Pastă de carne – Ciorbă de vițel – Escalop de vițel –...

Pastă de carne – Ciorbă de vițel – Escalop de vițel – Chec cu zahăr ars – Meniu

by -
4
Pastă de carne

Pastă de carne – Ciorbă de vițel – Escalop de vițel – Chec cu zahăr ars – Meniu

   Un meniu delicios – Pastă de carne

1. Aperitiv: Pastă de carne

-1 piept de pui fiert și măcinat

-2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea mare

-opțional 1 ceapă mică dată pe răzătoarea fină și scursă

-100 gr unt, muștar, condimente

-mixam într-un castron untul, carnea, ouăle,

-adăugăm după gust 1-2 lingurițe muștar, sare, piper, eventual 1-2 linguri de smântână

-servim pasta pe feliuțe de pâine prăjită

2. Ciorbă de vițel

-punem carnea la fiert în apă cu sare, când este fiartă o curățăm de pe oase și-o tăiem bucățele

-1-2 morcovi mai mari,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea mare, le călim cu foarte puțin ulei, strecurăm zeama (în care a fiert carnea) și punem la fiert

-adăugăm bucățelele  de carne, sare, piper, curry, lemon gras, coriandru praf și lăsăm să fiarbă bine

-când ciorba e gata o dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3. Escalop de vițel

-tăiem carnea bucăți și o fierbem puțin în apă cu sare să se moaie

-punem în tavă: ceapă tăiată mărunt, felii subțiri de ardei, ciuperci tăiate felii,

-punem în tavă carnea (cu tot cu zeamă),1-2 crenguțe de cimbru,1 păhărel de alcool, sare și piper după gust și punem la cuptor (aveți grijă dacă scade apa să mai adăugați câte puțin)

-aveți grijă să întoarceți carnea pe ambele părți să  prindă crustă

-când carnea e moale mai puneți puțină apă și câteva linguri de smântână și mai lăsăm să dea câteva clocote

-scoatem tava din cuptor turnam peste conținut mujdei de usturoi, acoperim tava și-o lăsăm să stea puțin (n-o mai punem în cuptor)

-se servește cu cartofi piure sau natur

4. Chec cu zahăr ars

– 8 lingurițe de zahăr se ard, se face un sirop și se lasă la răcit

-punem în castron 2 căni făină +1 cană zahăr +4 linguri ulei +1 linguriță bicarbonat stins = amestecăm cu siropul de zahăr ars până devine de consistenţa unui chec

-adăugăm nuci, stafide, rahat

-punem checul în tava unsă și tapetată la cuptor

-se scoate rece din tavă și se taie

– e bun și pentru zilele de post și e foarte gustos

Poftă Bună!

Reţete culinare

Penne Arrabiata – Italia într-o farfurie

Negresă cu gem şi bezea

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.