Când a rămas blocată în catacombe, când a dat vină pe doi vânători de fantome că nu şi-au făcut treaba, când a rămas fără postul de la Universitate, ea a avut întotdeauna dreptate.

Săptămâna pierdută de Jayne Castle (Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Săptămâna pierdută de Jayne Castle (Amanda Quick)-Editura Orizonturi

Titlul original: After Glow
Traducerea: Păuna Lauda Virginia
Editura: Orizonturi
Număr pagini: 341

Seria Vânătorii de fantome/Harmony World

0.5 Bridal Jitters(2005) 

  1. After Dark(2000)-Oraşul de cuarţ (Editura Orizonturi)

  2. After Glow (2004)-Săptămâna pierdută (Editura Orizonturi)

  3. Ghost Hunter (2006)-Înfruntând fantomele  (Editura Orizonturi)

  4. Silver Master(2007)-Piatra viselor (Editura Orizonturi)

  5. Dark Light (2008) – Pe urmele vânătorilor (Editura Orizonturi)

  6. Obsidian Prey (2009)-Comoara de ametist  (Editura Orizonturi)

  7.  Midnight Crystal (2010)

  8.  Canyons of Night (2011)

Cărţi scrise de Amanda Quick

 RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Săptămâna pierdută” este următorul volum după „Oraşul de quarţ„. Am rămas cu câteva întrebări fără răspuns din volumul precedent. Cine este noul şef din Ghildă-Breaslă acum? Sau cine va fi?

Lydia va putea trece peste faptul că, Emmett este un membru al braslei, de fapt fostul şef al Breslei din Rezonanţă?

În acest volum aflăm câteva răspunsuri şi mai multe despre Emmett. El o ştie pe Lydia de când a angajat-o să îl ajute ca să îşi găsească nepotul. Cum eroina noastră este un foarte bun detonator de capcane din catacombe, şi cum a reuşit să se salveze prima dată când a fost pierdută acolo fără ambră-chihlimbar, acum fără să ştie se află într-un pericol la fel de mare.

Când a rămas blocată în catacombe, când a dat vină pe doi vânători de fantome că nu şi-au făcut treaba, când a rămas fără postul de la Universitate, ea a avut întotdeauna dreptate. Lipsa memoriei o face să nu îşi aducă aminte ce s-a întâmplat, şi nici cine este vinovatul de fapt.

O găsim pe eroina noastră tot în postul de ghig într-un muzeu mai obscur din Cadence, dar de data aceasta ea este atracţia muzeului, este amanta misterioasă a şefului intermediar al Breslei, o organizaţie despre care se spune că ar fi mafiotă, unde vânătorii de fantome fac averi, şi unde se rezolvă multe treburi într-un oraş al viitorului de pe Harmony.

V-am descris puţin Harmony şi oraşele sale, ruinele Armonicilor, extratereştri care au părăsit oraşele şi au lăsat în urmă tehnologia extraterestră. Catacombele fiind construite din cuarţ, neputând nimeni să le taie sau să le distrugă, doar unele găuri erau lăsate intenţionat. În subteran capcanele iluzorii sunt la tot pasul, iar fantomele de energie pshi sunt mortale. Nu pot să descriu tot ce s-a întâmplat aici, dar ştiu că oamenii care au trecut prin Cortina energetică au rămas blocaţi de peste două sute de ani. Au avut loc răscoale între oameni, puterea fiind la fel de căutată peste tot.

Întâlnim iarăşi pe Fuzz, iepuraşul de praf al Lydiei, animăluţul pufos cu şase picioare, cu patru ochii, şi cu o poftă de covrigei zdravănă. Acesta este mic, dar puternic, legătura psi cu Lydia fiind la fel de puternică.
Aflăm în această carte despre un alt cadavru descoperit de către Lydia, pe Maltby, un fost profesor de la Universitate, dar care a deranjat cu ceva şi a fost ucis în aşa fel încât să pară că s-a supradozat. O informaţie vitală tot a reuşit să transmită Lydiei, încercând să îi dezvăluie cine a fost de vină pentru pierderea ei în tunel. În acest timp, şeful Breslei, este împuşcat, şi cum Emmett, este fiul vitreg al lui, va prelua conducerea Breslei. Lydia se teme pentru viaţă lui, astfel că pune la cale „CĂSĂTORIA DE CONVENIENŢĂ”-când soţia îl poate apăra de provocările duelurilor psi între rivalii la şefie.

Există o căsătorie de convenienţă pe un an, după care fiecare îşi vede de treburile sale şi există Sfânta căsătorie, care cu foarte mare greutate se mai poate desface, şi asta poate după mulţi ani.

Astfel că îi găsim pe cei doi îndrăgostiţi, căsătoriţi de convenienţă, deşi Emmett, se gândea la Sfânta căsătorie. Dar când persoană iubita te cere, accepţi imediat nu?

În această carte vom încerca să aflăm cine l-a împuşcat pe şeful breslei, dar şi cine a aranjat moartea fostului profesor.

Toate vor avea o explicaţie când Lydia va conduce un grup de Verzii, o sectă locală, şi când aceştia o vor răpi de la muzeu într-un sarcofag. Ea va fi dusă în tuneluri şi informată că a fost răpită pentru a detona cel mai mare perete de capcană psi. În acest moment îşi aduce aminte ce s-a întâmplat prima dată, şi cine este vinovat.

Emmett va porni de această dată împreună cu Fuzz să o găsească pe Lydia, ei vor reuşi să treacă în cealaltă parte de capcană, unde vor da peste cadavrele celor 2 lideri ai răscoalei, dar şi peste ceva mult mai valoros, o carte din cuarţ al Armonicilor, care în grabă lor de-a fugi au uitat-o. Este singura carte care se găseşte pe Harmonya.

Credeţi că am primit toate răspunsurile? Seria continuă cu alte aventuri, mistere, capcane şi poate cu o poveste de dragoste mai profundă.

10 puncte/10

Recenzie cititor: autor Nicol

Recenzii cărţi Amanda Quick

Verifică disponibilitatea cărţiilor apărute la Editura Orizonturi în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

10 COMMENTS

  1. Multumesc Nicol pentru prezentare si recomandare! Datorita tie am descoperit aceasta serie a Amandei Quick, o serie fantasy, care m-a surprins in mod placut! Merita citita!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.