Rivalii – Delia Mitroi – Editura Coresi Publishing House - recenzie

Rivalii, de Delia Mitroi – Editura Coresi Publishing House – recenzie

Rivalii

Autor: Delia Mitroi 

Editura: Coresi Publishing House

An apariție: 2022

Nr. de pagini: 244

Gen: thriller romance

  Mi-a plăcut foarte mult romanul ,,Rivali în fotbal și în dragoste”, așa că am așteptat cu nerăbdare să apară continuarea, dornică să aflu adevărul din spatele vorbelor spuse de Sandra la finalul cărții precedente, să descopăr prin ce scandaluri vor mai trece personajele și, nu în ultimul rând, să asist și la alte confruntări între cei doi adversari atât în dragoste, cât și pe terenul de fotbal, Sebastian Iorgoviceanu și Răzvan Stavre.

  Însă, atunci când “Rivalii” a ajuns în posesia mea, m-am trezit că îmi era puțin teamă să deschid cartea, gândindu-mă că sunt șanse mari ca rivalitatea și ura dintre protagoniști să conducă la un deznodământ nefast. Sinceră să fiu, nu știam la ce să mă aștept – și aici nu mă refer doar la parșivitatea personajelor sau la comportamentul lor imprevizibil, ci și la intriga cărții. Dar, spre marea mea încântare, a reușit să mă surprindă plăcut din toate punctele de vedere.

  Cu irezistibila combinație de romantism, intriga și suspans, Delia Mitroi mi-a oferit o lectură intensă si captivantă. Evoluția autoarei se vede de la primele pagini citite, iar povestea m-a atras în mrejele sale de la început. Trăirile emoționale ale personajelor, natura mizelor puse în joc, întorsăturile de situație, acțiunea alertă, intriga încâlcită, răzbunările, infidelitățile, în special, accentul pus pe latura romantică (romanul prezintă mai multe relatii de dragoste) – toate acestea m-au făcut să trec printr-un adevărat carusel al stărilor emoționale.

  În mod special, am apreciat faptul că Delia Mitroi a conturat niște personaje desprinse parcă din realitate, fiecare având atât părți bune, cât și rele. Lucru care m-a făcut să conștientizez că avem cu toții defecte, însă tocmai datorită lor suntem frumoși și unici. Iar dacă ne-am găsit partenerul ideal în dragoste, înseamnă că ne-am găsit persoana care ne acceptă așa cum suntem, dar ne și oferă șansa să devenim mai buni.

,,Rivalii” continuă peripețiile personajelor din „Rivali în fotbal și în dragoste”. Deși acțiunea cărții este strâns legată de primul volum, cele două romane pot fi citite independent fără nicio dificultate.

  Dacă în prima parte a mini-seriei am aflat amănunte din trecutul plin de piedici a celor doi super-jucători, Sebastian Iorgoviceanu și Răzvan Stavre, ce anume le-a alimentat dorința de a ajunge cei mai buni în cariera profesională, dar și relațiile lor de dragoste, presărate cu scandaluri, gelozii și infidelități, în partea a doua am constatat că rivalitatea dintre ei nu are limite și că amândoi sunt la fel de cruzi când vine vorba de răzbunare.

    Răzvan Stavre, căpitanul echipei naționale de fotbal a României și al echipei AS Bucureşti, a răzbunat moartea Iuliei – femeia pe care încă o mai iubea cu toată inima lui, chiar și dincolo de moarte – și i-a plătit duşmanului său cu aceeași monedă. A transformat cu mâinile lui visul frumos al rivalului său în cel mai sumbru coşmar. A făcut-o premeditat, cu riscul că acțiunile lui să scape de sub control. S-a încurcat cu Sandra, soția lui Sebastian, apoi l-a snopit pe acesta în bătaie, lăsându-l într-o stare în care i-a fost imposibil să traverseze strada, ajungând să fie accidentat aproape mortal.

  ,,Ceea ce-l nimicește în fiecare clipă și-i face sângele să clocotească în vene, e furia la gândul că el nu a profitat atâta timp de dragostea ei numai din cauza lui Sebastian.”

  După două săptămâni de stat la terapie intensivă, Sebastian Iorgoviceanu, starul echipei Lyons Bucureşti și Balonul de Aur al fotbalului mondial, și-a revenit din comă. Nu a rămas cu sechele după accident, așa că doctorii l-au anunțat că se poate întoarce pe teren în scurt timp.

  Însă el e foarte hotărât ca, înainte de revenirea lui furtunoasă pe gazon, să intenteze acțiunea de divorț. În ochii lui, Sandra e la fel de vinovată de acel adulter abominabil precum Răzvan, rivalul său istoric.

