Salată de dovlecel – Ciorbă de gulii – Pește cu mămăligă – Prăjitură cu mere – Meniu
Pește cu mămăligă foarte gustos.
1. Aperitiv: salată de dovlecel
-2 dovlecei (sau 1 mare) se curată, se taie bucăți mai mari și se fierb în apă cu sare
-se scurge bine și se mixează ca o pastă cu puțină sare și piper și 1 cartof fiert
-se amestecă pasta cu maioneză (cu cartof), se mai adaugă dacă e nevoie sare, piper și un pic de lămâie și se pune la rece
-se servește cu pâine proaspătă sau prăjită
2. Ciorbă de gulii
-2 gulii se curată și se taie bucăți pătrate sau lungi (ca niște bețișoare)
-1 morcov +1 păstârnac +1 pătrunjel = se dau pe răzătoarea fină
-o ceapă mică se taie mărunt se călește puțin în ulei, se adaugă celelalte legume răzuite și se mai călește puțin
-adăugăm guliile și apa, potrivim de sare și piper și punem la fiert
-când ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Pește cu mămăligă (Vio)
-feliile de pește le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm să stea puțin până pregătim castronul cu făină albă+boia (opțional)
-pregătim mămăliga și mujdeiul de usturoi
-dăm bucățile de pește prin amestecul de făină și le prăjim în tigaia cu puțin ulei
-servim peștele cu mămăligă și mujdei de usturoi
4. Prăjitură cu mere (Maria)
-4oo gr făină se freacă bine cu 150 gr untură
-adăugăm 150 zahăr +coajă rasă de lămâie +puțină sare +1/2 linguriță bicarbonat stins
-frământăm cu smântână să fie un aluat potrivit să putem întinde 2 foi
-dăm pe răzătoare 2 kg de mere (eu dau pe răzătoarea mai mare) punem puțin zahăr și scorțișoară după gust, și le stoarcem puțin
-în tava unsă și tapetată punem prima foaie, presăram puțin gris +merele +a doua foaie
-deasupra ungem cu ou și punem la copt
-se taie rece
Poftă Bună!
Așteptam meniul acesta! Salata de dovlecei mi se pare minunată!
Mulțumim pentru idei!
Cred ca incerc pestele!
Multumim pt meniu. Arata apetisant.