Salată cu năut și telemea – Borș de perișoare – Lasagna cu...

Salată cu năut și telemea – Borș de perișoare – Lasagna cu spanac – Prăjitură cu crema de vanilie și banane – fără zahăr

by -
1
Salată cu năut și telemea - Borș de perișoare - Lasagna cu spanac

Salată cu năut și telemea – Borș de perișoare – Lasagna cu spanac – Prăjitură cu crema de vanilie și banane – fără zahăr

1. Aperitiv: Salată cu năut și telemea (Robert)

  • 1 conservă cu năut 1 castravete 1 ardei kapia 1 ceapă roşie 50 g telemea de vacă 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin sare, piper
  • mai întâi, se pregătesc toate ingredientele.
  • năutul se scurge de zeamă şi se pune într-un bol.
  • ceapa se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe.
  • ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.
  • castravetele se taie în bucăţi mici.
  • peste năut, se adaugă ceapa, ardeiul, castravetele şi brânza telemea fărâmiţată sau tăiată, după preferinţe.
  • se pune uleiul de măsline şi se condimentează cu sare şi piper.
  • se amestecă cu o lingură şi se serveşte.

2. Borș de perișoare (Iliuţa)

  • în 3 litri de apă se pun la fiert 2 morcovi, o țelină mică și 1-2 ardei, toate tocate mărunt. -adăugăm sare, piper, boia de ardei dulce și busuioc după gust.
  • din 800 g de carne de vită tocată, 2 ouă, sare, 100 g orez și pătrunjel tocat obținem o compoziție pe care o formăm biluțe și o adăugăm în supă.
  • timpul de fierbere pentru carnea de vită este de 60 minute la foc mic.
  • separat fierbem 300 ml borș pe care îl adăugăm peste celelalte ingrediente.
  • la final se decorează cu pătrunjel sau leuștean tocat.

3.Lasagna cu spanac (Iliuţa)

  • se fierb 500 g foi pentru lasagna.
  • o ceapă medie și 4 căței de usturoi de sotează în puțin unt aromatizat.
  • 3 roșii tăiate cubulețe de adaugă peste ceapă și se lasă pentru 2-3 minute la foc mic până se omogenizează compoziția.
  • adăugăm 300 g bulion, 100 ml vin alb, busuioc și puțină sare.
  • se lasă la foc mic pentru 10 minute.
  • 500 g spanac se opărește pentru 2-3 minute.
  • se lasă la răcit și se adaugă 250 g brânză ricotta.
  • răzuim 200 g cașcaval.
  • punem într-o tavă termorezistentă  un rând de foi lasagna, deasupra spanacul cu brânză și ulterior sosul de roșii.
  • punem următorul strat de foi peste care adăugăm doar cașcavalul.
  • repetăm astfel până toate ingredientele sunt încorporate.
  • la final punem cașcaval și lăsăm preparatul pentru  40-45 minute la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade.

4. Prăjitură cu crema de vanilie și banane – fără zahăr (Iliuţa)

  • 500 g biscuiți dietetici zdrobiți se amestecă cu 150 ml unt topit.
  • întindem într-o tavă pentru prăjituri amestecul obținut.
  • punem deasupra felii de banane .
  • crema de vanilie o facem din 6 ouă, 500 ml lapte, 100 g amidon de porumb și 50 g unt . -când s-a răcit la temperatura camerei, adăugăm miere după gust și mixăm din nou pentru a obține un aspect cremos.
  • punem crema peste feliile de banană.
  • pentru glazură folosim ciocolată de menaj 200 g încălzită în care adăugăm 250 ml frișcă lichidă.
  • prăjitura se lasă la frigider pentru 2 ore înainte de a o servi.

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.