Ouă umplute – Tocăniță de pipote și inimi – Prăjitură cu nucă...

Ouă umplute – Tocăniță de pipote și inimi – Prăjitură cu nucă (Zebră) – Meniu

by -
5
Ouă umplute - Tocăniță de pipote și inimi

Ouă umplute – Tocăniță de pipote și inimi – Prăjitură cu nucă (Zebră) – Meniu

1. Aperitiv: ouă umplute

-fierbem 4-5 ouă tari, le curățăm, le tăiem în 2 pe lungime, scoatem gălbenușul într-un castron și punem albușurile pe un platou

-zdrobim gălbenușurile, adăugăm 1 cutie cu pateu de ficat,1-2 lingurițe de muștar, sare, piper,1-2 linguri de smântână (dacă e nevoie) și mixăm bine compoziția

-umplem jumătățile de ouă

– preparam sosul din 6-7 linguri de maioneză (cu cartof) amestecată cu 400 gr smântână, puțină sare și piper

-turnam sosul peste ouă și dăm la rece

2. Ciorbă de curcan

-carnea în lucru de curcan o tăiem bucățele mici

-2 morcovi,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, le călim cu puțin ulei, adăugăm bucățelele de carne și mai călim puțin apoi adăugăm apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper multicolor, vegeta, curry, chimen praf și lăsăm să fiarbă

-când e gata dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3.Tocăniță de pipote și inimi (Vero)

-500 gr pipote  și inimioare

4 cepe

2 foi dafin

2 linguri pastă de tomate

Făină și lapte

Se taie bucățele cele 4 cepe, se adaugă  pipotele și inimioarele, 2 foi de dafin, o cană sau 2 de apă, se fierb, se condimentează cu sare și piper. Când sunt fierte se adaugă 2 linguri pastă de tomate și într-un bol 2 linguri făină dizolvată cu lapte. Se amestecă până se omogenizează

4. Prăjitură cu nucă (Zebră)

foile:1/2 kg făină +150 gr untură (unt, margarină) +10 gr drojdie (un cub mic) muiată cu puțin lapte călduț +3 gălbenușuri de ou +3 linguri de zahăr +1 vârf de cuțit de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie +coajă rasă de la o lămâie = le frământam cu puțină apă

-împărțim aluatul în 4 părți egale și lăsăm să stea puțin până facem “crema”

-“crema”: amestecăm 300 gr nucă măcinată +300 gr zahăr +2-3 plicuri de zahăr vanilinat

-un gem aromat preferabil de caise

-foile le întindem și le punem crude

-montăm prăjitura în tavă unsă și tapetată astfel: foaie +gem +”crema” +foaie +gem +”crema” +foaie +gem +”crema” +foaie

-punem prăjitura la copt

-o tăiem rece în tavă și presăram cu zahăr praf

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

  1. Un meniu super! Chiar eram in pana de idei! Tocanita mi se pare o idee foarte faina! Merge si o mamaliga la ea! Ouale umplute – tot o reteta super. Mai fac si eu, dar voi aduceti mereu cate un element de noutate!
    Multumesc din suflet pentru idei!

  2. Mm.yamyy.mi sa facut pofta de toate.le fac curând.La tocăniță eu pun si usturoi piata.e un deliciu.Multumim Arci,multumim Vero!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.