă” o persoană schimbată. 

Cuprinzând atât istorisiri profund personale, cât și referințe la povești tradiționale, „Finding Joe” susține munca lui Campbell ca fiind relevantă și esențială în lumea de astăzi, oferind o soluție ideală la ceea ce Campbell ar numi „urmărirea fericirii”. 

Trailer oficial:  https://www.youtube.com/watch?v=QTVKmZZN39I

______Despre Joseph Campbell

Joseph Campbell a fost profesor la Sarah Lawrence College si timp de 38 de ani a studiat miturile în relatie cu natura umana. Lucrarea sa, “Eroul cu o mie de chipuri”, a fost publicata în 1949, inclusa ulterior în TOP 100 cele mai influente carti din lume al revistei TIME, si a influentat artisti si scriitori precum Bob Dylan, Jim Morrison, Stanley Kubrick, George Lucas sau Jerry Garcia. 

În România, cartea a fost publicată de către Editura Herald și se găseste și în colecția bibliotecii IPF, ce poate fi accesată aici: http://www.ipf.ro/biblioteca-ipf

Evenimentul este facilitat de Institutul pentru Fericire (http://www.ipf.ro/). Discuțiile despre documentar vor fi susținute de Mălina Chirea, cofondator al Institutului pentru Fericire, Alina Goanță, trainer în cadrul Institutului și Andreea Tincea din partea Journey Pub. 

Rezervari in limita a 100 de locuri: 0752 285 286

Contact organizare: Andreea Tincea, 0747817938

 Organizatori: Journey Pub si Institutul Pentru Fericire

Parteneri media: Cinemagia.ro, Editura Herald, DocuArt, Filme-carti.ro, Bookuria.info, Bookblog.ro, Literaturapetocuri.ro, LumeaMare.ro, RomaniaPozitiva.ro, UrbanThings.ro, Gratuitor.ro

Review overview
4
Drăgan Milica (Mili) - Fondator / PR / Editor coordonator ** Admin. grup Fb-Literatura pe tocuri ** Sunt o romantică incurabilă, iubesc să citesc şi să realizez obiecte handmade. Ador îngheţata, muzica ritmată, comediile romantice şi glumele nesărate. Zi de zi apreciez cât de frumos se transformă viaţa şi sunt bucuroasă că s-a născut proiectul Literatură pe tocuri. Aici poţi fi tot ce vrei, trebuie doar să vrei.

5 COMMENTS

  1. Da. Astept a opta minune a lumii cand va fi ceva asemanator si in Buzau… in viata asta sper.

  2. Institutul pentru Fericire?! cat de bine suna! Eu am ramas blocata acolo! Habar n-aveam de existenta lui… salvat pentru un search mai tarziu… Fain eveniment! De ar fi fost la alta ora… ar fi fost si mai bine 🙁 Sper sa auzim de la cineva despre eveniment!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.