 

,,- Mamă, nu te mai consuma atât! Vezi de ce nu ți-am spus adevărul? Ştiam că o să suferi. Şi nu meriți… Am suferit eu îndeajuns. Punct şi de la capăt. Ce a fost, a fost. Dar Stavre o să plătească. Îi voi lua tot ce mai are, îl voi pândi din umbră, îl voi hăitui ca pe un criminal. De fapt, asta şi este. Un criminal cu sânge rece care a încercat să-mi ia viața.

   – Sebastian, mamă, te rog să închei cu rivalitatea asta fără capăt! Se va termina rău!

  – Ba nu! Se va termina aşa cum îmi doresc eu să se termine!

  – Şi copilul Sandrei? E al tău sau al nemernicului?

  – Nu știu și nici nu mă interesează. Oricum, pregătesc divorțul.”

  Abandonată de soțul căruia i-a fost infidelă, și pe deasupra însărcinată în două luni, Sandra nu mai deține nicio sursă consistentă de venit. Totuși, datorită patronului clubului Lyons Bucureşti, reușește să preia postul de director executiv, devenind astfel șefa lui Sebastian. Oare fostul ei soț îi va reproșa alegerea? Dacă își caută o altă echipă, speriat de posibilitatea să o revadă pe ea aproape zilnic?

 

,,O căsnicie ratată la 26 de ani, un copil a cărui paternitate este un pic incertă, un statut social contestat şi o moralitate pusă la îndoială de o lume întreagă. Cine îi mai este alături? Pe cine se mai poate baza? O greşeală distruge o viață de trudă și de bunăvoință în fracțiune de secundă. Dar ea a persistat în greşeală. I s-a oferit şansa să se oprească și să reintre pe făgaşul normal. Chiar și aşa, a continuat să-l trădeze pe Sebastian şi să ticluiască planuri de revanșă la adresa lui împreună cu infamul ei ibovnic. Acum de ce o mai doare sufletul? Merită toată ura lui…”

  În străfundurile inimii ei pasionale, Sandra știe că încă îl iubeşte pe Sebastian și că, ,,în ciuda tuturor certurilor, a trădărilor de ambele părți ce au bulversat legătura lor pătimaşă, simte că și el o mai iubeşte şi că mariajul lor ar putea fi salvat ca o victorie chinuită, în prelungirile unei încrâncenate partide de fotbal”. Crede că mai există o șansă de împăcare cu bărbatul pe care încă îl iubește cu disperare. Însă Sebastian este mai hotărât ca niciodată să obțină divorțul de la ea, chiar de ar fi să o atace cu toate armele.

  Lucrurile încep să se complice din momentul în care Sebastian ajunge să o cunoască din întâmplare pe Crina Iordan, o femeie care seamănă foarte bine cu Iulia, iubita moartă a rivalului său, Răzvan. Bărbatul vrea ,,doar să o seducă pentru a începe o idilă cu ea. O relație de scurtă durată care să-l distrugă pe Răzvan. O aventură care să-i stârnească gelozia ingratei lui soții şi să o facă să-şi dea seama ce a pierdut”. Își pune în plan răzbunarea, convins fiind că Răzvan o să-şi piardă mințile de tot atunci când o va cunoaște pe Crina și va afla că ea este amanta lui.

,,Şi Sandra? De abia așteaptă să-i vadă fața de mironosiță plânsă toată de ciudă că el şi-a găsit pe altcineva. Va fi lovitura de grație pe care el i-o va da celei care nu s-a mulțumit să-l umilească numai în căsnicie, ci s-a aventurat să-i distrugă liniştea și la clubul de fotbal pentru care evolua. Şah mat! Cei doi amanți cruzi și fără Dumnezeu vor plăti cu vârf și îndesat pentru ce i-au făcut!

  Va reuși Sebastian să o seducă pe Crina? Cum va reacționa Sandra atunci când îl va vedea pe Sebastian în compania Crinei? Dar Răzvan? Își va salva Sandra căsnicia? Vor îngropa securea războiului cei doi rivali? Cine este femeia care a făcut o obsesie pentru Sebastian? Citiți cartea și veți primi toate răspunsurile!

   ,,Rivalii” este genul de carte care te face să treci printr-un adevărat carusel al stărilor emoționale. Intriga, răsturnările de situație, atmosfera încărcată de suspans, relațiile complicate dintre personaje, dar și partide de fotbal încrâncenate, te țin într-o permanentă stare de tensiune.

Carte disponibilă Librăria Coresi

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: , cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Rivalii – Delia Mitroi – Editura Coresi Publishing House – recenzie

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.