Recomandările săptămânii

Spuma zilelor de Boris Vian

spuma-zilelorÎn lumea romanului lui Vian nu există distincţii nete între oameni, animale, plante şi obiecte. Universul său ascultă de alte reguli. Lumina se lichefiază, din robinete ies ţipari şi păstrăvi, soneria se desprinde din perete pentru a-şi anunţă proprietarul, geamurile au fontanele care nu se închid, pasagerii se urcă în automobile fără roţi, dar cu picioare vibratile, şoarecele are conştiinţă iar camera se-ngusteaza până la dispariţie.
Toate elementele participă, în Spuma zilelor, la cea mai frumoasă poveste suprarealistă de iubire, amestec alchimic de poezie, fantezie, muzică, umor, cruzime şi tragism. Colin e un tânăr bogat care iubeşte jazzul şi pentru care a munci ca să-ţi câştigi pâinea înseamnă a deveni egalul maşinii. În plămânii lui Chloe, dragostea lui, creşte un nufăr şi doar prezenţa altor flori poate stopa boala. Averea lui Colin se topeşte văzând cu ochii şi trebuie să muncească pentru a-i putea aduce ei mereu flori. Cu surâsul lui de tânăr, ironic şi impertinent, Vian ne spune în fiecare rând al Spumei zilelor că despre iubire nu se scrie în limbajul realităţii imediate, ci doar cu mijloacele fantasticului.

Lordul ispitei de Lorraine Heath

citeşte prezentarea

Lordul ispiteiOdată ca niciodată, el era Lord Tristan Easton – acum este căpitanul Jack, un proprietar de corabie bogat, a cărui singură iubită acaparatoare este marea. Dar toate acestea se vor schimba atunci când Lady Anne Hayworth îl angajează s-o ducă într-o călătorie pe tărâmul pericolului și al seducției…
Anne dorește cu disperare să-i ceară iertare logodnicului său plecat de mult la război, iar pentru asta are nevoie de un căpitan care să accepte să o ducă pe acel țărm îndepărtat. Tristan îi acceptă toate condițiile, însă cere drept plată un sărut, ceea ce îi va atrage pe amândoi într-un vârtej al tentației irezistibile. Ea nu a mai cunoscut vreodată o asemenea ispită și, pentru câteva săptămâni, trăiește cea mai intensă pasiune din viața ei, dar pentru a-și proteja inima, știe că trebuie să-l părăsească pe fermecătorul căpitan. Cu toate acestea, Tristan nu poate uita cu ușurință o asemenea frumuseţe și, atunci când se întâlnesc din nou într-o sală de bal din Londra, jură că nu o va pierde a doua oară. Pasiunea fără margini îi va purta pe amândoi pe mări care nu apar pe nici o hartă, dar care ar putea să-l conducă pe lordul pierdut acasă pentru totdeEvantaiul lui Yasumi de Jocelyn Godardauna.”

Evantaiul lui Yasumi de Jocelyn Godard

În anul 1000, în Japonia, tânăra Yasumi îşi părăseşte provincia natală, Masushi, la scurt timp după moartea mamei sale, hotărâtă să ajungă la curtea imperială de la Kyoto şi să reabiliteze numele familiei în sânul atotputernicului clan Fujiwara. Dar, tânăra simplă şi lipsită de educaţie, Yasumi se va trezi în faţa unei curţi erudite şi rafinate. Cum va face faţă „micuţă barbară” unei lumi în care distincţia, mânuirea evantaiului şi subtilitatea gustului poetic sunt la rang de lege? Destinul insolit al temerarei Yasumi ne este dezvăluit, pagină cu pagină, în romanul excepţional, de o fineţe pur orientală, al celebrei Jocelyne Godard.

Îndrăzneşte să iubeşti de Katie McGarry

citeşte recenzia

Indrazneste sa iubestiDac-ar şti cineva adevărul despre viata pe care o duce acasă Beth Risk, mama ei ar fi trimisă la închisoare, iar Beth, adolescenta de şaptesprezece ani, cine ştie unde. Aşa că ea îşi protejează mama cu orice preţ. Până în ziua în care unchiul ei îşi face brusc apariţia, forţând-o pe Beth să aleagă între libertatea mamei şi propria fericire. Aşa se întâmplă că Beth se pomeneşte locuind împreună cu o mătuşă care n-o vrea şi frecventând o şcoală pe care n-o înţelege. Deloc. Cu excepţia unui băiat care n-ar trebui s-o înţeleagă, şi totuşi…

Ryan Stone e băiatul de aur al oraşului, un jucător de baseball vedetă…cu secrete pe care nu le poate destăinui oricui. Nici măcar prietenilor cu care împarte totul, inclusiv permanentele provocări spre fapte nebuneşti. Iar cea mai nebunească dintre toate? S-o invite la o ieşire împreună pe skateriţa care nici că putea să fie mai puţin interesată de el.

