Salată bulgărească – Ciorbă de cartofi – Lasagna cu spanac – Prăjitură...

Salată bulgărească – Ciorbă de cartofi – Lasagna cu spanac – Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr

by -
0
Salată bulgărească - Ciorbă de cartofi - Lasagna cu spanac - Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr

Salată bulgărească – Ciorbă de cartofi – Lasagna cu spanac – Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr

1. Aperitiv: salată bulgărească

  • se rade jumătate de căpățână de varză dulce, condimentăm cu sare și piper, lăsăm sa stea 15 min apoi adăugăm puțin ulei de măsline și oțet.
  • 1 ardei roşu tăiat felii subţiri
  • 2 roşii tăiate feliuţe
  • 2-3 ouă fierte tari si tăiate felii
  • amestecăm ingredientele, potrivim de piper şi sare, apoi punem la rece până servim

2. Ciorbă de cartofi:

  • 2-3 cartofi se curăţă și se taie mărunt
  • 1 morcov+1patrunjel+1 păstârnac = se dau pe răzătoarea fină
  • 1 ceapă mică tăiată mărunt o punem în oală în puțin ulei și o călim
  • adăugăm zarzavatul mai călim puțin,punem cartofii și apă și punem la fiert
  • adăugăm sare, piper, curry, boia, praf de chimen
  • când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place (pătrunjel, leuștean, țelină, tarhon) și mai dăm câteva clocote
  • servim simplu sau cu smântână

3.Lasagna cu spanac(Iliuţa)

  • se fierb 500 g foi pentru lasagna.
  • o ceapă medie și 4 căței de usturoi se sotează în puțin unt aromatizat.
  • 3 roșii tăiate cubulețe se adaugă peste ceapă și se lasă pentru 2-3 minute la foc mic până se omogenizează compoziția.
  • adăugăm 300 g bulion, 100 ml vin alb, busuioc și puțină sare.
  • se lasă la foc mic pentru 10 minute.
  • 500 g spanac se opărește pentru 2-3 minute.
  • se lasă la răcit și se adaugă 250 g brânză ricotta.
  • răzuim 200 g cașcaval.
  • punem într-o tavă termorezistentă  un rând de foi lasagna, deasupra spanacul cu brânză și ulterior sosul de roșii.
  • punem următorul strat de foi peste care adăugăm doar cașcavalul.
  • repetăm astfel până toate ingredientele sunt încorporate.
  • la final punem cașcaval și lăsăm preparatul pentru  40-45 minute la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade.

4.Prăjitură cu mere coapte – fără zahăr (Iliuţa)

  • blatul îl facem din 500 g biscuiți dietetici pe care îi punem într-un bol împreună cu 150 ml unt topit și 2-3 banane ( în funcție de mărimea lor ).
  • amestecul obținut îl întindem într-o tavă pentru prăjituri.
  • 8 mere le curățăm de coajă, scoatem sâmburii presăram scorțișoară  și zahăr vanilat.
  • le punem în cuptor pentru 15 minute la temperatura de 180 grade.
  • așezăm merele pe blatul de biscuit.
  • adăugăm pe fiecare măr miere și nucă măcinată și coaptă.
  • ornăm cu frișcă .
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.