Salată de pui – legume la cuptor – tort de frăguțe -meniu

Salată de pui – legume la cuptor – tort de frăguțe -meniu

by -
6
Salată de pui

Salată de pui – legume la cuptor – tort de frăguțe -meniu

Reţete> salată de pui – supă de pui – legume la cuptor – tort de frăguțe

1.Aperitiv: salată de pui (Mili)

-1 piept de pui (fiert în supă) tăiat bucățele

-1 cutie de ciuperci scurse și tăiate bucăți

-2-3 castraveciori murați tăiați bucățele

-punem ingredientele într-un castron adăugăm 1 legătură de mărar și una de pătrunjel tăiate fff mărunt

-punem maioneză (cu cartof), piper alb și amestecăm bine și dăm la rece

2.Supă de pui:

În zeama în care a fiert carnea fierbem tăiței, tăşcuţe, surubele

3.Legume la Cuptor (Vero)

-500 gr ciuperci, 300 gr conopidă, 300 gr broccoli, 2 ouă, o smântână mică, 100 gr cașcaval.

-Se pun legumele într-o fac o, condimentate după gust cu 1 lingură unt sau puțin ulei și 150 ml apă.

-Se pun la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mediu.

-Se bat ouăle cu smântână și se pun peste legume.

-Când s-a rumenit deasupra se pune cașcavalul și se mai lasă câteva minte la cuptor.

-Se pot înlocui legumele cu altele ( dovlecel, vinete ) dacă puneți cartofi trebuie fierți înainte pe jumătate.

4.Tort de frăguțe:

Blat:12 gălbenușuri se freacă cu 12 linguri de zahăr +12 linguri nuca măcinată +4 linguri de pesmet +12 albușuri bătute spumă. După coacere se lasă să se răcească și se taie în 3 părți

-Crema: 400 ml lapte +4 linguri de făină = se fierb și se lasă să se răcească

            -300 gr unt +250 gr zahăr = se freacă spumă

            -se amestecă cele 2 compoziții

            -se adaugă 500 ml frișcă bătută, se omogenizează bine

            -se împarte crema în 3 părți: una se păstrează pentru ornat, 2/3 se amestecă cu frăguţele

-însiropăm blatul și clădim tortul: foaie +crema cu frăguțe +foaie +crema frăguțe +foaie +crema păstrată pentru ornat

-se ornează cu fructe, nucă de cocos, nucă, ciocolată rasă

Poftă Bună!

Prăjitură cu miez negru:

-1/2 kg făină+ un cub mic de drojdie muiată +2 linguri zahăr +1/4 margarină ramă(sau untură)+1 pahar lapte+2 gălbenuşuri de ou+se frământă o coca care se lasă să stea 1/2 ora
-se împarte coca în două şi se întind două foi
-miezul: se freacă 9 gălbenuşuri cu 12 linguri de zahăr+1 vârf de cuţit praf de copt (sau bicarbonat)+50 gr cacao+350 gr miez de nucă (fie tăiat bucăţele, fie măcinat)+albuşurile bătute spumă
-în tava unsă şi tapetată se pune prima foaie (foile necoapte!!!) +miezul+a doua foaie şi se pune la copt (se înţeapă puţin cu furculiţa sau scobitoarea foaia de sus)
-se taie rece şi se pudrează cu zahăr praf.

Meniu – salată, pulpe în stil Jamaican, chec delicios cu lămâie

Negresă cu gem şi bezea

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Arci, salata de pui o fac chiar mâine! M-ai salvat pentru a nu știu câta oară! Mii de mulțumiri!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.