Dar ceea ce debutează ca o provocare ajunge să fie o atracţie intensă la care nu se aşteptau nici Ryan, nici Beth. Dintr-odată, băiatul cu imagine impecabilă îşi riscă împlinirea visurilor — şi viata — pentru fata pe care o iubeşte, iar fata care nu lasă pe nimeni să se apropie prea mult se provoacă pe ea însăşi să vrea totul…

Revelaţia de Mary Jo Putney

citeşte prezentarea

Revelatia de Mary Jo PutneyCrescută de bunicii materni cu răceală și reținere și afectată de viața aventuroasă a mamei ei, Rainey Marlowe își promite să nu se lase niciodată rănită de un bărbat și este hotărâtă să fugă din calea dragostei. Căsătoria ei cu Kenzie vine ca o surpriză pentru amândoi, un gest nebunesc pe care îl fac într-un moment de prea mare entuziasm, dar ei reușesc să dezvolte o relație frumoasă… până când Kenzie are o escapadă peste care Rainey nu poate să treacă.
Dorind să-și depășească statutul de actriță și să își vadă împlinit visul de a regiza un film diferit de producțiile de la Hollywood. Rainey are nevoie de un actor de primă clasă care să interpreteze rolul principal masculin. Și cea mai potrivită persoană i se pare nimeni altul decât soțul ei, cu care se află în plin proces de divorț. Îndrăgostit în continuare de soția lui, Kenzie acceptă rolul fără a citi scenariul. Dar după începerea filmărilor, își dă seama că acesta va fi cel mai greu rol din viața lui ‒ și nu doar pentru că filmul este regizat de femeia pe care o iubește, ci pentru că drama personajului scoate la iveală o parte dureroasă din trecutul lui, pe care reușise să o țină adânc îngropată până atunci.

vrajitoare-la-ananghieVrăjitoare la ananghie de Brittany Geragotelis

Toate fetele vor să fie ca ea. Toţi băieţii şi-o doresc de iubită. Hadley Bishop este o adolescentă ucigător de frumoasă, dependentă de pantofii cu toc şi cumpărături, majoretă desăvârşită, dar şi cea mai populară fată din elitistul liceu Astor. Pare că este sortită să aibă succes în tot ce face. Hadley are însă şi un secret: este urmaşa celei mai puternice vrăjitoare a tuturor timpurilor, Bridget Bishop, prima persoană executată în faimosul „Proces al vrăjitoarelor din Salem”, desfăşurat în Massachusetts, în 1692. Atunci când mama sa este răpită şi ucisă de acelaşi sabat care, cu ani în urmă, a eliminat-o şi pe ilustra ei înaintaşă, Hadley jură să scape o dată pentru totdeauna de forţele întunericului.

Cumpara carteaÎnceputul tuturor lucrurilor de Robyn Schneider

citeşte recenzia

inceputul-tuturor-lucrurilorÎnceputul tuturor lucrurilor este un roman liric, sfâşietor şi plin de umor despre cât de greu este să joci rolul pe care se aşteaptă toată lumea să-l joci şi despre cum pot izvorî începuturi noi din finaluri abrupte şi tragice.

Ezra Faulkner trebuia să fie regele balului, dar asta a fost înainte – înainte ca iubita să-l înşele, înainte ca un accident de maşină să-i sfărâme genunchiul şi înainte să se îndrăgostească de fata cea nouă, Cassidy Thorpe.

Ezra, băiatul perfect şi admirat de toţi, este convins că oamenii sunt sortiţi ca la un moment dat pe parcursul existenţei lor să apară o tragedie – o singură întâmplare, – în urma căreia viaţa este privită cu alţi ochi, abia atunci fiindu-le dat să trăiască lucruri cu adevărat importante. Momentul lui tragic, de cumpănă, a sosit atunci când era pregătit să le piardă pe toate: într-o noapte îngrozitoare, un şofer neatent îi distruge genunchiul lui Ezra, carieră lui sportivă şi viaţă socială.

