O carte plină de emoții și trăiri intense.

Război în Doi de Mirela B. Florentina

Război în Doi (Război în Doi, vol.1) de Mirela B. Florentina-Celestium-recenzie

Editura: Celestium

Anul apariţiei: 2018

Număr de pagini: 300

  Abygail Smith crede că știe exact ce își dorește de la viață. Însă, după o petrecere la care merge însoțită de cea mai bună prietenă, lumea ei perfectă este zguduită din temelii.
Dylan Turner ob
ține întodeauna ce vrea. Sexy si provocator, băiatul o face să simtă dragostea și pasiunea, dar îi face cunoștință și cu durerea și suferința.
De
și diferiți, pe cei doi îi leagă ceva: haosul din suflete. Povestea lor este condimentată cu certuri, întâlniri romantice şi despărţiri dureroase. Niciunul nu știe ce vrea, dar ambii își doresc totul. 

         “De ce nu putem să ne păcălim inima la fel de ușor cum îi mințim pe ceilalți?”

   “Război în doi” este un înduioșător roman de dragoste, scris cu sensibilitate și căldură, despre dragostea adolescentină, emoțiile primei iubiri, maturitate și sinceritate. Este genul acela de carte care îți intră ușor pe sub piele, te determină să îți aduci aminte de simțămintele și pasiunea pe care le-ai trăit în adolescență, dar și de toate problemele cu care te-ai confruntat atunci – nesiguranță, temeri, sentimente contradictorii etc.

   Descrierea, dar și imaginea de pe copertă, mi-au atras atenția din prima clipă, și am știut sigur că voi avea parte de o lectură captivantă. Și într-adevăr, nu m-am înșelat. Am fost plăcut surprinsă de stilul autoarei, simplu, lejer, dar și de intriga cărții. Atracția dintre Abygail Smith și Dylan Turner este uluitoare. Sunt extrem de diferiți, amândoi având alte principii de viață, și totuși există multă chimie între ei. Relația lor este presărată cu numeroase discuții în contradictoriu, neînțelegeri, împăcări și despărțiri. Se atrag și se resping în același timp. De asemenea, mi-a plăcut că s-a pus foarte mult accent pe sentimente, povestea fiind încărcată de emoție și pasiune, de scene intense, tensionate. Mi-a oferit atâtea emoții, încât îmi venea să întorc pagină după pagină, să aflu mai repede deznodământul.

  Pe parcursul lecturii, m-am trezit de multe ori zâmbind datorită dialogului efervescent dintre personaje, dar au fost și anumite scene care m-au întristat. M-am enervat de fiecare dată când o vedeam pe Aby rănită de vorbele și de faptele lui Dylan. Sau atunci când îl vedeam că îi dă niște semnale contrare. Acum era foarte atent cu ea, o proteja, îi făcea niște declarații absolut delicioase, ba chiar era gelos dacă alți băieți îi acordau atenție fetei, ca mai apoi să se transforme într-un tânăr dur, rece și furios, care nu-i interesat decât de o aventură cu ea. Sex fără obligații. Mi-am dorit foarte mult să aflu ce este de fapt în mintea și sufletul lui, dar, din păcate, doar un singur capitol a fost spus din perspectiva lui, și prea puține lucruri am aflat despre el. Dylan are un caracter imprevizibil, motiv pentru care niciodată nu am știut până unde va merge în relația cu Aby și ce simte cu adevărat pentru ea. Oare o vede doar ca pe o simplă provocare sau are oarecare sentimente pentru ea?

Război în Doi de Mirela B. Florentina-Celestium-recenzie

“Ochii lui par atât de blânzi, de calzi și cuvintele lui îmi mângâie inima, oferindu-mi iluzia că, poate, în spatele ambalajului dur se află un suflet bun, un suflet de care m-am atașat cu rapiditate. Mă fac să cred că poate nu tot ce mi-a spus au fost doar minciuni menite să mă ducă la el în pat, ci și lucruri pe care el le crede și le simte.”

