Supă cremă de ciuperci – Pizza la tigaie – Cornulețe cu nucă...

Supă cremă de ciuperci – Pizza la tigaie – Cornulețe cu nucă – Meniu

by -
4
Supă cremă de ciuperci - Pizza la tigaie

Supă cremă de ciuperci – Pizza la tigaie – Cornulețe cu nucă – Meniu

Supă cremă de ciuperci un deliciu.

1. Aperitiv: roșii umplute cu brânză

-5-6 roșii de mărime potrivită le scobim, scoatem miezul, le sărăm puțin și le punem cu gura în jos pe o farfurie

-300 gr brânză dulce o mixăm cu 100 gr unt +sare, piper după gust +praf de chimen +mărar tăiat fff mărunt +miezul de la roșii tăiat fff mărunt

-cu pasta rezultată umplem roșiile, le așezăm pe platou și le dăm la rece

2. Supă cremă de ciuperci

-500 gr ciuperci le curățăm, le tăiem bucăți mai mari și le dăm 2-3 clocote în apă cu sare

-strecurăm ciupercile și le mutăm în altă oală, adăugăm 1 morcov și un cartof și punem la fiert

-când ingredientele sunt fierte, mixăm legumele, le punem în altă oală și adăugăm din apa în care au fiert cât considerăm că e necesar (depinde de consistența pe care o vrem la ciorbă)

-punem oala pe foc, potrivim de sare, piper, curry și lăsăm câteva clocote

-presăram cu mărar tăiat fff mărunt

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3. Pizza la tigaie (Vio)

blat: se bat 3 ouă întregi se adaugă 3 linguri de smântână sau iaurt, 9 linguri de făină și puțină sare (aluatul e curgător)

-ungem bine tigaia cu ulei sau unt, punem aluatul punem capacul pe tigaie și punem pe aragaz la foc mic 10 minute

-întoarcem foaia, punem umplutura și deasupra brânză rasă, punem capacul și-o mai lăsăm pe foc 10 minute

umplutură: tăiem ceapă mărunt, ciuperci, ardei roșu, măsline, adăugăm pastă de roșii sau bulion și fierbem la foc mic până se înmoaie ingredientele

-dacă vreți cu carne adăugați în amestec șuncă presată, bacon, cârnați tăiat mărunt

-punem amestecul pe foaie și deasupra presăram brânză sau cașcaval rase

4. Cornulețe cu nucă (Ani)

-se amestecă 350 gr făină +500 gr nucă măcinată +6 linguri apă fiartă +1 lingură oțet

-compoziția se mixează cu 250 gr margarină

-se rupe cu mâna și se formează cornulețe, se coc la foc potrivit (nu se unge tava)

-se scot cu grijă din tavă și se tăvălesc prin zahăr praf vanilinat

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Trebuie sa recunosc ca rosii umplute cu crema de branză aș mânca oricând. Îmi place foarte mult combinația. E interesantă și pizza la tigaie; am văzut că era plin FB-ul de poze cu acest fel de pizza și chiar eram curioasă. Încă nu am făcut, dar acum, că am rețeta, sigur voi face.
    Mulțumim pentru rețete!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.