Acum, că nu mai e candidatul preferat pentru titlul de Regele Balului, Ezra ajunge la masa excluşilor unde o cunoaşte pe Cassidy Thorpe. Cassidy e diferită de toţi oamenii pe care Ezra i-a întâlnit vreodată – e firească fără să facă eforturi şi extraordinar de inteligentă.

Împreună, Ezra şi Cassidy descoperă flash mob-urile, comorile îngropate şi un pudel care ar putea fi reîncarnarea lui Jay Gatsby. Dar pe măsură ce Ezra se dedică unor studii noi, unor prietenii noi şi unei iubiri noi, descoperă că unii oameni, aidoma cărţilor, sunt uşor de interpretat greşit. Şi acum trebuie să analizeze: dacă acel moment tragic, de cumpănă, a lovit deja, ce te mai faci atunci când eşti nevoit să înfrunţi ghinioanele care nu încetează să apară?

Cumpara carteaPrinţesa Albă de Philippa Gregory

Autoarea bestsellerurilor Surorile Boleyn şi Moştenirea Boleynprintesa-alba

Undeva, între hotarele Angliei, un pretendent la tron strânge o armată. Spune tuturor că e fratele Prinţesei albe şi adevăratul moştenitor. Să fie el oare băiatul trimis cîndva în necunoscut de mama sa, Regina albă? Sau poate un prinţ închipuit, un inamic dintr-o spiţă măruntă al lui Henric Tudor şi al prinţesei de York? Când Henric Tudor a luat coroana Angliei, a ştiut că, pentru a aduce pacea într-o ţară chinuită de războaie, trebuie să ia de soţie o prinţesă dintr-o stirpe rivală, pe Elizabeth de York. Însă Elizabeth se va găsi în situaţia de a hotărî de partea cui să fie: a Casei Tudor sau a Casei de York, a soţului sau a băiatului ce pretinde să-i fie frate, un frate demult pierdut.

„Philippa Gregory şi-a făcut o adevărată misiune din a le insufla pasiunea, dorinţa de independenţa doamnelor de la curtea Angliei, unor personaje care înainte de a ajunge în roman îşi trăiau istoria lipsită de viaţă în vreun arbore genealogic, ţinute minte doar ca monedă de schimb în diplomaţie sau ca mijloc de perpetuare a marilor case nobiliare. În romane precum Prinţesă albă, Philippa Gregory schimbă soarta acestor personaje, creându-le un portret psihologic aparte.” (The Telegraph)

„Philippa Gregory are abilitatea de a lua evenimente încâlcite din marea istorie şi de a le pune într-o poveste accesibilă pentru omul contemporan.” (The Sunday Times Culture)

„Margaret Beaufort e autoritară, crudă, nemiloasă şi, mai presus de toate, mânată de credinţă nestrămutată că Dumnezeu o sprijină numai pe ea. Pe de altă parte, pe măsură ce Elizabeth se maturizează, găseşte înţelepciunea de a ieşi de sub puternică influenţă a lui Margaret. Datorită acestor personaje excepţionale, Prinţesă albă nu este neapărat povestea naşterii unei dinastii, ci imaginea luptei dintre două personalităţi istorice feminine.” (The Daily Express)

