Salată de varză cu ton – Supă cu boabe de fasole și tăiței – Fasole frecată cu afumături – Salată de fructe cu mascarpone
Salată de varză cu ton – Supă cu boabe de fasole și tăiței – Fasole frecată cu afumături – Salată de fructe cu mascarpone
1.Aperitiv: Salata de varză cu ton
- se rade jumătate de căpățână de varză dulce, condimentăm cu sare și piper, lăsăm să stea 15 min
- stoarcem bine varza, o punem in castron
- adaugam 1 conserva de ton in ulei (cu tot cu ulei) si amestecăm
- potrivim de sare,piper, lămâie(sau oţet)
2. Supă cu boabe de fasole și tăiței:
- o ceapă mică o tăiem mărunt, o călim în puțin ulei
- adăugăm apa în care am fiert fasolea și o mână de boabe fierte
- potrivim de sare, piper, boia, praf de chimen și lăsăm să fiarbă până când ceapa e aproape gata
- adăugăm tăiței subțiri (eu le dau 2-3 clocote în apă cu sare, îi strecor și-i pun în supă), lăsăm să dea câteva clocote
- se drege cu smântână sau iaurt
3. Fasole frecată cu afumături (Vero)
- se pune 500 de grame fasole la fiert cu o ceapă și puţină sare.
- într-o tavă se călește o ceapă în puțin ulei și se adaugă o lingură de boia .
- când e fasolea fiartă bine se strecoară, se adaugă 2 linguri din prăjeală și se pisează bine. -se servește cu costiță prăjită sau cârnați.
- peste fasolea pusă în farfurie, opțional se mai adaugă ceapă prăjită.
4. Salată de fructe cu mascarpone.(Iliuţa)
- 200 ml smântână pentru frișcă se mixează cu 100 g zahăr.
- adăugăm 200 ml mascarpone și se amestecă bine după care lăsăm compoziția pentru 30 minute la frigider.
- fructele se spală și se lasă la scurs.
- primăvara facem această salată cu căpșuni și cireșe.
- vara o preferăm cu zmeură, vișine sau piersici.
- iarna combinăm kiwi cu banană și ananas.
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri