Voalul negru de mireasă de Linda Howard

Voalul negru, de mireasă de Linda Howard – Editura Miron – recenzie

Voalul negru de mireasă

Linda Howard

Editura Miron

Gen: romantic, romantic suspence

   Voalul negru de mireasă de Linda Howard romantic suspence.

   Linda S. Howington s-a născut la data de 03.08.1950, în Albama, S.U.A, şi este autorul premiat a şapte bestselleuri New York Times. Este unul dintre cei mai bine vânduţi autori de romane de dragoste/suspans semnate sub pseudonimul de Linda Howard.

   Înainte de-a fi scriitor a fost cititoare pasionată a cărţii Pe aripile vântului, de Margaret Mitchell. Ea este şi unul dintre membrii fondatori ai Românce Writers of America. Locuieşte în Albama alături de soțul ei şi cei doi câini Golden Retriever. Are trei copii vitregi şi trei nepoţi.

O nuntă de lux, unde verighetele nu vor mai fi niciodată schimbate. Mirii nu vor mai ajunge să se sărute. Iar mireasa nu va mai vedea lumina zilei..

   

,,Jaclyn Wilde se ocupă cu organizările de nunți, o slujbă plăcută. Dar pe măsură ce o ajută pe Carrie Edwards să se pregătească pentru ziua cea mare, viața ei devine un coșmar.
Problema este că fiecare om – de la cofetar până la florar și croitoreasa care-i coase rochia de nuntă, toți au motivele lor să dorească moartea miresei. În timp ce aceia care au resimțit mânia lui Carrie surâd când o văd ucisă, Jaclyn nu este capabilă să se bucure de această tragedie, mai ales că se află în fruntea listei de suspecți. Cazul îi este atribuit detectivului Eric Wilder, care constată că probele duc spre foarte mulți participanți,,

   Cu așa o descriere nu ai cum să nu fii empatic cu organizatoarea de nunți de la firma Premier. Pe lângă săptămâna de foc în care are de organizat șase nunți în cinci zile, o are pe cap și pe scorpia de viitoare mireasă, Carrie. Jaclyn Wilde împreună cu mama sa Madelyn sunt foarte eficace, dar nunta răsfăţatei și veșnic nemulţumitei Carrie este un coșmar. Croitoreasa, florarul, cofetarul, toți sunt nemulțumiți de pretențiile acestei scorpii cu chip angelic. Chiar dacă se căsătorește cu fiul unui important om politic, nimic nu îi dă dreptul să se comporte ca o cățea notorie.

   Pe lângă agenda foarte încărcată, Jaclyn are de plătit o amendă la primărie, iar lipsa timpului o va face să fie pe fugă și să se izbească de o persoană, care o va ține să nu se întindă pe holul primăriei. În acest fel va face cunoștință cu detectivul Eric Wilder.
 

,,Dacă nu ar fi fost atît de preocupată de gîndurile proprii, poate că s-ar fi ținut mai bine pe picioare, însă cînd ușa s-a deschis brusc spre exterior, ea a fost luată prin surprindere și ușa a împins-o direct într-un tînăr înalt, brunet, în costum, care tocmai intra în holul mare. Atît a exclamat ea; ”Ups”!
 În urma impactului i-a căzut servieta din mînă și să dus învîrtindu-se spre celălalt perete. În clipa aceea i-a alunecat un picior, fiindcă purta pantofi cu toc cui, s-a panicat și instinctiv l-a apucat de braț pe bărbat, ca să nu cadă.
 Brațul pe care s-a sprijinit ea devenise de oțel, cînd bărbatul l-a încordat, ca să-i ofere susținere; se întoarse pe jumătate, iar cu mîna cealaltă o apucă bine de talie.Timp de o secundă și atît, cît i-a trebuit să-și recapete echilibrul, s-a lipit de un trup cald, foarte solid și absolut masculin.
Ea răsuflă prelung, vizibil impresionată. ÎI bătea inima foarte tare, din pricina șocului neașteptat, dar și fiindcă mai avea puțin și cădea.
 -Va simțiți bine doamnă! ‘

   Hopa, tânăra noastră a nimerit în brațele unui polițist? O consideră oare mai în vârstă? Se poate mai rău de atât pe acea zi? Da… se poate! Întâlnirea programată cu dificila mireasă Carrie. După întâlnirea de coșmar, Jaclyn va dori să servească o băutură tare, iar barul în care va intra va fi un bar frecventat de polițiști. Dacă la primărie s-a holbat la picioarele ei de nota 10 și la fundul bombat, de data această Eric a dorit cu ardoare să între în vorbă cu ea. Oare aceea femeie elegantă are pe cineva? Asta va dori să descopere Eric. Discuția dintre cei doi va fi de complezență, dar cei doi îşi doresc şi o întâlnire fierbinte, problema este programul prea încărcat a lui Jaclyn…Sau nu?
Cei doi vor petrece o noapte fierbinte împreună, iar gândurile celor doi vor rămâne agățate de o posibilă întâlnire viitoare.
 

Eric Wilder mai rămase mult în gândurile ei, oricît de mult a încercat ea să-l scoată de acolo. Îi plăcea totul la el; lățimea umerilor, înălțimea lui, vocea lui, ochii și, în fine, corpul lui. Era genul de bărbat care ieșea în evidență într-o mulțime, oriunde s-ar fi dus; i-ar fi atras atenția în orice sala de tribunal, în orice bar…peste tot.”

   Când are loc  o nouă întâlnire cu Carrie, Jaclyn și furnizorii, se lasă cu o ceartă de zile mari și cu o palmă trasă de către viitoarea mireasă organizatoarei. După ce toți vor pleca furioși și ar fi dorit-o moartă, acest lucru se va realiza. Exact suspectul numărul unul în moartea lui Carrie îi lipsea lui Jaclyn. Nimic nu se va îmbunătăţi, mai ales că cel care se ocupă de acest caz este nimeni altul decât detectivul Eric, iar suspiciunea în privința persoanei cu care a avut o noapte fierbinte va deteriora relația dintre cei doi.
 

,,-Știi ce s-a întâmplat azi după amiază, zise ea monoton. Crezi că eu am ucis-o.
 Junghiul din inima ei o surprinse, dar o și dezamăgi. Nu voia să sufere. Era o prostie. Intelectual vorbind, știa că Eric își  făcea datoria, cum era și firesc. Nu erau legați cu nimic. Nici măcar nu și-au dat întâlnire vreodată. Între ei nu era nimic altceva, decît o aventură de o noapte.
 Totuși… emoțional parcă primise un pumn în stomac.
 Jaclyn se consideră fundamental o persoană puternică, dar în acele clipe de groază aproape că a  îngenunchiat-o. Iar acum, la fel de puternic a resimțit faptul că Eric, căruia i-a oferit mai mult într-o noapte decît i-a oferit vreodată soțului ei, practic o bănuia că este criminală.”

   Nu ajută la relația dintre Eric nici faptul că tatăl lui Jaclyn este divorțat de mai multe ori și este o persoană superficială în relațiile cu cei dragi, nici faptul că tânăra nu a reușit să își păstreze căsnicia tot din cauza părintelui său. Ea nu poate să ofere sentimente știind că ar putea fi rănită în orice moment. Cel mai preocupat este de siguranța lui Jaclyn. Ea a fost ceea care a observat adevăratul criminal a lui Carrie, şi fără să își dea seama va fi în pericol de moarte.
   Va reuși Eric să o apere pe Jaclyn, sau va reuși criminalul/criminala sa își ducă tentativele de omor până la capăt?
   Ce se va alege de cei doi tineri ocupați fiecare cu jobul, mai ales că îi desparte această crimă oribilă?
O carte foarte antrenantă, dar și hazlie totodată. Nu pot să nu îmi aduc aminte zâmbind de situațiile în care Eric va dori să își cumpere cafea și să nimerească în mijlocul unui jaf. Cui se putea întâmplă asta de mai multe ori?
   Vă recomand cu căldură această carte a Lindei Howard. Eu sunt părtinitoare, pentru că  este o autoare dragă sufletului, dar această carte m-a purtat prin toate stările posibile – de la bucurie la tristețe, de la scene fierbinți la scene hilare, de la crimă la bucuria unui cuplu în ziua nunții.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Cartea Voalul negru de mireasă, de Linda Howard o găsiţi pe site-ul Editura Miron.

Recenzii cărţi Linda Howard

Lista cărţi Linda Howard

Serii Cărţi

 

5 COMMENTS

  1. Măi măi măi, dar ce poveste interesantă a scris autoarea Linda, bravo!!!! Felicitări ție pentru recenzie, se vede că ți-a plăcut trebuie să o citesc și eu =)) 😉 :*

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.