Salată de pui – legume la cuptor – tort de frăguțe -meniu
Salată de pui – legume la cuptor – tort de frăguțe -meniu
Reţete> salată de pui – supă de pui – legume la cuptor – tort de frăguțe
1.Aperitiv: salată de pui (Mili)
-1 piept de pui (fiert în supă) tăiat bucățele
-1 cutie de ciuperci scurse și tăiate bucăți
-2-3 castraveciori murați tăiați bucățele
-punem ingredientele într-un castron adăugăm 1 legătură de mărar și una de pătrunjel tăiate fff mărunt
-punem maioneză (cu cartof), piper alb și amestecăm bine și dăm la rece
2.Supă de pui:
În zeama în care a fiert carnea fierbem tăiței, tăşcuţe, surubele
3.Legume la Cuptor (Vero)
-500 gr ciuperci, 300 gr conopidă, 300 gr broccoli, 2 ouă, o smântână mică, 100 gr cașcaval.
-Se pun legumele într-o fac o, condimentate după gust cu 1 lingură unt sau puțin ulei și 150 ml apă.
-Se pun la cuptor aproximativ 30 de minute la foc mediu.
-Se bat ouăle cu smântână și se pun peste legume.
-Când s-a rumenit deasupra se pune cașcavalul și se mai lasă câteva minte la cuptor.
-Se pot înlocui legumele cu altele ( dovlecel, vinete ) dacă puneți cartofi trebuie fierți înainte pe jumătate.
4.Tort de frăguțe:
–Blat:12 gălbenușuri se freacă cu 12 linguri de zahăr +12 linguri nuca măcinată +4 linguri de pesmet +12 albușuri bătute spumă. După coacere se lasă să se răcească și se taie în 3 părți
-Crema: 400 ml lapte +4 linguri de făină = se fierb și se lasă să se răcească
-300 gr unt +250 gr zahăr = se freacă spumă
-se amestecă cele 2 compoziții
-se adaugă 500 ml frișcă bătută, se omogenizează bine
-se împarte crema în 3 părți: una se păstrează pentru ornat, 2/3 se amestecă cu frăguţele
-însiropăm blatul și clădim tortul: foaie +crema cu frăguțe +foaie +crema frăguțe +foaie +crema păstrată pentru ornat
-se ornează cu fructe, nucă de cocos, nucă, ciocolată rasă
Poftă Bună!
Prăjitură cu miez negru:
-1/2 kg făină+ un cub mic de drojdie muiată +2 linguri zahăr +1/4 margarină ramă(sau untură)+1 pahar lapte+2 gălbenuşuri de ou+se frământă o coca care se lasă să stea 1/2 ora
-se împarte coca în două şi se întind două foi
-miezul: se freacă 9 gălbenuşuri cu 12 linguri de zahăr+1 vârf de cuţit praf de copt (sau bicarbonat)+50 gr cacao+350 gr miez de nucă (fie tăiat bucăţele, fie măcinat)+albuşurile bătute spumă
-în tava unsă şi tapetată se pune prima foaie (foile necoapte!!!) +miezul+a doua foaie şi se pune la copt (se înţeapă puţin cu furculiţa sau scobitoarea foaia de sus)
-se taie rece şi se pudrează cu zahăr praf.
Ce bine suna! Mai ales tortul!
Multumesc pentru rețete
Arci, salata de pui o fac chiar mâine! M-ai salvat pentru a nu știu câta oară! Mii de mulțumiri!
Cred ca fac si eu maine salata de pui.
Mulțumesc pentru rețete ! Abia aștept să fac tortul !
Un meniu ce iti lasa gura apa 🙂