Un tip mortal de Marian Keyes

un-tip-mortalÎn acelaşi stil direct, cursiv şi plin de umor cu care ne‑a obişnuit în cărţile anterioare, Marian Keyes abordează în cel mai recent roman al său, Un tip mortal (2008), probleme actuale ale societăţii contemporane, precum violenţa domestică, alcoolismul, intrigile murdare şi corupţia politicienilor. Vestea neaşteptată a căsătoriei lui Paddy de Courcy, un politician plin de succes şi totodată un bărbat de un farmec aproape supranatual, râvnit de întreagă suflare feminină irlandeză, cade ca un trăsnet asupra tuturor femeilor prin viaţa cărora a trecut. Alternând admirabil planurile temporale, romanul reuneşte mărturiile a patru femei despre relaţia lor cu Paddy de Courcy: Lola – o stilista nostimă, sufletistă şi cochetă, Grace – o ziaristă integră şi energică, Marnie – o mamă de familie pe care sensibilitatea exacerbată o împinge spre alcoolism şi Alicia – „fericita” mireasă şi unealta maşinaţiunilor politicianului. Dezvăluind faţa diabolică a lui Paddy de Courcy, poveştile lor şocante se pun în slujba unei cauze nobile: salvarea reputaţiei lui Dee Rossini, şefa partidului Nouă Irlanda, pe care acesta plănuieşte s-o înlăture de la putere pe cele mai josnice cai. Incursiunile în culisele politicii, în lumea presei şi a stiliştilor, în cercurile înalte ale societăţii dublineze, dar şi atmosfera provincială a orăşelului Knockavoy şi a micii sale comunităţi de travestiţi conferă romanului autenticitate şi culoare.

„Un roman impresionant, despre iubire, intrigi, gelozie şi adevăratul sens al prieteniei.” (Daily Mail)

„Paddy de Courcy, deputat al Partidului Nouă Irlanda, se însoară, iar patru femei sunt zguduite pană în adîncul fiinţei lor de o asemenea veste. Încărcat de cele mai profunde emoţii şi de un umor nebun, noul roman al lui Marian Keyes va stârni valuri de aplauze.” (Sunday Tribune)

„E charismatic şi în acelaşi timp diabolic. Te atrage în lumea lui împotriva voinţei tale, te vrăjeşte şi te face să crezi că tu, numai tu, îi poţi satisface dorinţele. V-aţi dorit vreodată să dansaţi cu diavolul? Marian Keyes face o descriere sclipitoare a acestui dans macabru şi, pe cuvânt, nu vreţi să-l rataţi.” (Irish Times)

„Un tip mortal e un roman cu o intrigă suprinzătoare, profund şi deosebit de critic în privinţa realităţii sumbre a Irlandei din zilele noastre.” (Sunday Tribune)

Înger şi demon de Elizabeth Hoyt

citeşte recenzia

Inger si demonPRIMUL VOLUM AL SERIEI PRINCES
Vine o vreme în viaţa unei femei când trebuie sa facă un lucru care odinioară i se părea de neimaginat- pentru Anna Wren, rămasă văduvă, asta înseamnă să accepte postul de secretară a temperamentalului Edward de Raaf, conte de Swartingham. Spre surprinderea ei, constată că îi place să lucreze pentru încăpăţânatul conte, iar Edward descoperă în curând în Anna nu doar o excelentă secretară, dar şi o femeie deosebită de toate cele pe care le cunoscuse. Conştient însă de înfăţişarea lui nu tocmai atrăgătoare şi dezamăgit o dată în dragoste, contele îşi dă seama că nu poate spera decât la căsătorie de convenienţă cu o domnişoară din înalta societate- dar înainte de asta, se decide să facă o vizită la Grota Afroditei, cel mai scandalos bordel din Londra. Insă Anna s-a îndrăgostit deja de angajatorul ei, asa că înainte să îl piardă pentru totdeauna, decide să profite de ocazie şi să joace rolul de amantă misterioasă a contelui la bordelul unde femei cu o bună reputaţie obişnuiesc să vină mascate ca să petreacă o noapte de amor. Însă când planul Annei iese la iveală lucrurile sunt complicate de un şantaj, o propunere în căsătorie este refuzată şi nici chiar contele nu este pregătit pentru ţesătura de intrigi care îl înconjoară.

5 COMMENTS

  1. Multumesc de recomandari, sunt foarte tentante! Am citit o parte din ele, altele sunt deja pe lista, iar unele acum le-am descoperit si ma ispitesc, cum ar fi cartea lui Jocelyne Godard!

  2. Multumim pentru reccomandari! Doar Inger si demon,Lordul ispitei si Inceputul tuturor lucrurilor am citit. Vrajitoare la ananghie urmeaza sa o citesc zilele acestea !!!

  3. Multumim pentru recomandari ! Foarte interesante, ca de obicei. Am citit doar Inger si demon si Lordul ispitei. Am achizitionat Indrazneste sa iubesti si Inceputul tuturor lucrurilor, pe care abia astept sa le citesc. Recenziile voastre m-au convins pe deplin. Voi analiza si restul recomandarilor, sunt sigura ca sunt pe gustul meu.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.