Ouă umplute – Tocăniță de pipote și inimi – Prăjitură cu nucă (Zebră) – Meniu
Ouă umplute – Tocăniță de pipote și inimi – Prăjitură cu nucă (Zebră) – Meniu
1. Aperitiv: ouă umplute
-fierbem 4-5 ouă tari, le curățăm, le tăiem în 2 pe lungime, scoatem gălbenușul într-un castron și punem albușurile pe un platou
-zdrobim gălbenușurile, adăugăm 1 cutie cu pateu de ficat,1-2 lingurițe de muștar, sare, piper,1-2 linguri de smântână (dacă e nevoie) și mixăm bine compoziția
-umplem jumătățile de ouă
– preparam sosul din 6-7 linguri de maioneză (cu cartof) amestecată cu 400 gr smântână, puțină sare și piper
-turnam sosul peste ouă și dăm la rece
2. Ciorbă de curcan
-carnea în lucru de curcan o tăiem bucățele mici
-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim cu puțin ulei, adăugăm bucățelele de carne și mai călim puțin apoi adăugăm apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper multicolor, vegeta, curry, chimen praf și lăsăm să fiarbă
-când e gata dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
3.Tocăniță de pipote și inimi (Vero)
-500 gr pipote și inimioare
4 cepe
2 foi dafin
2 linguri pastă de tomate
Făină și lapte
Se taie bucățele cele 4 cepe, se adaugă pipotele și inimioarele, 2 foi de dafin, o cană sau 2 de apă, se fierb, se condimentează cu sare și piper. Când sunt fierte se adaugă 2 linguri pastă de tomate și într-un bol 2 linguri făină dizolvată cu lapte. Se amestecă până se omogenizează
4. Prăjitură cu nucă (Zebră)
–foile:1/2 kg făină +150 gr untură (unt, margarină) +10 gr drojdie (un cub mic) muiată cu puțin lapte călduț +3 gălbenușuri de ou +3 linguri de zahăr +1 vârf de cuțit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie +coajă rasă de la o lămâie = le frământam cu puțină apă
-împărțim aluatul în 4 părți egale și lăsăm să stea puțin până facem “crema”
-“crema”: amestecăm 300 gr nucă măcinată +300 gr zahăr +2-3 plicuri de zahăr vanilinat
-un gem aromat preferabil de caise
-foile le întindem și le punem crude
-montăm prăjitura în tavă unsă și tapetată astfel: foaie +gem +”crema” +foaie +gem +”crema” +foaie +gem +”crema” +foaie
-punem prăjitura la copt
-o tăiem rece în tavă și presăram cu zahăr praf
Poftă Bună!
Un meniu super! Chiar eram in pana de idei! Tocanita mi se pare o idee foarte faina! Merge si o mamaliga la ea! Ouale umplute – tot o reteta super. Mai fac si eu, dar voi aduceti mereu cate un element de noutate!
Multumesc din suflet pentru idei!
Multumim Arci
Delicios meniu ! Mulțumesc pentru rețete !
Mm.yamyy.mi sa facut pofta de toate.le fac curând.La tocăniță eu pun si usturoi piata.e un deliciu.Multumim Arci,multumim Vero!
Nu refuz o bucată de prăjitură 🙂