   Povestea este scrisă din perspectiva lui Abygail Smith, o adolescentă liniștită și cuminte, care se chinuie de aproape douăzeci de ani să fie copilul ideal pentru părinții ei. Este șefă de promoție și tot ce își dorește este să fie acceptată la Harvard. Viața ei a fost întotdeauna liniștită. Nu au existat evenimente care să îi perturbe liniștea interioară, nu a avut motive să se streseze sau să fie cu adevărat îngrijorată. Totuși, cu doar două săptămâni înainte de a termina liceul, lucrurile se vor schimba îngrozitor de mult, într-un timp relativ scurt, după ce buna ei prietenă, Madison, o va ruga să meargă cu ea la o petrecere, cu gândul că poate acolo Aby își va găsi perechea, cu toate că știa că fetei numai de băieți nu-i arde.

 

“M-am săturat să le tot zic celor din jurul meu că nu am nevoie de un băiat în viața mea. Pur și simplu, nu simt nevoia să împart timpul meu liber cu cineva care ar putea, la un moment dat, să aleagă să plece și să mă lase singură, cu inima sfâșiată de durere. Prefer singurătatea în detrimentul unei relații ce mi-ar dăuna, mai devreme sau mai târziu. Știu că dacă nu riști, nu câștigi, dar nici să pierzi nu prea ai cum!” 

   Abandonată de Madison pentru un băiat pe care abia îl cunoaște de nici cinci minute, Aby se trezește acostată de un tip, dar va fi salvată de nimeni altul decât  Dylan Turner, multimiliardar, “fiul celui mai important om de afaceri din State, arogant și prezent în toate ziarele de scandal mai des decât orice cântăreț sau actor celebru. Bineînțeles, este certat definitiv cu legea și un renumit Don Juan”.

   La rândul său, băiețașul de bani gata îi propune să se culce cu el, iar după ce primește un refuz categoric din partea ei, are o reacție deplasată, dar până la urmă se gândește că nu o poate abandona acolo, printre străini, așa că o conduce acasă. Oare de ce s-a răzgândit așa de repede?

 

“Deși Dylan nu se apropie deloc de imaginea băiatului perfect, pe care, ca oricare altă fată, mi-am construit-o în minte, a reușit cumva să îmi între pe sub piele. Într-adevăr, s-a comportat extrem de frumos cu mine, dar a făcut asta cu un scop, pentru a mă atrage în patul lui.”

   Aby îl va reîntâlni la Jo’, o bodegă improvizată, periculoasă, în care fetele ca ea nu au ce căuta, mai ales că în acel loc se desfășoară curse ilegale de mașini. Cu toate că Dylan se află în compania altei fete, alege să o însoțească pe Aby acasă. Dar planurile se schimbă, iar ei sunt nevoiți să-și petreacă noaptea la un hotel. Între cei doi tineri încep să iasă scântei, hormonii dau în clocot, și ajung să se sărute. Totuși, chiar dacă Dylan i-a sucit mințile, Aby e conștientă că nu se poate îndrăgosti de el. Știe că niciodată nu o să-i fie de ajuns, mai ales că el nu e genul care să vrea ceva serios. În plus, prezența lui îi poate afecta până și viitorul, nu își permite să fie atât de amețită tocmai acum, când trebuie să se pregătească pentru universitate.

“Deschid ușor ochii și îi văd pe ai lui, negri, extrem de întunecați. O senzație ciudată, total diferită, pune stăpânire pe trupul meu, făcându-mă să las capul în jos și să mă desprind din sărut. Poate sunt eu prea speriată de tot ceea ce se întâmplă în jurul meu sau poate sunt confuză în legătură cu ceea ce simt, dar un lucru este sigur – ceea ce s-a întâmplat între noi este o greșeală, una imensă care nu se va mai repeta niciodată.”

   Deși încearcă din răsputeri să îl uite, soarta îi aduce mereu unul în preajma celuilalt. Aby ajunge să se atașeze de el, cu toate că știe prea bine că Dylan este periculos pentru ea. Nu îi este teamă că i-ar putea face rău fizic, dar e convinsă că o să sufere enorm dacă se apropie prea mult. Ceea ce se va întâmpla…

  “- Aș vrea să te am aproape, să știu că ești în totalitate a mea. Doar a mea! Nu ai idee câte te-aș putea învăța, câte am putea învăța împreună. Nu trebuie decât să spui da. Nu trebuie să existe obligații și nici atașament!

