Recomandări filme de Crăciun

Recomandări filme de Crăciun

   Recomandări filme de Crăciun – Literaturapetocuri.ro

   Afară ninge neîncetat, bradul e făcut, focul arde în șemineu și am terminat de citit cartea favorită. Vrem și mai multă relaxare așa că ne preparăm ciocolată caldă și deschidem laptop-ul. Ce anume dorim să facem? Să urmărim un film, dar nu știm ce anume să alegem: unul clasic, mai vechi sau unul abia apărut, dramă sau comedie? Eu nu am știut ceea ce vreau până la momentul în care am realizat o listă care sper să vă ajute și pe dumneavoastră, dragi cititori 😊 :

1.  Jack Frost (1998)

   Filmul despre care o să vă scriu îmbină comedia cu drama. Într-adevăr este vechi dacă ne raportăm la anii care au trecut de la momentul realizării sale, dar pentru mine a fost mereu de actualitate fiindcă dă speranță și arată copiilor adevărata valoare a unui tată. Părinții ne vor fi mereu alături, dar ce se întâmplă atunci când vor pleca de lângă noi și nu am apucat să ne luăm la revedere? Devenim triști, pierduți. Totuși, filmul de față a arătat că există o soluție: o a doua șansă limitată la un anotimp, la câteva zile chiar. După cum v-ați putut da seama deja, este vorba despre un tată care moare fără a mai vorbi cu fiul său încă o dată. Se pune o dorință și sufletul tatălui va intra temporar în corpul unui om de zăpadă. Vrea să mai vorbească și să rămână alături de copilul său pentru încă puțină vreme. Filmul mi-a adus zâmbetul pe buze, dar și lacrimile în ochi. În fiecare an îl vizionez și mă impresionează nespus.

   Durata filmului este de 1h 41 min, iar actorii principali sunt Michael Keaton (Jack Frost), Kelly Preston (Gabby Frost), Joseph Cross (Charlie Frost). Numele personajelor vă vor părea amuzante, dar sincer vorbind, nu văd altele mai potrivite. Nota de pe IMDb vă va părea descurajatoare, 5,3/10, dar pentru iubitorii genului va fi de 10. Vizionare plăcută dragi cinefili!

2. The Polar Express (2004)

   Un alt film memorabil este „Expresul Polar”. Ce ne aduce? Puțină comedie, animație și multă multă aventură. Aveam 8 ani când a apărut filmul și am așteptat cu sufletul la gură să fie transmis și pe HBO. A fost reluat de atât de multe ori și mă uitam din nou și din nou (în decurs de o lună am văzut filmul de vreo 10-12 ori). Îmi plăcea mult prea mult, dar să trecem la subiect. Avem în față un băiețel care în Ajunul Crăciunului se urcă într-un tren magic alături de mai mulți copii și pornesc în aventura vieții lor: pleacă spre Polul Nord. Pe cine vor găsi? Pe Moș Crăciun. Bineînțeles filmul este creat în așa manieră încât să învețe pe cei mici despre necesitatea de a crede în Crăciun. Credința înseamnă putere și imaginație, elemente fără de care viața ar fi banală.

   Durata filmului este de 1h 40 min. Actorii principali sunt: Tom Hanks (rol multiplu: Băiatul principal, Tatăl, Coductorul, Scrooge, Hobo, Moș Crăciun), Leslie Zemekis (sora Sarah, Mama). Nota de pe IMDb este 6,6/10. Sper să vă placă!

3. How the Grinch Stole Christmas (2000)

   Un film clasic. Cred că îmi va rămâne pe veci întipărită în minte imaginea monstrulețului verde care mânca ceapă în peștera lui și ura Crăciunul. Mi se părea de-a dreptul derutant să văd și să aud pe cineva căruia să nu îi placă această perioadă a anului. În fond, de ce ura Grinch Crăciunul? Datorită discriminării și senzației de gol, de lipsă a unei familii în adevăratul înțeles al cuvântului. Lumea lui Grinch trăiește într-un fulg de nea. Orașul se numește Cineville și acolo locuiesc acei Cine. Cu toții iubesc Crăciunul, iar Grinch detestă orașul, locuitorii săi și sărbătoarea în sine. Ce se gândește el să facă? Să se răzbune și să distrugă Crăciunul.

   Durata filmului este de 1h 44 min. Nota de pe IMDb este de 6,1/10. Actorii principali sunt: Jim Carrey (Grinch), Taylor Momsen (Cindy Lou Who), Kelley (Max). Comedie și fantastic, două cuvinte care pot aduce spiritul Crăciunului în casa unei persoane. Vizionare plăcută!

4. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

   Cărțile și filmele cu Harry Potter mi-au făcut copilăria frumoasă, plină de magie și animale fantastice. Pentru a celebra reușita acestei serii îmi organizez în  fiecare an un maraton cu toate filmele. Poate vă întrebați: Ce legătură are cu Crăciunul? Aceeași întrebare îi pun și eu fratelui meu la Paște: Ce legătură are „Game of Thrones” cu acea sărbătoare? Ei bine, toate acestea au în comun un șir de zile libere care te ajută să îți duci planul la bun sfârșit. Ce aduce Harry Potter? Un băiat care nu știa faptul că este vrăjitor sau adevărata identitate a părinților săi. Tot ceea ce știa era că părinții săi au decedat într-un accident, iar nu că fuseseră uciși ori că ar fi fost „băiatul care a supraviețuit”. Primește o scrisoare prin care este informat că a fost admis la Hogwarts, școala pentru vrăjitori. Astfel, își va întâlni cei mai buni prieteni: Ron și Hermione. Nu uităm de Plesneală, Dumbledore, Draco Rea-Credință. Un plus este faptul că vacanța de iarnă este petrecută de Harry la Hogwarts, iar momentele sunt splendide, amuzante, dramatice. Singura parte în care totul se surpă este a șaptea.

   Actorii principali sunt: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron), Emma Watson (Hermione), Tom Felton (Draco Malfoy), Alan Rickman (Prof. Plesneală), Richard Harris/Michael Gambon (Dumbledore), Maggie Smith (Prof. McGonagall), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid). Distribuția este de excepție, iar scriitura este armonioasă. Merită văzut, sper să vă placă!

CRĂCIUN FERICIT ȘI VIZIONARE PLĂCUTĂ!!!

Alte filme de Crăciun

Recomandări filme de Crăciun – Lista filme

4 COMMENTS

  1. Am vazut si Grinch si Expressul polar. Sunt perfecte pentru aceasta perioada a anului!

    Sarbatori fericite!

  2. O, da! Imi place ca ai pomenit Harry Potter! Grinch imi aduce aminte de „Colind de Craciun”, de Dickens.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.