Salată cu năut și telemea – Borș de perișoare – Lasagna cu spanac – Prăjitură cu crema de vanilie și banane – fără zahăr
Salată cu năut și telemea – Borș de perișoare – Lasagna cu spanac – Prăjitură cu crema de vanilie și banane – fără zahăr
1. Aperitiv: Salată cu năut și telemea (Robert)
- 1 conservă cu năut 1 castravete 1 ardei kapia 1 ceapă roşie 50 g telemea de vacă 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin sare, piper
- mai întâi, se pregătesc toate ingredientele.
- năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol.
- ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
- ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.
- castravetele se taie în bucăţi mici.
- peste năut, se adaugă ceapa, ardeiul, castravetele şi brânza telemea fărâmiţată sau tăiată, după preferinţe.
- se pune uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper.
- se amestecă cu o lingură şi se serveşte.
2. Borș de perișoare (Iliuţa)
- în 3 litri de apă se pun la fiert 2 morcovi, o țelină mică și 1-2 ardei, toate tocate mărunt. -adăugăm sare, piper, boia de ardei dulce și busuioc după gust.
- din 800 g de carne de vită tocată, 2 ouă, sare, 100 g orez și pătrunjel tocat obținem o compoziție pe care o formăm biluțe și o adăugăm în supă.
- timpul de fierbere pentru carnea de vită este de 60 minute la foc mic.
- separat fierbem 300 ml borș pe care îl adăugăm peste celelalte ingrediente.
- la final se decorează cu pătrunjel sau leuștean tocat.
3.Lasagna cu spanac (Iliuţa)
- se fierb 500 g foi pentru lasagna.
- o ceapă medie și 4 căței de usturoi de sotează în puțin unt aromatizat.
- 3 roșii tăiate cubulețe de adaugă peste ceapă și se lasă pentru 2-3 minute la foc mic până se omogenizează compoziția.
- adăugăm 300 g bulion, 100 ml vin alb, busuioc și puțină sare.
- se lasă la foc mic pentru 10 minute.
- 500 g spanac se opărește pentru 2-3 minute.
- se lasă la răcit și se adaugă 250 g brânză ricotta.
- răzuim 200 g cașcaval.
- punem într-o tavă termorezistentă un rând de foi lasagna, deasupra spanacul cu brânză și ulterior sosul de roșii.
- punem următorul strat de foi peste care adăugăm doar cașcavalul.
- repetăm astfel până toate ingredientele sunt încorporate.
- la final punem cașcaval și lăsăm preparatul pentru 40-45 minute la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade.
4. Prăjitură cu crema de vanilie și banane – fără zahăr (Iliuţa)
- 500 g biscuiți dietetici zdrobiți se amestecă cu 150 ml unt topit.
- întindem într-o tavă pentru prăjituri amestecul obținut.
- punem deasupra felii de banane .
- crema de vanilie o facem din 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g amidon de porumb și 50 g unt . -când s-a răcit la temperatura camerei, adăugăm miere după gust și mixăm din nou pentru a obține un aspect cremos.
- punem crema peste feliile de banană.
- pentru glazură folosim ciocolată de menaj 200 g încălzită în care adăugăm 250 ml frișcă lichidă.
- prăjitura se lasă la frigider pentru 2 ore înainte de a o servi.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumim Iliuta si Robert pentru retete!