  Cuvintele lui mă lovesc în plin, izbindu-mă cu putere de pereții duri ai realității.“

   Din nefericire, Dylan nu a făcut nimic altceva decât să alimenteze gândurile ei zadarnice, comportându-se frumos, oferindu-i cele mai intense săruturi și prefăcându-se că îi pasă de ea. Firește că Aby nu poate da vina pe el pentru suferința ei interioară, având în vedere că, de la bun început, el i-a dat de înțeles ce dorește.

   Ce am apreciat în mod deosebit este reacția tatălui ei atunci când a văzut-o tristă, apatică, nefericită. Nu i-a pus mii de întrebări despre potențialul ei iubit și nici nu a învârtit cuțitul în rană, în schimb i-a oferit câteva sfaturi, ce au făcut-o să își pună câteva semne de întrebare.

 

“- În ultima vreme am văzut o altfel de Aby. O Aby care a zâmbit mai des, o Aby care a început să își trăiască viață așa cum face orice adolescent de vârsta ei. Lucrul asta m-a bucurat enorm, chiar dacă ai fugit în miez de noapte de acasă 〈…〉 Însă au fost zile în care sclipirea din ochii tăi nu mai exista, păreai ruptă de tot ce te înconjoară. Așa ești și acum, continuă tatăl meu să îmi spună, făcându-mă să mă minunez de cât de bine mă cunoaște omul acesta alături de care petrec maxim douăzeci și patru de ore pe săptămână.

   Pentru câteva clipe, mă privește fără să spună nimic, apoi își reia pledoaria.

  – Știu ce efect are dragostea asupra oamenilor, cu atât mai mult asupra adolescenților, căci și eu am fost de vârsta ta și am făcut extrem de mule gesturi necugetate. Pe unele le regret și astăzi, dar pe altele aș fi regretat dacă nu le-aș fi făcut. Iubirea poate fi de mai multe feluri, dar toți tindem să o alegem pe cea periculoasă. Aceasta este cea care ne pune limitele la încercare, care ne face să ne simțim vii, dar și cea care ne poate distruge cel mă ușor. Nu mă îndoiesc că vei lua cea mi bună decizie, dar vreau să știi că, atunci când ai de ales, trebuie să o faci cu inima, nu cu mintea.”

  “Dacă atunci când ești alături de el, inima ta bate la fel de tare că vântul în timpul unei furtuni, înseamnă că alegerea pe care ai făcut-o, a fost din inimă.” 

    Din păcate, lucrurile devin din ce în ce mai neplăcute. Dylan continuă să o rănească pe Aby. Dar oare ce reacție va avea ea atunci când îl va vedea sărutându-se cu altă fată? Îi va mai acorda o altă șansă?

                Păstrăm în mințile și inimile noastre oameni nedemni să rămână acolo.” 

Război în doieste o carte plină de emoții și trăiri intense. Dacă nu ați cumpărat-o până acum, vă recomand să o faceți. Iar cei care o au deja, nu mai amânați. Citiți-o!  

NOTA 9,5

Cartea Război în Doi de Mirela B. Florentina poate fi comandată de pe site-ul Editura Celestium

Recenzii cărţi Editura Celestium

Război în Doi de Mirela B. Florentina-Celestium-recenzie

 

Review overview
4.5
***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

22 COMMENTS

  1. Oricat mi s-ar parea de sinistru un subiect axat pe genul acela de dragoste transformat intr-un razboi in cuplu, modul tau de a repovesti despre roman, Alina, m-a facut sa ma gandesc serios daca exista vreun gen de dispozitie dintre-ale mele, in care mi-as dori sa-l citesc. 😀

  2. Felicitări, Alina!! Minunată recenzie, și foarte tentantă! Nu am citit cartea încă, dar cred ca mi-ar plăcea!

  3. Mulțumesc mult, Nicol! Cartea asta este exact pe gustul tău. Sper sa o citești cândva…

  4. Cartea pare frumos prezentată în așa fel încât doar dacă o ai în bibliotecă să îi acorzi atenție și să o citești.
    Se vede că ai savurat povestea lor,reiese din cum ai descris așa de frumos.
    Poveștile adolescentine de acum au un alt farmec o altă magie care îți lasă un gust dulce după ce ai terminat-o de citit.
    Felicitări alina pentru recenzie. E absolut superbă ❤

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.