Pulpe de pui înăbușite - Salată de pui

Salată de pui – Pulpe de pui înăbușite – Napolitane cu cremă de biscuiți – meniu

1. Aperitiv: salată de pui

-fierbem oasele de pui +1 piept de pui cu 2-3 morcovi +1 pătrunjel +1 păstărnac+1 țelină

-când sunt fierte strecurăm zeama și lăsăm carnea și legumele să se răcească

-3-4 cartofi îi fierbem în apă cu sare, îi scurgem, îi tăiem mărunt și-i punem în castron

-adăugăm carnea și legumele din supă tăiate mărunt și 3-4 castraveți murați tăiați bucățele (eu folosesc țelină murată la borcan, scursă) și amestecăm

-potrivim de sare, piper 1-2 lingurițe de muștar și maioneză făcută cu cartof = amestecăm și punem la rece

2. Supă de pui

  • fierbem tăşcuţe, surubele sau tăiței câteva clocote în apă cu sare scurgem și punem în supă

3. Pulpe de pui înăbușite

-punem în cratiță pulpele de pui +condimente după gust +un pic de oregano sau cimbru +apă cât acoperă și lăsăm să fiarbă la foc mic până scade sosul

-servim cu cartofi piure

4. Napolitane cu cremă de biscuiți

-caramelizăm 200 gr zahăr

-separat frecăm 4 ouă întregi cu 200 gr zahăr și 200 gr margarină sau unt

-amestecăm cele două compoziții și le lăsăm să fiarbă pe foc până se îngroașă (atenție amestecați continuu)

-se ia crema de pe foc adăugăm 200-250 gr biscuiți  măcinați și esență de rom

-cu compoziția umplem 2 foi de napolitane

-punem deasupra ceva să țină foaia până se răcește

-tăiem cu cuțit ud când crema e întărită

-dacă vreți ceva mai festiv puneți deasupra o glazură de ciocolată

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

3 COMMENTS

  1. Salata am facut dar cu cârnați de curcan.eu ii zic salata orientală. Pe lângă maionwza fierb si ouă întregi.mmmm.supa am sa o fac pe cocosei duminică.multumjm de reteta!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.