Rendez-vous la miezul noptii de Amanda Quick-Editura Litera

Rendez-vous la miezul nopţii, de Amanda Quick

Titlu original: Rendez-vous

Număr de pagini: 314

Editura: Litera

Traducere: Oana Cristina Butta

Anul apariţiei: 2013

Colecţia Cărţi Romantice

RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Carti scrise de Amanda Quick

Suspansul, intriga, misterul, pasiunea şi triumful iubirii alcătuiesc frumoasa poveste de dragoste dintre Harry şi Augusta, personajele romanului scris de Amanda Quick

Războiul se sfârşise.”

   Lordul Harry Graystone era un bărbat înfumurat şi periculos, care îşi ghida viaţa după anumite reguli. Şi alegerea viitoarei sale mirese trebuia să se desfăşoare astfel: pentru a-i onora titlul de conte, aleasa trebuia să fie o femeie virtuoasă, pentru a-l împlini sufleteşte, aceasta trebuia să fie demnă de încredere, loială.

Toate aceste reguli vor fi încălcate din momentul în care contele o întâlneşte pe Augusta Ballinger, o tânără de 24 de ani, căreia nu-i pasă de nici o regulă a societăţii acelor vremuri.

  Augusta Ballinger încerca să deschidă un sertar încuiat din biroul lordului Enfield pentru a scoate de acolo jurnalul compromiţător al prietenei sale din clubul Pompeia, Rosalind Morrissey. În încăpere intră contele Graystone, calm, lipsit de orice emoţie.Văzând că tânăra domnişoară nu se descurcă, acesta îi deschide sertarul şi i-l înmânează.Din acest moment, povestea lor de dragoste se împleteşte pagină cu pagină.

   După episodul din biroul lordului Enfield, Graystone decide că viitoarea lui soţie trebuie să fie Augusta.Ca acest lucru să se realizeze, Harry îi cere permisiunea lui Sir Thomas, unchiul Augustei, pentru a se căsători cu nepoata lui.Pentru ca planul să poată fi dus la bun sfârşit, iar Augusta să nu poată refuza cererea în căsătorie, Graystone publică în ziar anunţul logodnei sale cu Augusta.

  Convinsă că anunţul este o greşeală, Augusta merge în miezul nopţii la reşedinţa contelui pentru a-l convinge că ar fi o soţie nepotrivită.Spre suprinderea ei însă, pătrunderea prin efracţie nu face decât să consolideze hotărărea temutului conte de Graystone, care realizează că nimic nu-şi doreşte mai mult decât să o sărute şi să-i dea o lecţie de bună purtare.

Nunta lor fusese rapidă şi eficientă. Graystone păruse preocupat de altceva şi abia îi observase rochia albă de muselină pe care o alesese cu atâta grijă. Nici măcar n-o complimentase pentru voalul pe care –l cususe peste decolteul mult prea generos, astfel că primul ei efort de a-şi impresiona soţul cu hainele ei modeste trecuse neobservat.”

După fericitul eveniment, cei doi îşi petrec luna de miere la Dorset, loc unde Augusta o cunoaşte pe Meredith, fetiţa de 9 ani a contelui, rezultată din prima căsătorie.

  Totul decurge minunat, Augusta se împrieteneşte cu Meredith, dar din momentul în care Graystone îi cere Augustei poemul păstrat de la fratele ei, Richard, considerat un spion care a trădat Coroana, tensiunile dintre cei doi încep să apară.Augusta încearcă să menţină memoria fratelui ei nepătată, ascunzând poemul, împinsă fiind de teama de a nu fi considerată de soţul ei o trădătoare asemenea fratelui ei.

   Organizarea unui bal la reşedinţa familiei, aplanează conflictul dintre cei doi astfel că, revenind totul la normal, Graystone o anunţă pe Augusta că vor pleca împreună cu fetiţa la Londra, pentru ca el să poată desfăşura unele investigaţii privitoare la Richard, având ca scop liniştirea Augustei în ceea ce priveşte eticheta de „trădător” pusă fratelui ei.
Ajunşi la Londra, în toiul investigaţiilor, unul dintre aliaţii contelui, Sally, patroana clubului Pompeia, din care făcea parte şi Augusta, este ucisă. Acest incident îl determină de Graystone să le trimită pe Augusta şi pe Meredith înapoi la Dorset.

   „Te iubesc, Harry.” L-a auzul acestor cuvinte, Graystone îşi dă seama că împărtăşeşte aceleaşi sentimente ca şi Augusta, motiv pentru care încearcă să finalizeze cât mai curând investigaţiile pentru a se întoarce la Augusta.
În timp ce îl aşteptau pe Harry, Augusta şi Meredith sunt atacate la reşedința lor din Dorset.Fetiţa este răpită, fapt ce o determină pe Augusta să mobilizeze tot personalul pentru a o recupera pe fetiţă, deoarece îi promisese acest lucru soţului ei. După ceva timp, Augusta o găseşte pe Meredith în mâinile lui Lovejoy, cel care a ucis-o pe Sally, patroana clubului Pompeia şi pe Richard.Fetiţa scapă şi fuce spre casă, în timp ce Augusta rămâne cu Lovejoy.Nu după mult timp, apare şi Harry salvându-şi astfel soţia din mâinile celui care era numit „Păianjenul”.

   Toate aceste întâmplări nefericite, îl fac pe Harry să-şi declare iubirea şi preţuirea faţă de Augusta: „Am descoperit că fericirea mea este legată inexorabil de fericirea ta.”

Cinci luni mai târziu, fiul Augustei şi al lui Harry venea pe lume, primind numele Richard.

Harry: „Am fost binecuvântat cu o comoară mult mai de pret decât speram.”

Augusta: „Soţia ta te iubeşte cu siguranţă foarte, foarte mult.

Cititor Anca-Ioana Ripan

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Rendez-vous la miezul noptii, de Amanda Quick-Editura Litera

 

21 COMMENTS

  1. Daca nu ma inseala memoria”Rendez-vous” a fost prima mea intalnire cu Amanda Quick.Cartea o avea un batranel – vindea cateva carti in piata.Nu intelegeam de ce se buluceau oamenii la niste carti cu coperti rosii.Mult mai tarziu am descifrat misterul – erau cartile Amandei.Pe vremea respectiva,nu stiam cu ce se mananca Quick si historical-ul 😀 Bine ma m-am luminat ..intr-un tarziu 😀
    SUPERBA RECENZIE,REUSITA CARTE! NOTA 10 !!!

  2. Amanda Quick este dupa parerea mea cea mai buna sciitoare de romance historice,Colectia Cupluri merita citita integral, sunt 10 carti exceptionale. Prima carte pe ca am citit-o din colectie este Fascinatie si ramane preferata mea.

  3. O carte pe care o poti reciti cu placere. Si mie mi-a placut cartea si mersi, Anca, pt. ca ne-ai adus aminte de ea. Frumoasa recenzia facuta de tine.

  4. O,aceasta carte este intradevar una din primele mele historical -romance,o frumoasa poveste de dragoste,o recenzie de 10 puncte,iar carti tot 10puncte ii acord.Felicitari Anca!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.