Meniul zilei nr. 11

1. Aperitiv

-humus: o cutie de năut+o cutie de fasole boabe (eu folosesc conservele merge mai repede)+condimente (sare, piper, curry, susan măcinat alb şi negru) +lămâie şi ulei
-mixez fasolea şi năutul, pun după gust condimentele şi amestec uşor (ca la maioneză) cu lămâie şi ulei (aici folosesc de obicei ulei de rapiţă sau de struguri), nu prea mult doar să fie ca o pastă
-am încercat reţeta originală, dar nu prea a fost pe gustul meu
-opţional puteţi pune un pic de ceapă sau usturoi tăiate fff mărunt

2. Supă cremă de ciuperci

– ½ kg ciuperci le curăţăm, le dăm 2-3 clocote în apă cu sare, le strecurăm şi le punem la fiert în altă oală împreună cu 1-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 ceapă, 1 -2 cartofi;
-dacă vă place puteţi pune şi rădăcină de păstârnac şi ţelină.
-potrivim de sare, piper, şi le fierbem; strecurăm zeamă, lăsăm legumele să se răcească şi le mixăm bine
-adăugăm peste ele zeama pe care am strecurat-o, mai punem dacă e necesar sare, piper, adăugăm puţin chimen praf, curry şi punem din nou la fiert
-adăugăm verdeţuri mărunţite (eu folosesc combinaţia mea pentru ciorbe), când este fiartă-opţional punem smântână sau iaurt

3. Dovlecel pane

-tăiem dovleceii în felii rotunde sau pe lung dacă dovleceii sunt mici (mie îmi place să-i tai felii puţin mai groase) îi sărăm şi-i lăsăm puţin în castron, apoi îi punem într-o strecurătoare să se scurgă apa
-pregătim în farfurii: făina, ouăle bătute şi pesmet sau făină de mălai grişată (sunt bune şi prin făina de mălai)
-preparăm şniţelele şi le servim cu garnitură de cartofi piure sau orez

4. Budincă de macaroane

-1 pachet de 400-500 gr paste le fierbem în apă cu puţină sare şi o linguriţă de ulei;
-le scurgem, le spălăm cu un jet de apă şi le punem într-un castron
-mixăm cam 300 gr brânză de vaci cu zahăr după gust, 4 gălbenuşe de ou, un pachet de stafide şi 1-2 zahăr vanilat
-batem albuşul de la ouă cu 10 linguri de zahăr până se întăreşte spuma
-punem totul peste paste în castron şi le amestecăm uşor
-ungem cratiţa cu margarină din belşug (puteţi folosi şi tavă), ungem şi pereţii, presărăm zahăr tos bine pe fundul cratiţei şi pe pereţi
-punem în cratiţă amestecul de paste, brânză, ouă, presărăm şi deasupra nişte zahăr tos şi punem cratiţa la cuptor până se face maronie deasupra

Am ales nişte reţete mai uşoare, m-am gândit că e mai potrivit după atâtea sărbători pline de calorii.

Poftă Bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

  1. Supa crema de ciuperci si dovlecelul pane sunt doua dintre mancarurile mele preferate! Multumesc, Arci pentru idei!

  2. Mmmm! Arci, daca trec vreodata prin Arad, vin pe la tine sa-mi gatesti o reteta de-a ta. <3

  3. Arccciiiii, eu nu mai intru la postarile tale :(((( mi-ai facut o pofta de dovlecei si de budinca de nu exista! Si la supa aia refuz cu desavarsire sa ma gandesc :(((( e 1 jumate noaptea… nici de-as vrea, n-as putea sa gatesc acum ca n-am toate ingredientele, dar mi-e o foame…

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.