Clătite cu brânză – Supă cremă de legume – Cartofi cu cârnați...

Clătite cu brânză – Supă cremă de legume – Cartofi cu cârnați sau  bacon la cuptor

by -
0
Clătite cu brânză

Clătite cu brânză – Supă cremă de legume – Cartofi cu cârnați sau  bacon la cuptor

1.Aperitiv: salată de zucchini

  • 2 zuchinii îi curățăm de coajă, îi tăiem fff subțire, îi săram puțin și-i lăsăm să stea puțin
  • preparăm 5-6 linguri de maioneză cu cartof
  • punem în castron zucchini (stors), un cățel de usturoi zdrobit, maioneză, piper multicolor, mărar tăiat fff fin și amestecăm
  • punem în bol la rece până servim

2.Supă cremă de legume

  • curățăm legumele:morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină, 1-2 cartofi, gulie = le tăiem bucăți mari și le punem la fiert în apă cu sare și vegeta
  • când legumele sunt fierte le mixăm în blender
  • punem pasta de legume în oală, adăugăm din zeama în care au fiert, atât cât să fie de consistența dorită și punem la fiert
  • adăugăm verdeața care ne place și potrivim de sare și piper
  • se poate servi simplă sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Cartofi cu cârnați sau  bacon la cuptor

  • curățăm cartofii și-i tăiem în două sau patru în funcție de mărime
  • punem puțin ulei în tavă adăugăm cartofii, condimente și apă cât acoperă și punem la cuptor
  • atenție la sare că va fi sărat și cârnatul sau baconul
  • când cartofii sunt pe jumătate gata punem deasupra bucăți de cârnat crestat sau felii de bacon (felii puțin mai groase și crestate)
  • când cârnații sau baconul sunt gata le scoatem și mai lăsăm puțin cartofii să se coacă
  • serviți cu murătură sau salată proaspătă

4.Clătite cu brânză (Vero):

  • 500 gr făină+3 ouă+un vârf linguriță sare+4 linguri zahăr+un vârf linguriță de bicarbonat stins cu puțină lămâie+1 esență de vanilie+coajă de lămâie+100 ml lapte = se amestecă
  • se adaugă apă minerală în funcție de cât de groasă vreți compoziția
  • se coc clătitele
  • 1 kg brânză de vaci se mixează bine cu zahăr +2 ouă întregi+2 zahăr vaniliat
  • ungem bine tava cu margarină și împrăștiem zahăr tos pe pereți și pe fundul tăvii
  • umplem clătitele cu compoziția de brânză și le clădim în tavă
  • deasupra turnăm smântână și împrăştiem puțin zahăr
  • punem tava în cuptor până sunt coapte
  • se pot mânca și calde și reci după preferință
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.