O poveste care va urma de Sylvain Neuvel - Editura Rao - recenzie

O poveste care va urma, de Sylvain Neuvel – Editura Rao – recenzie

O poveste care va urma

Autor: Sylvain Neuvel 

A History Of What Comes Next

SERIA Către Stele – Volumul 1

O istorie alternativă, inedită și fascinantă, a cursei spațiale

Editura Rao Distribuție,2021

Traducere din limba engleză și note Edith Negulici

Pagini – 345

Despre autor

  SYLVAIN NEUVEL a predat lingvistică în India și a lucrat ca inginer de software în Montreal . Este de asemenea traducător autorizat, deși și-ar fi dorit să fie astronaut. Pe lângă acestea este și scriitor, publicând anterior romanele: Sleeping Giants, Waking Gods, Only Human și The Test.

  Ultima mea experiență cu un roman din genul SF nu a fost tocmai plăcută. Așa că mi-a fost greu să mă apuc de lectură și am tot amânat-o. Când i-a venit rândul am fost surprinsă plăcut. ,,O poveste care va urma” nu este un SF comercial, e un thriller istoric captivant. Scris cu o inteligență remarcabilă, bine documentat, imprevizibil, violent, excepțional.

  Mia este cea de-a 99-a generație din clanul Kibsu. Educate și antrenate să ajute la cercetarea posibilităților de a ajunge către stele. Construirea unei rachete în anul 1945 era un vis, puținii oameni de știință erau ocupați ca după război. Mia este nevoită să-l recupereze din Germania, de la naziști, pe savantul Wernher von Braun. Complicat, deoarece pe urmele Miei este un criminal numit Urmăritorul. Toate generațiile Kibsu au fost nevoite să ucidă ca să supraviețuiască, dar teama lor era să nu fie prinse de Urmăritor- Radi Kibsi. „ Fugi de Urmăritor. Continuă să fugi. Nu privi în urma ta.” Misiunea lor era prea importantă ca să facă greșeli. Fizic toate arătau la fel, de aceea nu puteau fi pentru prea mult timp trei. Bunicile întotdeauna renunțau la viață. Și urmașele lor întotdeauna erau fete.

„ Regula #6: Niciodată nu putem fi trei prea multă vreme.”

  Povestea femeilor Kibsu ne  este relatată în prezent, dar cu amintiri din trecut, din anul 890 înainte de Hristos unde Varkida era a șaptea din neamul ei.

  Pregătirea călătoriei oamenilor către stele era singurul lor scop, trebuiau să supraviețuiască și să găsească cu orice preț calea. Cursa spațială este la început și reușita ei este datorată cercetării femeilor Kibsu și a tuturor intrigilor, conspirațiilor, manipulărilor făcute de ele pentru a aduna la un loc oamenii capabili să ducă această misiune la final. Mia face acest lucru din umbră, dar în sufletul ei și-ar dori o viață normală. Să nu fie nevoită să fugă și să se ascundă. Moștenirea acestui talent nu a fost alegerea ei, nici a celor dinaintea ei. Ea reușește să mențină un echilibru între misiune și viața personală până într-o zi. Sunt curioasă ce ne aduce nou volumul 2.

  ,,O poveste care va urma” este genul acela de carte pe care nu vrei să o lași din mână. Nu credeam că voi fi atât de captivată de un roman SF și recunosc că e o îmbinare a genurilor SF, THRILLER și ISTORIC genială. Aș nota și genul realistic, pentru că acțiunea se petrece pe pământ și este păstrată umanitatea personajelor. Romanul este alert, plin de informații, mister, crime violente și e scris atât de inteligent încât ești surprins până la ultima pagină cu noutăți.

Excelent roman. Recomand cu sinceritate!

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: cartepedia şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

6 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.