Pastă de carne – Ciorbă de vițel – Escalop de vițel – Chec cu zahăr ars – Meniu
Pastă de carne – Ciorbă de vițel – Escalop de vițel – Chec cu zahăr ars – Meniu
Un meniu delicios – Pastă de carne
1. Aperitiv: Pastă de carne
-1 piept de pui fiert și măcinat
-2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea mare
-opțional 1 ceapă mică dată pe răzătoarea fină și scursă
-100 gr unt, muștar, condimente
-mixam într-un castron untul, carnea, ouăle,
-adăugăm după gust 1-2 lingurițe muștar, sare, piper, eventual 1-2 linguri de smântână
-servim pasta pe feliuțe de pâine prăjită
2. Ciorbă de vițel
-punem carnea la fiert în apă cu sare, când este fiartă o curățăm de pe oase și-o tăiem bucățele
-1-2 morcovi mai mari,1 pătrunjel,1 păstârnac le dăm pe răzătoarea mare, le călim cu foarte puțin ulei, strecurăm zeama (în care a fiert carnea) și punem la fiert
-adăugăm bucățelele de carne, sare, piper, curry, lemon gras, coriandru praf și lăsăm să fiarbă bine
-când ciorba e gata o dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
3. Escalop de vițel
-tăiem carnea bucăți și o fierbem puțin în apă cu sare să se moaie
-punem în tavă: ceapă tăiată mărunt, felii subțiri de ardei, ciuperci tăiate felii,
-punem în tavă carnea (cu tot cu zeamă),1-2 crenguțe de cimbru,1 păhărel de alcool, sare și piper după gust și punem la cuptor (aveți grijă dacă scade apa să mai adăugați câte puțin)
-aveți grijă să întoarceți carnea pe ambele părți să prindă crustă
-când carnea e moale mai puneți puțină apă și câteva linguri de smântână și mai lăsăm să dea câteva clocote
-scoatem tava din cuptor turnam peste conținut mujdei de usturoi, acoperim tava și-o lăsăm să stea puțin (n-o mai punem în cuptor)
-se servește cu cartofi piure sau natur
4. Chec cu zahăr ars
– 8 lingurițe de zahăr se ard, se face un sirop și se lasă la răcit
-punem în castron 2 căni făină +1 cană zahăr +4 linguri ulei +1 linguriță bicarbonat stins = amestecăm cu siropul de zahăr ars până devine de consistenţa unui chec
-adăugăm nuci, stafide, rahat
-punem checul în tava unsă și tapetată la cuptor
-se scoate rece din tavă și se taie
– e bun și pentru zilele de post și e foarte gustos
Poftă Bună!
Multumesc pentru meniu!
Arci, mulțumesc mult pentru idei!
Mulțumim pentru rețete
Super meniu 🙂