Revertis de Laura Nureldin-Editura Herg Benet-recenzie

Revertis, de Laura Nureldin-Editura Herg Benet-recenzie

Editura: Herg Benet
Anul: 2018
Număr pagini: 271
  Pot să spun ce mă deranjează la cărţile Laurei? Sunt super delicioase, râzi cu lacrimi la ele, dar se termină prea repede! Probabil orice lucru bun are un sfârșit rapid! Da, sunt egoistă, aș vrea să țin o carte de 400 de pagini de umor pur la nesfârşit!!! Cine dacă nu personajele Laurei au un soț de 2500 de ani? Sau un iubit de 300 de ani ca și în cartea de față?! Sunt singurele cărți la care râd cu lacrimi!!

,,Lauren B.Callis și-a petrecut toată viața fugind de propriul trecut. Asta a făcut în ultimele secole. Este o femeie frumoasă, un organizator de evenimente extrem de căutat în New York și vampir. Speră că Nemesis-ul ei să nu o găsească niciodată. Dar, când ești nemuritor, „niciodată” înseamnă foarte mult timp.
-Mă cunoști prea bine, Jérôme. Poate că ar trebui să te surprind cumva. Se spune că, după primii trei sute de ani de relație, se cam instalează rutina.
-Precis ai citit asta în Cosmo. Numai minciuni.”

  Ce era să fac cu așa o descriere? Evident, trebuia devorată urgent. Bine, cartea, nu vreo pungă de sânge, Doamne ferește!
  Când crezi că nu mai te surprinde nimic în cărțile Laurei, de această dată, subiectul, deși uzual-vampirii, emanciparea acestor creaturi, te va uimi!
  Știm că: sunt creaturi ale nopții, ies doar pe întuneric, sug sângele oamenilor, iar soarele le este fatal.(aici îmi vine în minte piesa-Până vara viitoare-Jo feat Randi, preferata mea).
  În cartea de față vampirii cei nemuritori s-au modernizat. Cu ajutorul sângelui vrăjitoresc unii pot umbla și ziua, iar cu o bucățică din Piatra lunii pot umbla toți la lumina zilei. Sunt şarmanţi, letali, rapizi, frumoși și bogați, iar hrana poate veni și la pachet-o pungă de sânge la microunde și gata!
  Cea mai tare chestie a vampirilor este că sunt super puternici, super rapizi și nemuritori, dar au dobândit o calitate superioară -Silirea-inducerea în mintea omenească (eu o numesc psihoză) a ceea ce vrei tu să creadă persoana respectivă. Astfel că poți să faci să uite că te-a văzut, să îl faci docil să vină la tine sau să execute tot ceea ce îi ceri!
  Să vedem personajele noastre cum sunt! -Beatrice, o biată muritoare, când va vedea cum iubitul ei Victor va suge sângele celei mai bune prietene, va alege să moară decât să iubească un vampir ucigaș însetat de sânge! Ce ironie pentru ea!

„Se aruncă din vârful stâncii, bucuroasă să se abandoneze morții, mai degrabă decât să trăiască și să iubească o creatură despre care știa de-acum că nu-și poate ține în frâu adevărata natură.
Când își reveni, durerea dispăruse. Oare era moartă? Temându-se să deschidă ochii, își cercetă corpul cu palmele, plimbându-le apăsat pe lungimea lui;…Se trezi brusc din acea plutire dulce.
-Victor!
-Nu, draga mea. Nu sunt Victor. Numele meu este Jérôme de Villiers.
-Dar…dar și tu ești…
-…Vampir, da.
-Ce vrei de la mine? Să mă omorî?
-E ciudat că te îngrozește această posibilitate, având în vedere că acum câteva ore păreai hotărâtă să-ți pui capăt zilelor, nu crezi?
În mod bizar, nu avea nicio vânătaie, nicio rană, nimic care să-i amintească de săritură.
-Cum de se poate una ca asta?
-Păi, aproape că mi-ai căzut în poală. M-ai ratat cu puțin. Și ai fi fost o cină tare gustoasă, doar că nu e deloc amuzant să goleșți de sânge un om aproape mort, știi? Așa că ți-am dat sângele meu ca să te vindec. Însă, erai atât de grav rănită, încât ai murit, chiar și-așa.”

  Astfel, fata noastră va fi nevoită să se hrănească cu sânge de om sau va muri. Pentru a deveni vampir ai nevoie de sânge de vampir, apoi de om, simplu, nu?
  Deși va încerca să reziste să nu bea sânge, foamea este mai mare și va învinge. Din acel moment, totul s-a schimbat în jurul lui Beatrice: lumânările ardeau ca un soare, auzea pașii mici ai șoarecelui, chiar și bâzâitul gângăniilor din depărtare, simțurile și emoțiile îi sunt amplificate. Poate vedea, auzi, simți lucruri la care oameni doar visează.
  Fugind și simțind pe propria piele că soarele îi este dușman, Beatrice se va ascunde. Cea căruia îi va fi veșnic recunoscătoare în haosul din noua sa viață, va fi o vrăjitoare pe nume-Alice. Aceasta o va învăța tot ce ține de viața unui vampir. Beatrice este recunoscătoare, mai ales că multe întrebări își fac loc în capul ei, iar răspunsurile nu le cunoaște? Ce se întâmplă cu mâncarea? Poate totuși să mănânce și hrană omenească, deși știe că inima ei nu mai bate, iar organele s-au pietrificat.

