Scoala Americana Internationala din Bucuresti organizeaza cea de-a 15-a editie a Maratonului Sperantei Terry Fox

Sambata, 5 septembrie 2015, Scoala Americana Internationala din Bucuresti ( AISB ) va gazdui cea de 15-a editie a Maratonului Sperantei Terry Fox, un eveniment sportiv caritabil ce are ca obiectiv atragerea de sprijin in vederea cercetarii medicale din domeniul cancerului. Elevii, personalul AISB si parintii ce fac parte din comunitate precum si prieteni ai lor se vor aduna sambata in jurul orei 10 la sediul scolii (Bd. Pipera) pentru a demara acest maraton simbolic pe un traseu de 5 km prin Padurea Baneasa.

In mod traditional aproximativ 1000 de participanti se implica cu ideile, energia si timpul lor pentru a strange fonduri pentru aceasta cauza. In ultimii 14 ani au fost stransi peste 170.000 Euro pentru sprijinirea luptei impotriva cancerului in Romania, bani care au fost donati spitalelor din Bucuresti.

„Este pentru mine al doileamaraton Terry Fox si sustin aceasta actiune din toata inima. Este o ocazie unica pentru comunitatea AISB si cea internationala din Bucuresti de a se alatura pentru a marca o diferenta in comunitate„, a spus dr. Robert Brindley, directorul AISB.

Maratonul Terry Fox Run se desfasoara la nivel mondial, participanti din toată lumea avand ocazia sa se alature luptei impotriva cancerului prin sprijinirea cercetarii medicale si gasirea celor mai inovatoare modalitati de combatere a acestuia.

Terry Fox si Maratonul speranţei

In anul 1977, adolescentul canadian Terry Fox (19) a fost diagnosticat cu cancer osos la piciorul drept. Piciorul i-a fost amputat cu 10 cm deasupra genunchiului. In timpul spitalizarii, Terry a fost atat de coplesit de suferinta pacietilor bolnavi de cancer incat a hotarat sa traverseze Canada pentru a strange bani pentru cercetarea in acest domeniu. A numit efortul sau Maratonul Speranţei.

Pe data de12 aprilie 1980, Terry Fox a început cursa de traversare a Canadei. Scopul sau era sa stranga 2 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cercetatori sa gasească un tratament pentru vindecarea cancerului. Si-a asumat o sarcina uluitoare: alerga aproape un maraton pe zi, timp de 144 zile în continuu. La 1 septembrie 1980, după ce a alergat 5.000 km, Terry a fost nevoit să-şi incheie cursa, deoarece cancerul incepuse sa i se raspandeascain tot corpul. La 28 iunie 1981, Terry Fox a decedat, cu numai o lunainainte de aniversarea a 23 de ani.

Cu toate că nu si-a indeplinit misiunea de a traversa Canada, Terry Fox si-a depasit scopul initial de a strange 2 milioane de dolari. El a strâns peste 24 milioane dolari şi până în prezent peste 500 milioane dolari s-au strans în scopul cercetării din domeniul cancerului prin cursele Terry Fox Runs care se desfăşoară in lumea intreaga. In 10 iulie 1980, dupa ce a fost fortat sa-si incheie Maratonul Sperantei deoarece cancerul ii invadase corpul, Terry Fox a declarat „Chiar daca eu nu termin cursa, este nevoie ca ceilalti sa mearga inainte. Cursa trebuie sacontinue fara mine…”.

Despre AISB

AISB este acreditata de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools, autorizata de Organizatia de Bacalaureat International, si este recunoscuta de Ministerul Educatiei din Romania. AISB a inregistrat reusite academice de exceptie, iar absolventii scolii, precum si alti fosti elevi au fost acceptati la universitati de prim rang din lume.

comunicate de presa.ro

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.