Salată de roșii cu rucola - Tartă de cartofi - Langoș rapid

Salată de roșii cu rucola – Tartă de cartofi – Langoș rapid – Meniu

1. Aperitiv: salată de roșii cu rucola

-o cutie de rucola, se spală se taie mărunt și se pune într-un castron

3-4 roșii le curățăm de coajă și le tăiem bucăți potrivite, apoi le adăugăm în castronul cu rucola

-potrivim de sare, piper și amestecăm bine

  • 200 gr brânză telemea sau cașcaval le dăm  pe răzătoarea fină și le amestecăm cu salata, apoi punem la rece

2. Ciorbă de fasole verde

  • 1 pachet de fasole verde congelată,1 ceapă mică,1 morcov,1 păstârnac,1 pătrunjel

-dăm legumele pe răzătoarea fină, le călim cu puțin ulei

-adăugăm în oală fasolea verde și apa

-potrivim de sare, piper, boia (opțional) și punem la fiert

-când fasolea e fiartă adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi simplu sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Tartă de cartofi (Iliuța)

-un kg de cartofi fierți în coajă și răzuiți se amestecă cu 100 gr făină, un ou și 50 gr cașcaval

-pentru un gust mai intens fierb cartofii cu puțină sare, rozmarin și câțiva căței de usturoi. – aluatul obținut se împarte în două părți egale.

-prima parte se întinde într-o tavă rotundă cu margini detașabile după ce am tapetat-o în prealabil cu unt.

-așezăm peste aluatul întins felii de șuncă presată, feliuțe de cârnați de casă afumați și 150 gr de brânză răzuită amestecată cu 100 gr de cașcaval.

-aluatul rămas îl facem bulgărăși pe care îi așezăm peste compoziție în așa fel  încât să o acopere în întregime.

-ulterior adăugăm cubulețe de unt pentru a se rumeni, dar și pentru gust.

-se lasă în cuptorul preîncălzit 45 de minute.

4. Langoș rapid

-se amestecă bine: 2 iaurturi simple +2 ouă întregi +1 cub de drojdie ( muiat cu puțină apă) +un pic de sare +500 gr făină

-aluatul rezultat se pune într-o pungă mare (cum erau cele de 1 leu) în frigider ca să crească

-se rup bucăți din aluat, se întind și se coc simple sau umplute cu brânză, varză, gem

–  putem coace numai câte bucăți dorim și putem pune restul de aluat în frigider (1-2 zile)

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

    • Daiana vezi ca punga in care-I lasi sa dospeasca sa fie mare sa aiba loc.Poti sa faci cate bucati vrei si aluatul il lasi in punga in frigider.Poti sa-l tii 3-4 zile si sa prajesti numai cate vrei.

  1. Toate arată foarte bine și citind meniurile acestea, mă gândeam cum ar fi să publice Arci o carte cu titlul „Bucatele lui Arci” și să includă aici, dsigur, și rețetele celorlalte doamne care au mai scris. Cred că ar fi minunat!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.