,,-Ascultă-mă bine: din corpul tău uman nu lipsește nimic. Moartea ca om, urmată de trezirea ca vampir a schimbat, însă, felul în care trupul funcționează.Totul se întâmplă mai rapid, totul este amplificat; acum, poți să te miști cu iuțeala supraomenească, poți auzi cum un gândac își freacă piciorușele și vezi perfect prin cel mai gros întuneric. Aproape că poți simți gustul culorilor din mâncare, iar mirosul îți e mai ascuțit decât al unui copoi.Tot dormi, dar o ațipeală scurtă îți e de-ajuns. Pentru tine, toate se întâmplă într-o clipită. E la fel și înăuntru tău. În afară de sânge, tot ce bei sau mănânci se topește rapid. Îți reînnoiești puterile pe loc, dar e o ardere rapidă, ca o hârtie aruncată pe un rug aprins, care se transformă în cenușă.”

  După multă fugă prin lume și prin veacuri de Victor, cel de care se teme și acum, o întâlnim pe Beatrice, alias Lauren B. Callis în prezent. O femeie de succes, o organizatoare renumită, cu un iubit de trei sute de ani! De-a lungul veacurilor, Lauren va trece prin mai multe transformări de personalitate, necesare în lumea oamenilor. Cel căruia îi datorează viața de vampir, și pe care l-a urât nespus este acum alături de ea necondiționat. Frânturile din trecut se intersectează cu prezentul, astfel că vom afla despre multe peripeții ale celor doi vampiri îndrăgostiți!
  Ce s-a întâmplat cu Victor, vampirul-iubit din viața de om a lui Lauren fostă Beatrice?
  Se pare că este un vampir invincibil. Când în antichitate se lupta cu Gladiatorii în arenele romane, rănit grav va fi vizitat de către Aleppa, cea mai puternică vrăjitoare și vampir, creatoarea tuturor vampirilor. Deși vampirii nu pot procrea, Aleppa se pare că este unicul vampir care a născut doi gemeni. Unul va fi luat de către Cel Întunecat, ca tribut oferit de tatăl copiilor, iar Victor va fi dat oamenilor să îl crească. Când Aleppa îl va transforma pe Victor, acesta va deveni Invictus-Gladiatorul Fără Inimă. El va devora oameni pentru a se hrăni, indiferent câte cadavre lasă în urma sa. Întâlnirea cu Beatrice/Lauren, îl va mai liniști puțin.
   Moartea aleasă de iubita lui, în locul lui, îl va face să devină crud și nemilos. Speranța că fata a fost zărită îl va urma peste veacuri, iar dragostea lui va face să o caute neîncetat. Apariția lui Jérôme ca iubit a frumoasei lui Beatrice îl va enerva și mai tare. Amintirile sale alternează cu prezentul, iar când Aleppa îl va face să vină la ea și îi va dezvălui cine este și ce planuri are, i se va alătura. Aceasta are de gând să formeze o elită de magnaţi vampiri, alături de care să conducă lumea, iar oamenii simpli vor fi crescuți doar pentru hrana vampirilor.
  Lauren va accepta un contract cu buget nelimitat! Dar când milionara excentrică se dovedește a fi vampir și îi cere pentru petrecerea fastuoasă de retragere foarte multă hrană lichidă, adică pungi cu sânge, ceva nu este ce pare a fi! Premoniția lui Lauren că ceva stă să se întâmple o va face să strângă rândurile puținilor prieteni pe care îi are; Iubitul ei, secretara, care se dovedește a fi o vrăjitoare, singurul vampir transformat de Lauren, (aceasta consumă sânge animal, singurele excepții făcând: Inițierea sa și un om găsit aproape mort pe șosea) și soția vampirului, care era la rândul ei dintr-un neam vechi de vrăjitoare, Jasmine, o curtezană vampir și vrăjitoarea Alice, cea fără de care Lauren nu ar fi supraviețuit.
Ce se întâmplă când Aleppa îi va porunci lui Victor să își ucidă dragostea lui dintâi, pe Lauren?
Cine este Alice și ce rol joacă în acest mare final?
Va reuși Aleppa în monstruosul său plan?
Ce se va întâmpla cu cei trei sute de invitații?
Lauren va contracara sau va pieri? Pe cine va alege Lauren alături de ea pentru o veșnicie?
  Mi s-a părut interesantă imaginea de pe coperta cărți! Surpriza a venit când mi-am dat seama ce reprezintă în carte acest șarpe care își muscă coada și ce rol important joacă la final!
  De data aceasta autoarea s-a întrecut pe sine! Balanța dintre Cel Întunecat și Lumină este una interesantă! O descriere foarte amănunțită a vampirilor, obiceiurile, temerile, iubirile lor, chiar dacă au o inimă împietrită! Toate acestea și multe altele fac din Laura o autoare foarte dragă mie! Aștept cu nerăbdare următoarea sa carte, sunt foarte curioasă cu ce ne va surprinde și de data aceasta, pentru că este clar, autoarea surprinde întotdeauna!
    Pst-Laura, nu ești vampir? Sau vrăjitoare, ceva? Scuze, nu m-am putut abține!!!
    O carte de nota 10!
Cartea Revertis de Laura Nureldin poate fi comandată de pe site-ul Herg Benet

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii Cărţi Herg Benet

11 COMMENTS

  1. Deci d-asta port eu piatra lunii, nu stiam de ce :)) Pare interesanta, mai ales pentru iubitorii de fantasy.

  2. Felicitări pentru recenzie, Nicol 🙂

    Am tot auzit de această autoare, însă nu i-am citit încă scrierile!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.